- Форум
- По малко от всичко
- Кофата
- Готварска темичка.
Aз пък направих това руло
И е супер вкусничко и лесно за приготвяне![]()
Бананови мъфини с двоен шоколад
Продукти:
210 г брашно
1 ч. л. сода
1/4 ч. л. бакпулвер
230 г захар
2 с. л. какао на прах
1/2 ч. л. сол
2-3 банана
80 мл олио
1 яйце
50-60 г шоколадов чипс*
Приготвяне:
• Фурната се загрява на 180 С .
• Формата за мъфини (12 броя) се намаслява или се поставят хартиени кошници във всеки отвор.
• Брашното се пресява със содата и бакпулвера, след което се разбърква в голяма купа със захарта, какаото и солта.
• В друга купа с вилица (без миксер или блендер !!) се разбива леко яйцето, добавя се олиото и пюрираните банани.
• Прибавя се сухата смес и се разбърква с вилица, като не се разбърква прекалено много (10-15 пъти са достатъчни, иначе мъфините няма да станат пухкави, а гумени).
• Изсипва се шоколадовият чипс и отново се разбърква сместа.
• Тестото се разпределя във формата, като всеки отвор се запълва на 2/3 от обема му.
• Банановите мъфини с двоен шоколад се пекат 20-25 минути.
• Изваждат се от фурната, охлаждат се 5 минути и се изваждат от формата.
УЖААСАНО ВКУСНИ
http://a5.sphotos.ak.fbcdn.net/hphot...27107865_n.jpg
http://a4.sphotos.ak.fbcdn.net/hphot...76503444_n.jpg
Необходими продукти:
250 гр. пудра захар
3 яйца
120 гр. мед
400-500 гр. брашно (колкото поеме)
1 ч.л. канела на прах
1/2 ч.л. джинджифил
1/2 ч.л. индийско орехче на прах
щипка карамфил
1 белтък за намазване
Начин на приготвяне:
Разбиват се яйцата със захарта. Прибавят се меда и подправките, както и брашното /постепенно/.
Омесва се меко и гладко тесто. Разточва се на посипана с брашно дъска /около 4 милиметра тънка кора/ и се изрязват различни формички.
Нареждат се в намаслена тава и се пекат около 10-15 минути на 160-170°С. Още топли се намазват с разбития белтък.
Challenge acceptedПървоначално написано от dirtyyy
Нямаш си на идея колко е лесно и колко вкусно става!
Пресей брашното обаче, иначе стават глетави!
и бананите на много течна смес, за да се изпекат![]()
TyУтре ще ги правя и ще ти пиша преди да почна
![]()
яде ми се гъбена каша
Creative Technologie
Една жена, която може да готви мусака, сарми и пълнени чушки заслужава безграничната мъжка любов.
*experience may vary
Respect my authoritah
Сладкиш с ябълки, канела и орехи<3
продукти:
1 пакет и половина чаени бисквити (аз купувам с мед и масло)
70гр масло
4 ябълки, които настъргвам (може и ситно нарязани)
*за пандишпановото тесто:
4 яйца
1ч.ч. захар
1ч.ч. брашно
1ч.л. бакпулвер
1 ванилия
Обелваме и настъргваме ябълките, като ги изцеждаме от сока(!). Запържваме малко маслото и го изсипваме в съда, в който ще печем. Редим бисквитите, върху тях следва пласт ябълки, канела и орехи (по принцип "оригиналната" рецепта е без канела и орехи, ама на мен така ми е по-вкусно:Д) и така докато ви свършат ябълките и бисквитите.:Д Накрая изсипваме тестото, което сме приготвили като сме разбили много добре яйцата със захарта с миксер. После добавяме ванилията и бакпулвера, а брашното много внимателно го сипваме и бъркаме с шпатулка. Печем около 30-40минутки, 180 градуса. :д
днес си направих супер яките принцеси<3
Oh every time I close my eyes, I see my name in shining lights..