- Форум
- По малко от всичко
- Спорт и здраве
- Болен съм... мога ли да бягам ?
По принцип всяка вечер си тичам по един час за да поддържам някаква фигура... обаче сега съм болен (кашлям, яка хрема, гърло) и се чудя мога ли да продължа да бягам... да не зема да се влоша ? Като се набягам си взимам един душ и си лягам... пречи ли това че съм болен ?
първо няма да имаш същите постижения второ бягането изтощава организма от към витамини и хранителни вещества който са важни за да можеш да се пребориш с болестта аз бих ти препоръчал да си починеш 3-4 дена през който да ядеш повечко от колкото ти се яде за да можеш да се възстановиш максимално бързо
Живей така че всяко дете да може да те нарече тате
Не!Спри всякакви физически натоварвания,докато не се възстановиш.Организма е ангажиран с възстановителните процеси след физическо натоварване и имунната система още повече ще се занижи,което ще влоши положението.
Аз си пия витамини сега като съм болен и си ям достаизобщо не искам да прекъсвам бягането...
![]()
Не е препоръчително , организмът сега се занимава с болестта , ако тичаш ще трябва да отделя енергия за възстановяване на мускулите и процесът на оздравяване ще се забави . Освен това ще ти бъде трудно , от личен опит ти казвам хич не е приятно да ти тече носът докато бягаш , ако е запушен още по-лошо не можеш да дишаш правилно , закашляш се лесно . След като се изпотиш ще минат поне 10 минути, докато се прибереш и изкъпеш , вечер е студено ще те надуха вятъра и може да се влошиш още повече . Най-добре почакай 3-4 дена , пий повече чай и витамини за бързо оздравяване .
обясних ме ти как стоят нещата ти си решаваш за 4 дена няма да качиш килограми и няма да загубиш форма но ако продължи и получиш усложнения най-малкия ти проблем ще е това че си загубил форма
Живей така че всяко дете да може да те нарече тате
Е добре като си болен не си ли отпаднал ? Аз вчера бягах малко и днеска съм труп - болен и ми е зле едвам вървя а ти искаш да бягаш![]()
+1Първоначално написано от ShiTmARMALADE
+2Първоначално написано от Uncontrollable
бтв: И аз съм същият като тебе не мога да не пропусна тренировка, да не ям като хората просто от 7-8 месеца, вече ми е станало като закон, но уви от вчера нещо ми се гади, повръща, болки в корема не мога да хапна нищо, не тренирах и се чувствам кофти, но утре предполагам лека по-лека дано влезна пак в форма, ако пак не съм добре, няма да се мъча.Днеска и аз смятах да бягам, но като видях, че съм свалил близо цели 3 килограма се отказах..
Ахам ясно... значи ще изчакам малко и като се почувствам по-добре пак почвам да бягам...
Възтановяването на мускулите е по-трудно когато си болен. Но ти си знайш де, ходи да бягаш да не хабиш инжекциона че после нема да те имат за "батка"![]()
Първоначално написано от machoka
neeDaBosSПървоначално написано от dirtyyy
Хората най-вероятно са прави, но аз така се лекувам. Имам предвид с кардио, или скачане на въже или тичане.
Точно физическото натоварване лекува. Точно 1-2 тренировки ми трябват докато не се възстановя отново. Да не говорим за бягането! Когато тренирах и професионално футбол беше същатата работа... всичко е до психика. А и при физическите дейности се отделяше някакво вещество, което помага, ама не съм чак толкова навътре. Адиос!
хЪх...
значи довечера съм ON... хем се оправих малко![]()