.
Отговор в тема
Страница 2 от 4 ПървиПърви 1234 ПоследнаПърви
Резултати от 26 до 50 от общо 85
  1. #26
    Мега фен Аватара на dirtyyy
    Регистриран на
    Jun 2008
    Мнения
    4 415
    Тортичката ми.

    2 кутийки заквасена/цедена сметана /не се сещам как се казваше, ама такава като кисело мляко дето е
    1 бурканче сладко по избор
    малко мляко в една купичка за потапяне на бисквитите
    2 пакетчета бисквити закуска, но от тях остават, зависи колко количество ще направите.

    Взимате си тавичка,
    почвате да потапяте бисквитите закука една по една в млякото за да омекнат / с кафяви става най-красиво, но с бели е най-вкусно, вие избирате/
    и започвате да редите.
    в друга купа сте разбъркали сметаната, сладкото и 3 лъжици /супени/ захар.
    Разбъркали, така че да стане хомогенна смес и да е леко течно, за да може да се маже.
    Почвате да мажете върху бисквитите сладко,
    и после пак
    бисквити- сладко
    биквити сладко
    и накрая само сметана отгоре.
    слагате в хладилник да стегне и след 3-4 часа минимум е готова за ядене.

  2. #27
    Мега фен Аватара на dirtyyy
    Регистриран на
    Jun 2008
    Мнения
    4 415
    Продукти за 4 порции:

    2 глави чесън
    4 с л зехтин
    2 с л брашно
    1/2 ч л червен пипер
    2 дафинови листа
    сол на вкус

    2 с л оцет
    4 яйца

    1 домат


    Приготвяне:

    * Чесъна се обелва и нарязва на ситно.
    * Запържва се в зехтина за около 30-40 сек.
    * Поръсва се с брашното, запържва още 30-40 сек. и поръсва с червения пипер тук аз не бях запомнила дали супена или чаена е лъжицата и сложих 1/2 супена. Поради което доби по-наситен цвят
    * Налива се около 1л вода и посолява на вкус.
    * Бърка се докато кипне, прибавя дафиновите листа и оставя да поври 15-20 мин.
    * През това време в малка тенджерка се сипва водата, оцета и щипка сол.
    * Оставя се да достигне точка на кипене, но не и да ври и се чукват яйцата - първо в чашка или малко черпаче, след това се изсипва внимателно в тенджерата.
    * На тих огън се оставят да се варят около 3 мин., докато се забулят.

    ***Яйцата аз приготвям в микровълновата по този начин

    * Домата се обелва и почиства от семето.
    * Месестата част се реже на малки кубчета.
    * От супата се сипва в дълбокаа чиния - не паница, тъй като ще се изгуби яйцето вътре )



    http://a3.sphotos.ak.fbcdn.net/hphot...47521391_n.jpg

  3. #28
    това с яйцата

  4. #29
    Мега фен Аватара на dirtyyy
    Регистриран на
    Jun 2008
    Мнения
    4 415
    Просто..нямаш си никаква на идея колко е вкусно.
    То е основа на шкембе чорба /поне аз така си го обяснявам/.

    Адски вкусно е ,въпреки че изглежда като аки

  5. #30
    Мега фен Аватара на shadow4e
    Регистриран на
    Apr 2006
    Град
    София
    Мнения
    6 209
    Аз сега пека сладкиш с ябълки, канела и чаени бисквити. Изглежда така: http://images20.snimka.bg/004419706.jpg
    ама снимката не е моя.
    А за вечеря правих агнолоти със сос т.е. паста.

  6. #31
    Аватара на OompaLoompa
    Регистриран на
    Sep 2011
    Град
    До Хъмпти Дъмпти на стената.
    Мнения
    65
    Желая рецептата за сладкиша
    Tequila in his heartbeat, his veins burned gasoline
    He kept his motor running, but it never kept him clean
    They say he loved adventure, "Ricky's the wild one"
    He married trouble and had a courtship with a gun

    Bang bang, shoot 'em up, the party never ends
    You can't think of dying when the bottle's your best friend

  7. #32
    Аватара на novasum
    Регистриран на
    Dec 2010
    Град
    Ада
    Мнения
    687
    Цитирай Първоначално написано от Aleks147
    Човек ще каже, че гладни ви държат на въже щом така се впечатлявате от подобни снимки.
    ами хората са си правили труда нека да го оценим ,а ? а не да се правим на идиоти !?!
    Greennight nirvana13 бебси SuckIt мъжо ми CR0W другия ми мъж


  8. #33
    Мега фен Аватара на shadow4e
    Регистриран на
    Apr 2006
    Град
    София
    Мнения
    6 209
    http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=237883.0

    тази ползвам, като добавям и нещата от втора страница - карамфил, бакпулвер и слагам повече ябълки, че иначе ми остават твърде сухи бисквитите. В малка тавичка правя с продуктите наполовина.

    Обаче имам една по-любима рецепта:
    http://www.gotvetesmen.com/forum/ind...ic,3473.0.html

    става много красиво и вкусно, представлява цели ябълки пълнени с неща по твой избор, галета и завити в бутер тесто.


  9. #34
    Супер фен Аватара на Jaune
    Регистриран на
    Aug 2010
    Мнения
    2 490
    http://prikachi.com/images/764/3870764p.jpg

    здравословни барчета

  10. #35
    Мега фен Аватара на Ewok
    Регистриран на
    Apr 2010
    Град
    The Moon of Endor
    Мнения
    5 775
    Цитирай Първоначално написано от Jaune
    http://prikachi.com/images/764/3870764p.jpg

    здравословни барчета
    О винаги съм искала да си направя такова някой път.
    Я дай рецептата, с мед ли е?


    А на Лили ябълковките сладкишчета изглждат много прекрасничко и в скоро време май ще си направя някое

  11. #36
    оо това ми напомни на Corny Банан <3 ^

  12. #37
    Аватара на OompaLoompa
    Регистриран на
    Sep 2011
    Град
    До Хъмпти Дъмпти на стената.
    Мнения
    65
    Утре ще направя ябълките в кожухче, само не знам от къде да взема орехи :/
    Tequila in his heartbeat, his veins burned gasoline
    He kept his motor running, but it never kept him clean
    They say he loved adventure, "Ricky's the wild one"
    He married trouble and had a courtship with a gun

    Bang bang, shoot 'em up, the party never ends
    You can't think of dying when the bottle's your best friend

  13. #38
    Супер фен Аватара на Jaune
    Регистриран на
    Aug 2010
    Мнения
    2 490
    амф, аз ги правя всеки път различно, но последния път така:

    3 с.л. (овесени) трици
    3 с.л. овесени ядки
    1/4 чаша (да речем, знам ли) сок - ползвах от вишна, имаше такъв вкъщи
    1 белтък
    няколко счукани ореха (или повече, на вкус) с 1 лъжица (или повече, на вкус;д) ги слагам в чаша и в микровълновата да се втечни меда малко
    сушени плодове
    круша, намачкана на пюре
    ванилия и/или канела на вкус
    1/4 лъжичка бакпулвер

    всичко смесвам в една купа (обикновено започвам с триците и сока), разбърквам добре (прибавям понякога мляко/сок/вода, да не е много твърдо, ама не и много течно)
    и слагам да се пече на хартия за печене
    излязоха ми 6 барчета някъде май

  14. #39
    Аватара на OompaLoompa
    Регистриран на
    Sep 2011
    Град
    До Хъмпти Дъмпти на стената.
    Мнения
    65
    Шадоуче, някакви препоръки при печенето на ябълките?
    Tequila in his heartbeat, his veins burned gasoline
    He kept his motor running, but it never kept him clean
    They say he loved adventure, "Ricky's the wild one"
    He married trouble and had a courtship with a gun

    Bang bang, shoot 'em up, the party never ends
    You can't think of dying when the bottle's your best friend

  15. #40
    Мега фен Аватара на shadow4e
    Регистриран на
    Apr 2006
    Град
    София
    Мнения
    6 209
    Ябълките трябва да са ти малки,ако ги искаш цели, но аз лично никога нямам чак толкова малки, та слагам половинки. и даже ги изрязвам повечко, че да сложа достатъчно плънка, иначе ми става твърде ябълчено.

  16. #41
    Аватара на OompaLoompa
    Регистриран на
    Sep 2011
    Град
    До Хъмпти Дъмпти на стената.
    Мнения
    65
    Значи, tips:
    - по-голяма дупка
    -повече пълнеж
    -по малки ябълки :д

    а относно печенето?
    стават ли си за 20-25 минути, щото с печенето съм скарана малко.
    Tequila in his heartbeat, his veins burned gasoline
    He kept his motor running, but it never kept him clean
    They say he loved adventure, "Ricky's the wild one"
    He married trouble and had a courtship with a gun

    Bang bang, shoot 'em up, the party never ends
    You can't think of dying when the bottle's your best friend

  17. #42
    Мега фен Аватара на shadow4e
    Регистриран на
    Apr 2006
    Град
    София
    Мнения
    6 209
    Аз съм разхвърлян човек. Никога не засичам. То и фурната ми няма таймер, така че винаги на око. Имай предвид да намажеш добре краищата с яйцето, за да се залепят, че иначе се поотварят и губят хубавата форма.

  18. #43
    Супер фен Аватара на ElinoOor
    Регистриран на
    Jun 2008
    Град
    Варна
    Мнения
    2 254
    вАпрос: ако някой е правил меденки - как не ви се разпада бъркоча като сложите мед? на мен винаги ми се такова таковата и не става :с
    Kaname senpai <3
    Kpop & Kdrama![Jrock,J-pop,Cpop,Mandopop,Cantopop] <3
    Цитирай Първоначално написано от FapFapINC
    Обичам Елинор :с

  19. #44
    Мега фен Аватара на shadow4e
    Регистриран на
    Apr 2006
    Град
    София
    Мнения
    6 209
    Пробвала ли си да го разредиш с вода или да го разтопиш? Смени рецептата. Аз не съм правила от много време, но преди не помня да съм имала проблеми.

  20. #45
    Супер фен Аватара на ElinoOor
    Регистриран на
    Jun 2008
    Град
    Варна
    Мнения
    2 254
    аз попринцип си го разтапям,ама като започне да стяга и .. -.-
    за разреждане не се бях замисляла,ще пробвам :3
    Kaname senpai <3
    Kpop & Kdrama![Jrock,J-pop,Cpop,Mandopop,Cantopop] <3
    Цитирай Първоначално написано от FapFapINC
    Обичам Елинор :с

  21. #46
    Мега фен Аватара на shadow4e
    Регистриран на
    Apr 2006
    Град
    София
    Мнения
    6 209
    Да не би много рано да го разтапяш.

  22. #47
    Супер фен Аватара на ElinoOor
    Регистриран на
    Jun 2008
    Град
    Варна
    Мнения
    2 254
    Очевидно.
    Kaname senpai <3
    Kpop & Kdrama![Jrock,J-pop,Cpop,Mandopop,Cantopop] <3
    Цитирай Първоначално написано от FapFapINC
    Обичам Елинор :с

  23. #48
    Мега фен Аватара на shadow4e
    Регистриран на
    Apr 2006
    Град
    София
    Мнения
    6 209
    Утре ще правя кус кус, а за петък съм си харесала крокодила:
    http://www.buterkrokodil.bg/pages/about-buterkrokodil


    Преди го бях правила, ама сладък и стана добре, сега да го видим солен.
    Ето така става готов:


  24. #49
    Goddess Мега фен Аватара на LovEsIckk
    Регистриран на
    Sep 2008
    Град
    Навсякъде, по всяко време
    Мнения
    4 886
    Пица от кайма. (Ужасно вкусна и засищаща е.)
    1 кг. кайма
    2 глави лук
    2 яйца
    Чушка,нарязани маслинки, кисели краставички,домати,гъбки
    200 грама настърган кашкавал
    и подправки на вкус

    Взимате една тавичка (аз я правя в правоъгълна) и я намазвате хубаво с олио навсякъде.Месите каймичката с яйцата,лука и подправките, които искате (аз лично слагам само сол).Като размесите хубаво сместа я разтиляте добре и равномерно в тавичката.После отгоре наслагвате нарязани на кръгчета домати и посипвате с другите зеленчуци (за предпочитане да са нарязани на ситно).Накрая посипвате равномерно с кашкавалчето и я мятате в предварително загрята фурна на 200 градуса. Пицата е готова след като кашкавалчето се зачерви хубаво и леко се поизпече.Все пак проверявайте от време на време.

  25. #50
    Повече от фен Аватара на NqmamName
    Регистриран на
    Jan 2010
    Град
    Ин Майами битч
    Мнения
    339
    Абе слагайте си снимки на вашите ястия,кво ми слагате от интернет,аз дето съм мъж мога да готвя повече неща от вас..

    е преди 1-2 седмици си прайх пица, и не е с купено тесто,а аз съм го месил

    http://www.prikachi.com/images/370/3796370q.jpg
    http://www.prikachi.com/images/418/3871418R.jpg


Правила за публикуване

  • Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си