.
Отговор в тема
Страница 2 от 2 ПървиПърви 12
Резултати от 26 до 47 от общо 47
    Супер фен Аватара на HolyShit
    Това,че си силен,не означава,че ще си голям..

Мега фен Аватара на ZipFail
    Само, че това да си голям и слаб е преимущество единствено и само във фитнеса. Във почти всички други силови спортове е по-добре да си по-силен и по-лек.

Гадно е да си голям и слаб(като сила),но винаги може да се направи нещо по въпроса

Супер фен Аватара на ccdesigns

Re: 20+ повторения

Цитирай Първоначално написано от fenasf
    По повод на това,че някой беше писал, че е правил 120 лицеви.

Има ли някакъв смисъл изобщо да се правят над 20 повторения на каквото и да е упражнение ? Сила със сигурност не качват, маса не много, защо някой би ги правил ?

Според мен и над 10 е излишно и като ги мога качвам тежест.
    Заради това пичовете в залата стават масивни, а тия на лоста стават релефни. Вие като направите 10-15 повторения веднага качвате тежести, а тия на лостовете винаги тренират с едно единствено тегло. Да не говорим, че хората в залата масово се мъчат да показват сила и да правят по 1-2 повторения с възможно по-високи тежести. Точно и заради това тези в залата стават големи, а тия на лостовете релефни
    "Не е важно другите да те мислят за идиот, важното е ти да се мислиш за идиот."

Пич,това нещо "повече повторения = релеф" отдавна му мина модата...
    За какъв релеф става въпрос като си 20 кг под ръста си..Гледай сега...Ако се храни както във фитнес залата,ще има подобни резултати(на теглото)
    А и едва ли ще тренира само със собственото си тегло.Добавят се тежести..

Мега фен Аватара на ZipFail

Re: 20+ повторения

Цитирай Първоначално написано от ccdesigns
    Заради това пичовете в залата стават масивни, а тия на лоста стават релефни. Вие като направите 10-15 повторения веднага качвате тежести, а тия на лостовете винаги тренират с едно единствено тегло. Да не говорим, че хората в залата масово се мъчат да показват сила и да правят по 1-2 повторения с възможно по-високи тежести. Точно и заради това тези в залата стават големи, а тия на лостовете релефни
    Нищо вярно. Това дали си релефен зависи на 80% от начина по който ядеш. Стига сте говорили глупости, дето сте чули от Тачев.

Град
    София
    За курсовете е ясно,60-70% от тези с които бях аз дори не бяха активно спортуващи,а и нямаха елементарни познания,но това е отделен въпрос.Не знам кой ти е преподавал в НСА,но подозирам,че е доц. В.Боянов,който съм сигурен,че абсолютно не споделя твойто мнение за 100те бройки .Мисля,че се аргоментирах като дадох и пример с проблемите на жената с колената.Просто си изказвам гледната точка,оттам нататъка нека всеки да прецени кое е правилно.

Повече от фен
    аз мога да ти дам примери с контузии,при хора правещи 6-8 повторения,и то десетки примери..обикновено контузии се получават при неправилно изпълнение на упражнението,несъобразява е с моментното състояние на организма,с умората и с още доста фактори..веднага давам най простия пример-един тенисист прави доста повече от +100 форхенда и бекхенда,на тренировка срещу стена с тежести на ръцете и краката...
    така че ако говорим за бодибилдинг +20 е неуместно,но ако говорим за силова подготовка -е съвсем уместно..
    и да,ако си силен си голям ...дай ми пример за слаб младеж който вдига 200 на лег
    вълк или куче,свободен или на верига..? въпрос на личен избор..

Цитирай Първоначално написано от navar
    и да,ако си силен си голям ...дай ми пример за слаб младеж който вдига 200 на лег
    Я чакай малко.Какво ще рече "да си силен" .. Значи да буташ по 200 от лег..И на какво лично тегло ги буташ? На 150 или 70-80 кг ? Защо 60-70 килограмови хора,които се поддържат така,за да влезнат в определена категория в силовият трибой са мазнички жилки на 60-70 кг и са малки,но пък дърпат по 200+ кг тяга?

Banned Мега фен
    60 kg да вдига 200 - няма такова нещо.
    Но за теглото си не е слаб. Има разлика между 60 кг слабак , който не тренира и не може 10 лицеви опори и човек със същите килограми, но е активно спортуващ.

Да дърпа тяга..Не да вдига от лежанка..

Повече от фен
    ай да го обясня по просто..един 60 кг ,който дърпа 200 тяга ,ще изглежда по голям от един 60 кг,който не може да дръпне 200 тяга..

Зависи и от храната,не само от тягата.За височина не сме говорили.Ако единият е 1.80 на 60 кг,а другият е 1.60 на 60 кг има разлика.Да приемем,че са 1.60.В повечето случаи по-масивен вероятно ще е ,за по-добре изглеждащ-не е сигурно,може и да е мазен,като тези дето гледам,58 кг,па мазен,мазен............

Мега фен Аватара на babity
    Офф топик съм, но на първата страница някой беше споменал за мускулната треска и... Спортувам поне 5 пъти седмично, обаче кат' настъпи момента на умората, обикновено по време на разтягането накрая или след самата стренировка, бедрените ми мускули почват да треперят. Не е като да на мога да стъпвам стабилно, да изпитвам слабост или нещо такова, просто като се разтегне мускула и почва сам да си вибрира там. Т'ва защо ми се случва и как да го избегна?

Мега фен Аватара на SurfSky
    А хора ще има ли някакъв ефект примерно ако си правя по 20 лицеви сутрин обед и вечер

Да,ще загубиш ценно време от живота си.

Мега фен Аватара на SurfSky
    Цитирай Първоначално написано от HolyShit
    Да,ще загубиш ценно време от живота си.
    И нема ли да има некакв ефект?

Какъв ефект искаш от 60 лицеви пръснати 3 пъти през деня? ....

Мега фен Аватара на awerw
    Град
    у ТилиЛеЙската г0рА
    Цитирай Първоначално написано от babity
    Офф топик съм, но на първата страница някой беше споменал за мускулната треска и... Спортувам поне 5 пъти седмично, обаче кат' настъпи момента на умората, обикновено по време на разтягането накрая или след самата стренировка, бедрените ми мускули почват да треперят. Не е като да на мога да стъпвам стабилно, да изпитвам слабост или нещо такова, просто като се разтегне мускула и почва сам да си вибрира там. Т'ва защо ми се случва и как да го избегна?
    на мен ми се случва даже когато не тренирам, просто почва да ми трепери мускула и повечето пъти е на краката, мисля че се нарича неволево движение, абе няма ти нищо нали не ти е дискомфортно
    sapphire5

lqlq: ima li efekt ot rasteja na hormona ... ?
    miroslav: zdr az sam na 23 i teja edva 55 kila kakvo da zema za da stana i az 4ovek

Повече от фен
    лъвче,написал съм по голям,не по добре изглеждащ

Епа ако другият дет не дърпа 200 тяга,ама боцка здраво ?

Повече от фен
    а ако тоя дет дърпа 200 боцка здраво?? почваме да пишем глупости ,май много добре ме разбра

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си