- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Любов
- Еднополови бракове?
Не казвам, че са вечни. Но обществото в България не е толкова толерантно, колкото ви се иска, че да се променят така драстично законите...
И аз просто дадох пример, не съм казала, че е задължително каквото и да било. И ако не забеляза, подкрепих мнението ти, че "Едно дете,ако е отраснало в семейство с любов и разбиране никога не би се срамувало от него."
И тук на Дунав и на Волга, край Вардар и при Кавказ, с кръвта си българска сме горди, светлик тъй древен грее в нас!
Бракът е само лист хартия и не би трябвало да има толкова голямо значение дали са забранени, или не са.
Друг е въпросът, че за мен в едно семейство, било то официално (с брак) или не, детето има нужда както от майчина ласка, така и от твърда ръка, затова според мен това е да вървиш с/у природата.
Против точка няма да си казвам коментара за побъркани гейове и лезбийки
знаеш, че хомофобите са скрити педали , нали .Първоначално написано от NarutoShippuuden
Девет кули дзидини,
девет враке железни.
Никой немой да отоври
да прерила, ей ей...
Зад високи дзидини
девет темни одаи
едно сърце те люби
заплетено, ей, ей...
Shturrrche88 - за да не цитирам 10тина твои мнения ще пиша направо за всички.
1во - Когато се издразниш за нещо и не ти изнася използваш много добър език. Направо твоите ,предполагам хетеросексуални родители, са те възпитали много добре...![]()
2ро - И аз не разбрах защо е задължително да се оставя поколение...Има хора,които не искат деца,никой не може да им го натрапи. Има такива ,които не могат да имат и да искат ,въпреки че са хетеро. Не е незаконно да нямаш дете. И дори двама мъже да са неспособни да имат общо дете,могат да осиновят или да направят инвитро.
Не си спомням кой точно каза,че инвитрото и осиновяването не са нормални начини. Ами нормално ли е да забременееш и да си захвърлиш детето в някой дом или направо на улицата и да не ти пука какво ще стане с него? Осиновяванията ТРЯБВА да ги има щом като го има и това.
Всяка следваща минута е нов шанс да преобърнеш живота си! (:
Аз съм твърдо ЗА .. защо има такава дискриминация?? Едните могат другите не могат .. Всеки има право на избор и го прави .. На никой не пречат .. На никой не вредят .. И ТЕ СА ХОРА .. !
Ако размножаването за (някои от) вас е основен приоритет, тогава бездетните жени, семействата, които имат проблеми с зачеването, не са нормални, така ли? Защото както една хетеросексуална жена може да забременее чрез инвитро, така и една хомо/бисексуална може да забременее по този начин. Да не говорим колко пълни са домовете за сираци. Има и сурогатни майки. (да не обърках думата?)... Абе просто начините са супер много и за мен нямате една нормална причина да сте провив еднополовите бракове. Умствения ви капацитет явно се изчерпва с "БОГ" и "РАЗМНОЖАВАНЕ".
Едит: брака не е само лист хартия. Ако аз и приятелят ми имаме право да сключим брак, защо моя приятелка и нейното гадже(момиче), да не могат да се оженят?!
Everything changes, but beauty remains ...
Това, че едни имат право, други-не, нв променя факта, че е лист хартия. Аз лично не съм против тези бракове, но има мноого други прояви на дискриминация, които са малко повече "в реда на нещата" и не излизат извън природните закони, за които обаче никой не се оплакваПървоначално написано от PullMeCloser
![]()
Ако ти си убеден в това, което изпитваш, това което си (визирам ориентацията), убеден в правотата на своя избор, ще се чувстваш добре и без да си женен и няма да мислиш за това.
Примерно ако съм лесбийка и съм си намерила "сродната душа", обичам си я, абе всичко, но държавата не разрешава да сключа брак, но на мен въобще не ми дреме, ще си казвам: тези хора са тесногръди, на мен не ми пука какво мислят такива хора, аз съм намерила любовта и няма по- важно от това.
>> Т.е. според мен предразсъдъците не са само в главите на околните, а и в тези на въпросните неоправдани. Когато самите те успеят да се приемат, няма да има излишни спорове за формалности като брака
Добре де, гейовете дори и да се оженят, после свещеника какво ще каже.. "Обявявам ви за съпруг и съпруг" ?? Нереално ми звучи.![]()
Иначе, ако щат да си се женят, стига да не парадират с това, не ме бърка, не ми пречат.
Нали се сещаш, че те никога няма да стигнат до църковен брак.Първоначално написано от Fiction7577
Azoria-никой не е казал, че е задължително да се оставя поколение...Моля ви, за не знам кой път, не си интерпретирайте чуждите думи както ви изнася...
И , мерси-моите хетеросексуални родители са ме възпитали достатъчно добре. Не съм на 15 годинки, че да се връзвам на такива евтини, провокативни изразчета.
PullMeCloser, не ни се изчерпва капацитета с думите "Бог" и "Размножаване"...просто и ние, видиш ли, имаме право да си имаме мнение спрямо хомосексуалистите и то да бъде негативно.
И ако две лесбийки могат да си направят инвитро, че да имат бебе, то двама мъже не могат. А закона за сурогатното майчинство все още не е приет...
И тук на Дунав и на Волга, край Вардар и при Кавказ, с кръвта си българска сме горди, светлик тъй древен грее в нас!
Те не са избирали живота си и не са виновни за това което са .. но съм ПРОТИВ браковете , и нищо против тях (Хомосексуалните)![]()
Хора много , Човеци малко !
По всичко личи, че краят е близо. И да изпишем безкрай страници по тази тема, сърцата на хората са закоравели за да видят истината. Незнам какво кара хората да се водят по "разчупените" неща. Възпитанието куца big time напоследак. Жалко, че има дъги, щото ни трябва още един потоп... Хора толкова обладани от извращения, опитващи се да вървят срещу всичко естествено.
Поколението хули Библията. А Библията ни учи на правилната любов, правилните взаимоотношения. Да обичаме ближния както себе си. Да си помагаме и подкрепяме. Бог е любов. Естествено за вас като не съществува Бог каква любов? Казвала, че секса преди брака е грах - вярно е. Колко по щастливи ще са семействата ако всеки знае, че е единствен за другия и не са познали друго тяло. За вас момичета, няма ли да ви е изключително яко ако знаете, че сте единствена в живота на мъжа до себе си? Че той никога не е познал по такъв начин друго момиче, и за него вие сте единсвената на света. За момчетата по същия начин - няма ли чувството да е на съвсем друго ниво, ако бъдещата ви съпруга не се е раздавала на тоя и на оня а се е пазила чиста за да се отдаде с пълната си страст към вас.? Или ще ви е по приятно десетки пубери да са я пообработили малко? След като човек е имал многобройни извънбрачни връзки, как искате семействата да не завървшат с развод? Вие поощрявате да следваме плътските си страсти, а после ми семействата не издържат... Как да издържат като той е имал поне 10 момичета преди жена си и за него тя не е изобщо специална, а подсъзнателно е поредната? Същотото се отнася и в обратна посока.
Казах, че с много писане не става но и аз се разприказвах извинявайте за което. Твърдо против съм хомосексуалните бракове и връзки. Колкото и учени да ми казват, че генетично човек се ражда така няма да го приема. Преди 1-2 века ако някой се разхожда с епилирани крака и ръце, облечен в розова фанелка и прилепнали дънки по центъра... бас фащам, че няма да се прибере жив у тях си. Но сега това е нормално... Приемаме сексът на по 13-14-15-16-17-18 години защото се обичат. Ооо тези тийнове как са разбрали дълбочината на любовта висейки пред youjizz.... Нека младите хора да се обичат и да се **** колкото искат, да опитат от живота на макс. Каквото му харесва на човек защо да не го прави нали? Да, но на някой хора им харесва да убиват другите. И това им извира от вътре. Сигурен съм, че учените ще кажат, че и това е генетично заложено. Тогава дай да ги подкрепяме, те са си родени убиици, дискриминация ли ще правим а? Който не ги приема е ограничен и задръстен с предрасъдъци от Библията!!!!
Сега ще ме нападнете като ми кажете, че това никога няма да стане. Същото ще ви каже човек от преди 1-2-3 века като му кажете, че църквата ще бракосъчетава хомота. Мога много да пиша но мисля, че това е достатъчно изказване на мнението ми.
ПС: Вярвам в Бог, в синът му Исус Христос и в Святия Дух. Вярвам в това което е писано в Библията и вярвам, че ни води към покаяние и към живот достоен за подръжание. И не каквото и да кажете няма да ме разубедите.
ПС2: Извинете ме за правописа.
ПС3: Имате разрешение да ме псувате, обиждате, заплювате и всяко друго модерно нещо за потъпкване на другия. Аз обичам хората, но мразя греха. Бог да ви благослови и дано да Го познаете навреме![]()
Грозно е да гледам масовата простащина и неразбиране на думата либералност.
Shturrrche88 ,посъветвах те да потърсиш помощ от психотерапевт. Явно не си ме послушала.
Позволи ми да ти обясня някои неща.
Толерантността към 'различните' не се изразява в това да си "за" ,а в това да не си "Против".
Казваш ,че имаш право да си "против" ,но истината е ,че НЯМАШ. Това ,което ти правиш ,е да ограничаваш хора по даден признак БЕЗ да имаш някакво основание.
Твоето "Против" хомосексуалните не е равно на чуждото "За". Ако някой каже ,че Хетеросексуалните са по-нисши и заслужават да бъдат опресирани от обществото - ей това ще е "ЗА" хомосексуалността във формата ,в който твоята глава възприема нещата.
Другото - имах намерение да си спестя писането по темата повторно ,но не мога да разбера едно - защо просто не спираш да пишеш едно и също по темата. Всички ти разбрахме мнението - базираш се на собствените си възгледи (които ей-сега ще ти обясня откъде произтичат и защо си просто един инфантил) и се мъчиш всячески да ги оправдаеш с някакви псевдо аргументи ,изсмукани от пръстите си.
Относно възгледите ти - очевидно имаш някакъв проблем с обществото ,след като за аватар имаш някаква персона ,орнамент към една диктатура от недалечното минало. Типично за диктатурите обикновено е стремежът за налагане на един "Нов ред" ; на едно различно общество.
За да харесваш това ,за да си против ромите/хомосексуалните/турците и прочие очевидно не харесваш нещо в статуквото. И ,разбира се ,всичко ,което в обществото се приема като 'отклоняване' от нормата ти виждаш като проблем ,който трябва да се изкорени.
Това е на емоционално ниво.
А псевдоаргументацията ти е просто с цел да оправдае объркания ти ум.
Righteousness ,ти за какъв се мислиш ,че да даваш оценка кое е морално и кое не ? В Библията пише и да не онанираш ,да не хулиш и да не изричаш лъжа - обзалагам се ,че си се разминал със спазването на тези неща. Бива самозаблудени глупаци с ниско самочувствие ,задоволяващи нуждата от смисъл в живота си с глупави религии ,ама да пречиш на околните да съществуват на спокойствие си е просто за разстрел.
Първо - бог е любов. Искам да ми обясниш страданието по света. Умиращите деца,болните деца,гладните и жадни деца? И така мога да си редя нещастия 400 реда... Той нали е любов,защо го прави? Нали е всемогъщ,защо не го спре?Първоначално написано от Righteousness
Второ - даваш за пример времето преди 2 века и казваш,че и сега трябва да е така,едва ли не. Ами нека ти кажа нещо - човечеството толкова се е развило за 2 века,че може би най-сетне сме почнали да мислим правилно. Гледаме света сякаш през слънчеви очила,повярвай ми когато ги свалиш и спреш да съдиш хората за маловажни неща ще видиш колко по-светло е всъщност.
Трето - 13,14,15,16,17,18 годишни да не правят секс? Преди 2 века са се женели на по 15-16 години ,мислиш ли,че са чакали две,три години преди да почнат да правят секс?
Твоят първи път след тази възраст ли беше? С жена ти ли?
"Същото ще ви каже човек от преди 1-2-3 века като му кажете, че църквата ще бракосъчетава хомота." - това само говори колко си деградирал.
Имаш си възгледи,защитаваш си ги - това е добре. Уважавам го. Разликата между нас е,че ти вярваш ,а аз знам. (:
Да Бог е любов, но хората са зли. Страданието да не го дава Бог? Безверието и егоизма на хората го правят. Ако всички следваха Бог-а и поставяха другия пред себе си, нямаше да има хора които да зимат часовници за по няколко милиона а други да гладуват. Недейте обвинява Бог за нашите дела. Бог ни е дал свободна воля. Ако искаме ще си помагаме, ако не искаме ще се трепим и ще си крадем хляба. Ако някой е решил да отиде и да гръмне някой, Бог ли е виновен?! Мъдростта ви е безгранична
Мислим по-правилно сега отколкото преди 2 века? Моля ти се! Технологиите напредват но убийствата и престъпленията нарастват стотици пъти. Това ли е по-правилното мислене? Гейове, лесбийки, да е трудно да намериш девствен непълнолетен, деца да убиват други деца - това ли е по-правилно мислене? Преди хората имаха по-изградени ценности. Процентът на хората склонни към престъпление беше десетки пъти по-малък. Но днешната демокрация казва на човека да прави това кеото иска, а не това което е морално издържано.
Това да се ожениш на 15-16 си е глупост и пропиляване на младоста. Които са обвързани в брак, ако искат да правят секс през 5 минути, не е грешно и имат пълната свобода. Но извън това си е блудстване и угаждане на първичните инстинкти. И да го казвам знам че бия в бетонената стена, но ако и ние християните млъкнем, не ми се мисли на къде отиват нещата...
Не съм преспивал с момиче до сега. Като намеря момичето с което искам да прекарам живота си, ще си наваксаме. Ако не - здраве да е...
Църквата би трябвало да се бори с хомосексуалноста, не да я подкрепя. Искрено се надявам да не го приемат това. Църквите който подкрепят този вид бракове, са далеч от живия Бог...
ПС: Вярата е даване твърда увереност в ония неща, за които се надяваме, - убеждения за неща, които не се виждат.
Lelouch - защо трябва да се мисля за някой? Аз съм никой, просто едно от Божийте чада на тази земя. Няма безгрешни хора - не съм и намекнал, че съм такъв. Имам си проблемите, съгрешавам и не съм винаги 100% истинен. Но Бог умря на кръста за нашите грехове, аз се стремя да се променям към по-добро и да спазвам моралните принципи изложени в Библията. Благодаря за нежния език:
Определено от тука представлявам голяма пречка за околните. Направо целия свят се спъва в менБива самозаблудени глупаци с ниско самочувствие ,задоволяващи нуждата от смисъл в живота си с глупави религии ,ама да пречиш на околните да съществуват на спокойствие си е просто за разстрел.А ако мога да представлявам пречка за греха - о то това би било удоволствие за моя милост
Обичам ви, колкото и да ме ненавиждате :*
Аз по принцип не съм фен на браковете, каквито и да са, но все пак ЗА. След като хетеросексуалните имат право, защо не и хомосексуалните. Но разбира се това е България и ще избухне въстание, твърде ограничени са хората все още.
NOH8
Ти си позьор! Технологиите били напреднали,пише той на своя компютър... Мислиш,че си много интересен като ни даваш учения тук,а всъщност самия ти дълбоко в себе се съмняваш в думите си.Първоначално написано от Righteousness
![]()
Преди два века - времето,което ми даде за пример като много доброто - хората са се женели на по 16 години,да. Правили са го и в 20ти век.
И нали Бог е всемогъщ? Знаеш ли значението на тази дума или си твърде зает да вярваш,за да се образоваш (което подразбирам от правописа ти) ? Защо не спре злините по света? Не е само гладът,който между другото ми оправдаваш по-много тъп начин,а и виновно ли е гладното дете,че някой има скъп часовник? Защо милостивия,обичлив Бог ни праща торнадото,цунамито,земетре сението? В ,които измират неговите верни любящи верующи? Защото е любов?
Ако има хора, които ме дразнят наистина в тоя свят - това не са педалите. Това са сектантите.
Lasiodora striatipes
Grammostola rosea
Cyclosternum fasciatum
Brachypelma emilia
Acanthoscurria geniculata![]()
Радослав![]()
за
не ми пречат тези хора, защо да не могат да докажат любовта си![]()
Тишината е твоето име на ум
всеки облак носи твоя парфюм
всички влакове водят в твоя тунел
през трупа си все към теб съм поел...
Аз пък те съветвам да си завреш съветите там, където хомосексуалистите си завират половите органи...Първоначално написано от Lelouch
Пф, на мен пък изобщо не ми пука. Не е моя работа да се меся в живота на другите хора, като се обичат хората да си правят квото си искат...
Но пък въпреки това ако трябва да изкажа мнение, ще кажа че съм по-скоро против, просто защото цялата тая работа ми се вижда извратена. Представете си малко детенце, отгледано от две жени примерно, нехаещо какво е да имаш баща до себе си, гледащо как двете му "майки" спят в едно легло, цял живот разпитвано къде е баща му, а ако истината излезе наяве - ще му се подиграват, особено в началното училище. Това е един вид психическа травма за детето...
Отвращават ме също така и тея малки пикли на по 13 дето снимат клипове и снимки как се натискат и ги качват във Фейсбук за да се правят на интересни пред някой батко.
И като искат хомосексуалните да са приемани нормално, да спрат да парадират с това че са такива, защото повечето точно това и правят. Цялата тая идея с гей парадите на пример ми се струва направо смехотворна, именно защото те сами се опитват да се направят на велики и да изпъкнат сексулността си като ходят по улиците и крещят "Вижте ме, аз съм гей!!". Това нищо няма да промени, така хората започват да им се присмиват още повече. Хетеросексуалните не си правят паради... като искат да бъдат приемани нормално, да се държат нормално...
Най-вероятно веднага ще почнете да ме нападате, и отново казвам, че нямам нищо против хомо/бисексуалните, просто изказвам мнение, и то е главно че постъпките на някои от тях ме отвращават и не казвам че всички са такива - ако са съвсем нормални хора, които не се опитват да парадират със сексуалността си насам-натам, а просто имат влечение към своя пол и искат да създадат съвместен живот - тяхна си работа, никой не може да им забранява.
Колко оригинално.Първоначално написано от Shturrrche88
![]()
Колко съм спорила с такива като теб...извода ми всеки път е, че дали обясняваш на стена или на такива-като-теб е едно и също.
Everything changes, but beauty remains ...
Ти щото ди по-малко оригинална, нали...Първоначално написано от PullMeCloser
Като не ви се спори, какво сте седнали да се обяснявате като семкаджии пред блока...
Все едно, че може да промените нечие мнение по даден въпрос...дръжте си вашето за вас...
То пък на човек му писва в един момент да му се обясняват глупости точно за криворазбран либерализъм...
Любимото ми е "нямам нищо против обратните, ама съм против брака им"...е що пък си против брака им, като си за хомосексуалистите???
Aut odit, aut amat mulier, nihil est tertium
Заникой не си избира в кой ще се влюби,така че щом са щастливи това е най-важното
|
![]()
Криворазбран либерализъм е това да смяташ ,че имаш моралното право да ограничаваш някого по признак ,който не влияе по никакъв начин на обществото.То пък на човек му писва в един момент да му се обясняват глупости точно за криворазбран либерализъм..
Единственият адекватен мотив ,който човек може да изтъкне 'против' е ,че му е противно/гнусно/непонятно. Това е.
Аз от своя страна мога да кажа ,че няма да се хвана с глупава или жена с доминантни гени (сиреч тъмноока/коса) ,камо ли пък негърка ,и мисля ще съм доста смешен ако пусна тема "За или против захвърлянето на гените".
Ако не си в 'моята' категория предполагам в момента не ти е много приятно да четеш този ред ,показващ че те отписвам като възможност без дори да те познавам ? Разбира се аз съм частен случай ,но ако беше цялото общество ?