- Форум
- По малко от всичко
- Спорт и здраве
- 20+ повторения
Само, че това да си голям и слаб е преимущество единствено и само във фитнеса. Във почти всички други силови спортове е по-добре да си по-силен и по-лек.
Гадно е да си голям и слаб(като сила),но винаги може да се направи нещо по въпроса![]()
Заради това пичовете в залата стават масивни, а тия на лоста стават релефни. Вие като направите 10-15 повторения веднага качвате тежести, а тия на лостовете винаги тренират с едно единствено тегло. Да не говорим, че хората в залата масово се мъчат да показват сила и да правят по 1-2 повторения с възможно по-високи тежести. Точно и заради това тези в залата стават големи, а тия на лостовете релефниПървоначално написано от fenasf
![]()
"Не е важно другите да те мислят за идиот, важното е ти да се мислиш за идиот."
Пич,това нещо "повече повторения = релеф" отдавна му мина модата...
За какъв релеф става въпрос като си 20 кг под ръста си..Гледай сега...Ако се храни както във фитнес залата,ще има подобни резултати(на теглото)
А и едва ли ще тренира само със собственото си тегло.Добавят се тежести..
Нищо вярно. Това дали си релефен зависи на 80% от начина по който ядеш. Стига сте говорили глупости, дето сте чули от Тачев.Първоначално написано от ccdesigns
За курсовете е ясно,60-70% от тези с които бях аз дори не бяха активно спортуващи,а и нямаха елементарни познания,но това е отделен въпрос.Не знам кой ти е преподавал в НСА,но подозирам,че е доц. В.Боянов,който съм сигурен,че абсолютно не споделя твойто мнение за 100те бройки.Мисля,че се аргоментирах като дадох и пример с проблемите на жената с колената.Просто си изказвам гледната точка,оттам нататъка нека всеки да прецени кое е правилно.
аз мога да ти дам примери с контузии,при хора правещи 6-8 повторения,и то десетки примери..обикновено контузии се получават при неправилно изпълнение на упражнението,несъобразява е с моментното състояние на организма,с умората и с още доста фактори..веднага давам най простия пример-един тенисист прави доста повече от +100 форхенда и бекхенда,на тренировка срещу стена с тежести на ръцете и краката...
така че ако говорим за бодибилдинг +20 е неуместно,но ако говорим за силова подготовка -е съвсем уместно..
и да,ако си силен си голям ...дай ми пример за слаб младеж който вдига 200 на лег![]()
вълк или куче,свободен или на верига..? въпрос на личен избор..
Я чакай малко.Какво ще рече "да си силен" .. Значи да буташ по 200 от лег..И на какво лично тегло ги буташ? На 150 или 70-80 кг ? Защо 60-70 килограмови хора,които се поддържат така,за да влезнат в определена категория в силовият трибой са мазнички жилки на 60-70 кг и са малки,но пък дърпат по 200+ кг тяга?Първоначално написано от navar
60 kg да вдига 200 - няма такова нещо.
Но за теглото си не е слаб. Има разлика между 60 кг слабак , който не тренира и не може 10 лицеви опори и човек със същите килограми, но е активно спортуващ.
ай да го обясня по просто..един 60 кг ,който дърпа 200 тяга ,ще изглежда по голям от един 60 кг,който не може да дръпне 200 тяга..
Зависи и от храната,не само от тягата.За височина не сме говорили.Ако единият е 1.80 на 60 кг,а другият е 1.60 на 60 кг има разлика.Да приемем,че са 1.60.В повечето случаи по-масивен вероятно ще е ,за по-добре изглеждащ-не е сигурно,може и да е мазен,като тези дето гледам,58 кг,па мазен,мазен............
Офф топик съм, но на първата страница някой беше споменал за мускулната треска и... Спортувам поне 5 пъти седмично, обаче кат' настъпи момента на умората, обикновено по време на разтягането накрая или след самата стренировка, бедрените ми мускули почват да треперят. Не е като да на мога да стъпвам стабилно, да изпитвам слабост или нещо такова, просто като се разтегне мускула и почва сам да си вибрира там. Т'ва защо ми се случва и как да го избегна?
А хора ще има ли някакъв ефект примерно ако си правя по 20 лицеви сутрин обед и вечер![]()
И нема ли да има некакв ефект?Първоначално написано от HolyShit
Какъв ефект искаш от 60 лицеви пръснати 3 пъти през деня? ....
на мен ми се случва даже когато не тренирам, просто почва да ми трепери мускула и повечето пъти е на краката, мисля че се нарича неволево движение, абе няма ти нищо нали не ти е дискомфортноПървоначално написано от babity
sapphire5![]()
lqlq: ima li efekt ot rasteja na hormona ... ?miroslav: zdr az sam na 23 i teja edva 55 kila kakvo da zema za da stana i az 4ovek
лъвче,написал съм по голям,не по добре изглеждащ![]()
Епа ако другият дет не дърпа 200 тяга,ама боцка здраво ?
а ако тоя дет дърпа 200 боцка здраво?? почваме да пишем глупости ,май много добре ме разбра![]()