- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Любов
- Ветераните:Как успявате?
Здравейте! Ами аз пак ви досаждам по повод на моя любим блог, дано не ме намразите, но сте много готини и интересни и казвате яки неща, които си струват да бъдат прочетени. Та сегашния ми въпрос е свързан с хората с дълги връзки (да кажем около година или повече) - как се случи любовта при вас, от колко време сте заедно, имали ли сте трудности и ако да - какви, разделяли ли сте се, какво всъщност ви държи заедно и най-важното - какъв е ключът към дългата ви връзка?
Благодаря за вниманието, някои мнения впоследствие ще бъдат постнати в блокчето ми ако сте съгласни.![]()
А ключа в дългите връзки е търпението и оправданите компромиси. Всичко останало си остава същото. Не сме се разделяли всичко е било нормално и спокойно.
Зад това изречение седи почти 3 годишна връзка.
"It's one of the great tragedies of life — something always changes."
Dr. Gregory House
Евала! Напоследък сякаш стабилните връзки оредяха, радвам се за вас!Първоначално написано от valdesbg
А тая почти тригодишна връзка е приключила. Аз научих някои неща от нея
Иначе ако имаш въпроси за блога - питай. Мога да ти кажа не малко неща.
"It's one of the great tragedies of life — something always changes."
Dr. Gregory House
Оу, извинявам се :/
Ами въпросите започват да се изливат сега, в темички периодичноЩе се радвам на отговори, личният опит за мен е най на почит от всичко.
Коя връзка няма проблеми? А ключа.. може би всичко трябва да е 1към1. Нито само хубави моменти, нито само лоши. Компромиси, търпение, ЖЕЛЕЗНИ НЕРВИ и т.н. А какво ме държи все още.. Обичам го. \/
![]()
Някой ден сърцето ми ще се превърне в камък. Откъснат от света ще тлея в своя замък и няма да крещя да вия до забрава, когато разбера че някой ме предава. Ще бъда властелин на самотата своя и може би дори ще избера покоя пред хаоса на любовта. Някой ден, но не сега..
Заедно сме малко повече от година.
Нямаме рецепта за успешна връзка.
Аз се влюбвам всеки ден в него отново и отново. По неговите думи, и той в мен. Това може би е ключът при нас.
И спря да се върти за миг земята..
точно за мене някой неща са доста лични във въпросите ти , но иначе не съм съгласна, че дългите връзки са рядко срещани.. поне по мои наблюдения.. почти всичките ми добри приятели и приятелки (да.. малко са.. около 4-5, но ми стига за наблюдение) са имали поне една дълга връзка.. дори сега повечето са в дълги връзки.. а прост приятелите ми също има дълги връзки.. общо взето зависи от хората.. а ключа за дълга връзка.. едва ли е един ...при всяка връзка ключа е различен според мен..
![]()
и зад мен седи една сериозна, почти 3 годишна връзка. има си причини да е зад мен де, но наистина ти трябват нерви като корабни въжета. а когато чувствата охладнеят - боли много.
"Ако можех да изляза оттук, щях да си позволя да бъда луда,защото всички са луди, а най-лошите луди са онези, които не знаят, че са такива,защото само изпълняват нарежданията на другите."
Без дълга връзка нищо не си видялНяма " ключ " към дългата връзка, всичко е от вас самите, дали си подхождате, дали си заслужава... Всяка връзка има трудности, едни са преодолими, други развалят всичко... Всичко е твърде относително, че да има точно определен план, по който да действаш
![]()
!!! Мъжкото достойнство се измерва в широчината на усмивката на жената, с която току що е правил секс, а не в това, което е измерено с линийка !!!
Like Jesus
Нямо точна формула за перфектна и дълготрайна връзка.Ако имаше такава,нямаше да ги има неуспешните връзки.
Но ако трябва да сведем нещата до три-разбирателство,подкрепа и...хубав секс.
Най-важното е и двамата да сте щастливи![]()
Уважение, доверие (не само да си вярвате, че няма да си изневерите, но и партньорът ти е да е най-добрият ти приятеб), достатъчно еднакви и различни гледни точки и хубав секс.![]()
Достатъчно връзки съм имала, никоя не е била за по 2 седмици.
Освен това трябва да си вярвате, да се уважавате (а за това специално съм забелязала, че много хора го пропускат и при най-малкия скандал се псуват като хамали) и да се стремите да има баланс в компромисите. Да не е само единия да прави всичко за другия, а другия - не.Първоначално написано от Sh@d0w
ЕДИТ: Пантерке, мислим еднакво.![]()
Lasiodora striatipes
Grammostola rosea
Cyclosternum fasciatum
Brachypelma emilia
Acanthoscurria geniculata![]()
Радослав![]()
Ами, да, и аз не мога да възприема да ме нарежда на овца/тъпачка/кучка и прочее при скандал, а след 2 дена да е "Ама миличко, нали знаеш, че те обичам".
Първоначално написано от Sh@d0w
съгласна![]()
Съдбата не е случайност, а избор:тя не се очаква, а се печели!
Винаги има проблеми в една връзка. Ако сте постоянно на едно мнение и не спорите за нищо значи, не че се разбирате перфектно и сте идеални (успех с подобни надежди), а че е спряло да ви пука за това какво прави другия и тази връзка няма бъдеще.
Ключове, кодове, рецепти и подобни глупости могат да се сведат до едно - Да ти пука малко повече за другия и това той да е добре, отколкото на теб. Винаги можеш да си егоист, да правиш неща, които за теб са супер, а за половинката ти не.. Можеш да се подиграваш с доверието й/му, да я/го лъжеш в очите.. Но тогава не виждам реален смисъл да сте заедно.
Аз съм ветеран в дългите връзки,с една едногодишна,една двугодишна,и The Current One,която е 7 месеца. :P Хм..тайна си нямам,винаги съм била по дългите връзки,привлича ме сигурността явно.Имали сме си проблеми,разбира се,за толкова време няма как да няма кавги.В 1вата си сериозна връзка нямаше раздели,1 година от-до,1вия секс,наистина много добре се разбирахме,но накрая тръпката си замина и сега сме страхотни приятели и продължаваме да се обичаме и уважаваме.
Втората се оповаваше по-скоро на страст и секс.Много раздели,много караници,изневери..проблем те си ги оправяхме в леглото,което,признавам си,не беше добро решение.И до леко физическо насилие се е стигало.Много трудна раздяла,емоционална,тежка.
Сегашната ми връзка претендирам,че е комбинация от двете,много се обичаме и искрата я има.Караме се,разбира се,заради битовизми най-често.Не сме се разделяли засега.Най-тежкото ни изпитание е да сме далеч един от друг,което,за жалост,се налага доста често и ще видим дали ще се справим с това изпитание или не..
Та това за моите връзки,колкото до съвети..Ограничаване на конфликтите до минимум,преди да се говори,трябва да се мисли..и възможно най-много секс.![]()
Believe in yourself.
Това е една доста добра формула. Мдам.Ограничаване на конфликтите до минимум,преди да се говори,трябва да се мисли..и възможно най-много секс.
Любовта се случи в последствие. Първоначалната ни идея беше просто секс. И с течение на времето прерасна във връзка. Заедно сме от 5 години и отгоре...Във всяка връзка има трудности, нашата не прави изключение, но не сме се разделяли. Карали сме се яко, стигали сме до бой, но взаимните обич и уважение, които изпитваме един към друг, ни сплотяват и не ни позволяват да се разделим. Ключът към дългата връзка (при нас) е естественото ни поведение. Никога не съм играла роли пред него, не съм се правила на нещо, което не съм само с цел да го задържа, нито той го е правил. А и както казах-обичаме се много...ако не обичаш някого с цялото си същество, тогава раздялата няма да бъде трудна. Но ако се държите един за друг и държите един на друг, то ще направите всичко възможно отношенията ви да не се променят.Първоначално написано от Bella5
И тук на Дунав и на Волга, край Вардар и при Кавказ, с кръвта си българска сме горди, светлик тъй древен грее в нас!
За дълга връзка трябва взаимна любов. Тва е първоизточникът. Другото са подробности.
Моят опит е: мноого краткотрайни връзки.
Temet Nosce
벨야카
Какво ще рече "стигали сме до бой"?Първоначално написано от Shturrrche88
Ми, аз го млатех по гърба, той ме блъсна на леглото...![]()
И тук на Дунав и на Волга, край Вардар и при Кавказ, с кръвта си българска сме горди, светлик тъй древен грее в нас!
Леле... вие пък.