- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Училище и приятели
- произношение във френския?
Добър ден.Имам проблеми с произношението на думите на френски![]()
Какво бихте ми препоръчали за да подобря произношението си![]()
Някой ми беше казал с гаргараВие какво ще кажете???
Ми.. да си пускаш запис на френски и после да повтаряш думите, докато не се получи?![]()
Kакво по-точно те притеснява?
Ако е за р-то.Няма проблем,може и без него,стига да говориш правилно
Има други правила за четене обаче (:
Ама аз сега ги уча,някой по-опитен да каже ;д
можеш ли ти или някой по-опитен да ми даде сайт, където има и аудио на френски и на български.Търсих ,но не открих нищоПървоначално написано от Fiction7577
[/i]
Аз природно не мога да казвам р и догодина ще уча френски, това бонус ли е?
ами аз мисля ,че..даПървоначално написано от inloveinsomeone
![]()
theo <333
да бонус е....иначе френския е хубав език като изключим четенето и "изяждането" на буквитеПървоначално написано от gummybear
![]()
![]()
С практика,как по друг начин ?А колкото до "разваленото Р" дали помага или не,бих казал по-скоро не,но и не пречи.Френкото произношение на Р няма нищо със дефектния звук,който издават част от хората.
Слушай френски филми, песни... С времето ще започнеш и ти лека-полека да го казваш. Ако не - и българското става, не е голям проблем.
Какво толкова е страшно на четенето?Първоначално написано от chemist9009
Нее,отначало изглежда супер трудноПървоначално написано от inloveinsomeone
Ама след първия или втория ден го схващаш и не е толкова трудно (:
Аз го уча за първа година,ама съм в гимназия,в която се учи главно френски и имаме по 3 часа минимум на ден (по принцип от три нагоре ;( )
И има определени правила за четене,като ги научиш е лесно (:
lalala
Дръж си носа и изговаряй буквите, докато не се научиш.Такъв е номера.
това важи само за думите в които има носови гласни обаче (:Първоначално написано от Mirage3
lalala
мале мноо го мразя тоя френски с тва френско р, учих го до 7-ми клас и имах 6 но помня само няколко неща например je sera -аз ще бъда![]()