.
Отговор в тема
Страница 1 от 2 12 ПоследнаПърви
Резултати от 1 до 25 от общо 30

Пудра или Фон Дъо тен, или и двете?

Момичета, кое предпочитате повече? Преди слагах само фон дъо тен, но ми запушваше порите и спрях. Наскоро опитах само пудра. Ефектът ми хареса много повече, издържа повече и не забелязвам да запушва порите толкова. Въпросът ми е вие какво използвате?

Супер фен Аватара на malka_sladkka
    Град
    Луната
    Пудра. ФДТ не съм използвала от 1 година сигурно....

Фен
    По принцип се използват и двете. Слага се тънък слой фон дьо тен, след което прикриваш с коректор несъвършенствата и фиксираш с пудра. Тя им пречи да се изтриват. Попива мазнината и отстранява мазния блясък на лицето, които може да се появят през деня (макар че понякога се налага да се слага по малко пудра от време на време).
    Много жени избягват пудрата, защото мислят, че прави грима прекалено тежък, но според мен това зависи от техниката на нанасяне. Качествените пудри са толкова фини, че е достатъчно съвсем леко поръсване за фиксиране на основата. По принцип тя не е подходяща за много мазна кожа.
    Иначе нищо не ти пречи да ги използваш и по отделно. Аз лично използвам само фон дьо тен и то рядко. Слагам мъничко и бягам по задачки.
    Дано съм ти била полезна. Успех!
    mom4e sam

Мега фен Аватара на Josefinne
    Град
    FoReVeR LoST
    Аз използвам фон дьо тен и коректор обикновено, а когато имам повече несъвършенства за прикриване или искам да имам по-хубав грим, използвам и пудра. Честно казано използвам я предимно за да уравня тена си, защото съм с доста бяло лице По принцип съм със суха кожа.
    I have the thin line between
    destruction and creation
    drawn through me.

For that
    I am cursed to never feel the peace in rest
    and to find
    new begginings in my restless soul.

I will never get the approval of the people
    that are close to me,
    but I hope to get it from a greater power.

For that
    I accept myself the way I am today
    and hope to find
    the strenght to do the same tomorrow.

Мега фен Аватара на MaLkaTa_LaDy
    Аз смесвам малко фондьотен с крема ми за лице, който ползвам за основа. Така се получава лек цвят. След това слагам минерална пудра. Харесва ми как стои, защото самата пудра е много финна и лека, и придава естествен вид на кожата.
    Somewhere over the rainbow skies are blue, and the dreams that you dare to dream really do come true.

Повече от фен
    Град
    Видин
    преди използвах пудра, но от една година само фдт

Мега фен Аватара на ledenakrasota
    Град
    София :)
    Зимата-фдт.
    Лятото- крем + пудра.Ако не ми се налага и съм с тен- нищо.
    Пролет и есен- според времето.
    "Най-голямото ми богатство е дълбокият покой, където се стремя,израствам и печеля онова, което светът не може да ми отнеме с огън и меч."- Гьоте

"Scio me nihil scire" - Сократ

Град
    Велико Търново
    И аз като Josefinne има доста бяла кожа, лятото прави много особено впечатление: "Болна ли си, какво ти е??". Когато съм ползвала ФДТ (по официални случаи, за дискотека, когато имам кожен проблем преди цикъл) винаги съм го смесвала с малко крем за лице или поне съм слагала крема за основа, а след това ФДТ и пудра.
    От доста време употребявам тонален/тониращ крем за лице - пробвала съм и на Avon, и на Nivea, а отгоре съвсем малко пудра. Стои по-естествено за мен, не мазнее, нито след дълъг ден започвам да "лъщя".
    Засега този вариант ме устройва, а и друг не виждам, понеже с ФДТ се чувствам ... мръсна. Знам, звучи тъпо, но .. до човек и до усещане е според мен.

Мега фен Аватара на Hilary_
    Много зависи кот това какъв ефект търсиш.
    Можеш да си избереш по - лек фдт, който не запушва порите.
    Пудрата е за фиксиране.

Цитирай Първоначално написано от MaLkaTa_LaDy
    Аз смесвам малко фондьотен с крема ми за лице, който ползвам за основа. Така се получава лек цвят. След това слагам минерална пудра. Харесва ми как стои, защото самата пудра е много финна и лека, и придава естествен вид на кожата.
    Какви фдт, крем и пудра ползваш?Аз като пробвах това с крема и фдт с моите стана мацаница.

Супер фен Аватара на badsector
    Защо ти е изобщо да ползваш нещо такова?

Цитирай Първоначално написано от badsector
    Лично аз слагам, когато ще ходя на дискотека или за някакъв повод.

Пробавала съм преди време това с крем и фдт. Не ми се получава. Кожата ми лъщи от фдт, докато с пудрата не е така.

Форумна Сектантка! Мега фен Аватара на dream1707
    Обикновено ако слагам каквото и да е, то е ФДТ на тънък слой и отгоре "запечатвам" с пудра

Супер фен Аватара на cookie_master
    Ползвам фдт,но мисля да пробвам и пудра
    МОМИЧЕ!

Аз съм само с фдт, обаче чесно казане не ме кефи как ми става лицето и нещо немога да си го улуча искам лицето ми да изглежда готино незнам ка се гримира някой момичета ама им става мн яко.
    Nothing Last Forever

Супер фен Аватара на againstyou
    Град
    Несебър ;]
    Пудра,фдт съм слагала само веднъж.

Супер фен Аватара на darrie
    Град
    In your mind.
    Зимата, пролетта и есента - Фдт и пудра. (Естествено не абсолютно всеки ден, но имам мноого бледо лице и тъмни кръгове под очите и изглеждам супер зле без грим... Пудра слагам понеже кожата ми лъщи.)
    Лято - Нищо (Освен крем за лице де, но то се подразбира.. Лятото като хвана тен, лицето ми хем придобива цвят, хем спира да се омазнява и кожата ми не лъщи.)

http://vbox7.com/play:27671a29

http://vbox7.com/play:cb758a54
    Карай внимателно - спаси живот!

http://www.facebook.com/pages/Dream-of-love/172035706162256 & http://www.facebook.com/pages/The-st...22269861159010 ~ Страници за бележки във Фейсбук.

Мега фен Аватара на Rebirthing
    Град
    София
    Понякога нито едното, друг път и двете. Аз лично не ползавм матираща пудра, със суха кожа съм. Използвам финиш пудра и такава със светлоотразяващи частици. За мазна кожа е за предпочитане да ползваш и двете или само пудра, а може и крем-пудра.

Град
    Пловдив
    Предпочитам пудра. ФДТ слагам много рядко.
    Ти виждаш нещата и питаш 'Защо?'. Аз мечтая за неща, които никога не са били и питам 'защо не?'

Цитирай Първоначално написано от cookie_master
    Ползвам фдт,но мисля да пробвам и пудра
    ++1
    ♥♥Stefan&Elena♥♥ STELENA IS CLEARLY THE BEST. ♥

Мега фен Аватара на MaLkaTa_LaDy
    Цитирай Първоначално написано от SunT
    Цитирай Първоначално написано от MaLkaTa_LaDy
    Какви фдт, крем и пудра ползваш?Аз като пробвах това с крема и фдт с моите стана мацаница.
    1. Clearface антибактериален фон дьо тен
    2. Крема е на La Roche Posay за нормална и смесена кожа, но не мога да ти кажа точно как се води
    3. Минерална пудра на Loreal
    Somewhere over the rainbow skies are blue, and the dreams that you dare to dream really do come true.

az i da iskam ne moga da polzvam fonduten zashtoto kojata mi e alergichna i ne slagam nishto samo krem za lice apuk i ne se nalaga da slagam takiva neshta kojata na liceto mi e mn hubava ne si zaslujava da q razsipvam

Фен
    Цитирай Първоначално написано от LadySunshine19
    Цитирай Първоначално написано от badsector
    Лично аз слагам, когато ще ходя на дискотека или за някакъв повод.

Пробавала съм преди време това с крем и фдт. Не ми се получава. Кожата ми лъщи от фдт, докато с пудрата не е така.
    За да не ти лъщи кожата слагай крем на Vichy - Normaderm Pro Mat. Тогава няма да имаш този проблем. Първо крема е качествен, а и наистина добре матира кожата.
    Перфектен е за основа.
    mom4e sam

Повече от фен Аватара на xxKiFlAxx
    Град
    гр.Плевен
    пудра
    R-X + 2Na + R'X' --> NaX + NaX' + R-R+R-R'+R'R'

Гов0рi мi на гЪзЪь и се м0ли Dа не ПрЪднАxDD
    -> Šemsa Suljakovic & JV - duni vetre jace (music)

:)

И двете.
    1-Хирдратирай
    2-Фон дьо тен
    3-Пудра ( да " затвори " покритието , което си нанесла и да не изглеждаш "намазана с олио" ако фон дьо тена ти е течен. Ако е матираща формула - може би не е такъв ефекта).
    Знаех точно какво искам, но изведнъж бях ужасена от това да го получа...

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си