- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Любов
- Еднополови бракове?
Хомофобите
Хомофобията се определя като ирационална, нерефлексируема и хипертрофирана неприязън към хомосексуалистите (преимуществено към мъже), обусловена от хетеросексуалните и бисексуални хора, често обусловена от страх пред собствените им сексуални фантазии и подбуди. Причини и източници за хомофобия се явяват религиозните разбирания, ниско-културни семейни и обществени традиции, елементарно невежество, латентна сексуална насоченост към собствения пол.
Враждебността и предубежденията срещу хомосексуалистите, може да се прояви в пряка и косвена форма. Психологичната конверсия на страха в агресия се явява известен и универсален механизъм на изживяване в животинския свят.
Ирационалният страх, който лежи в основата на хомофобията, може да намери своето отражение както в пряка агресия, така и под формата на всякакви забрани, сплетни, истории, които съответстват на невербалната проява на агресивността. Индивидуалната тревога по повод непознатото поведение има отбранителен характер. При среща с нетрадиционно поведение, често човек не знае как да реагира. Социалните митове за сексуалната разпуснатост на хомосексуалните хора, за тяхната готовност да съблазняват всеки човек, усилват един вид личната защита и формират своеобразно невротично разстройство в хетеросексуалните хора, които сами си преписват ролята на жертви на такъв интерес.
Причините за хомофобията могат да бъдат и страховете от самите хетеросексуални хора, т.е. те губят контрол над ситуацията и се подават на съблазанта. Агресията им позволява да си изградят строги персонални граници и по този начин да избегнат вероятните ситуации на засилване на този страх, т.е. от непосредствения емоционален контакт с хомосексуалните хора.
Типове хомофоби:
1. Латентен хомосексуалист – това е човек с хомосексуални наклонности, който под влияние на социалното обкръжение се опитва всячески да ги потисне в себе си и започва да реагира остро и с неприязън срещу всички, които не се боят да се самоидентифицират като хора с различна от хетеросексуалната ориентация.
2. Традиционалист – това е човек, който е привикнал към факта, че в миналото му, никой никога не е говорил за еднополовата любов. Той счита, че в миналото не е имало хора с различна сексуална ориентация и задава въпроса – “От къде се появиха днес?”.
3. Старата девственица – това е жена, която поради невежество счита, че нейните проблеми с търсенето на мъжете са свързани частично с това, че мъжете са започнали да се обичат един друг и са спрели да обръщат внимание на жените. Такива жени, могат да бъдат посъветвани внимателно да се огледат в огледалото.
4. Подрастващи – във възрастта на сексуалното възмъжаване, подрастващите обикновено се опитват да се самоутвърдят и докажат сред връстниците си. Един от най-леките начини за достигане на това е да се нахвърлят върху лесбийки, гейове, транссексуални, поради невъзможността им да се противопоставят на по-силните от тях хетеросексуални.
5. Религиозни фанатици – това са хора, за които библейските заповеди за забрана на секса между мъжете са по-важни, отколкото всички други забрани – например да не прелюбодействат, да не крадат, да не лъжат и т.н. Типичен пример за ненормалността на библейските писания е текстът, който гласи – …непослушните деца трябва да се избиват с камъни… Едва ли разумно същество би пристъпило към подобен род превъзпитаване на децата. Това е ясно доказателство за несъстоятелността на тази книга, написана от хора, които са имали определени представи за човешките взаимоотношения преди векове.
Мързеше ме да ви го пиша аз , за тва го копнах добре развито .
Източник
Просто исках да пусна 100тното мнение![]()
Девет кули дзидини,
девет враке железни.
Никой немой да отоври
да прерила, ей ей...
Зад високи дзидини
девет темни одаи
едно сърце те люби
заплетено, ей, ей...
И как точно ограничаваш нечии права, като просто имаш отрицателно мнение? Сериозно питам, защото ми стана интересно, че това ти е довода да "изпратиш" някой на психиатър.Първоначално написано от Lelouch
Човекът Х казва "аз не харесвам хомосексуалисти и не подкрепям брака между такива", а ти излизаш и казваш "ти ограничаваш правата на хомосексуалистите"....как, моля, обясни?
И не ми дреме, че ти ме отписваш, заради гените ми. А обществото пък още по-малко...защото то не го прави. Не всички са руси и синеоки...както и не всички са хомосексуалисти, че да се чувстват нон-стоп репресирани...
Aut odit, aut amat mulier, nihil est tertium
Причини и източници за хомофобия се явяват религиозните разбирания, ниско-културни семейни и обществени традиции, елементарно невежество, латентна сексуална насоченост към собствения пол.Първоначално написано от gummybear
Девет кули дзидини,
девет враке железни.
Никой немой да отоври
да прерила, ей ей...
Зад високи дзидини
девет темни одаи
едно сърце те люби
заплетено, ей, ей...
Браво братко , за съжаление няма да има кой да те чуе ... Сърцата са им закоравяли , умовете поразени от тумора на века , душите им обладани от зло ! Винаги ще бъдем мразени , защото ги изобличаваме и се опитваме да ги насочим в правия път . Нека просто помолим Бог да им прости , защото те незнаят какво правят и какво говорят .Първоначално написано от Righteousness
If A is a success in life, then A equals x plus y plus z. Work is x; y is play; and z is keeping your mouth shut.
Залагам на тези.ниско-културни семейни и обществени традиции, елементарно невежество,
напално зам против тиах ако мене ме питати трибва в балгариа да има закон ако не смъртен то поне затвор или екстрадициа на ткаива болни хора ведназ за винаги да се оттървам от тиах зради хора каот тиах сме на това дереже българиа по скоро сте изгорй до земиата отколкото да се разресът такив вид "бракове"
не само на сапун ами и на сампоан!!!!
Научи се да пишеш. На всяка дума - грешка.Първоначално написано от pomo6tplz
![]()
![]()
![]()
И такива като теб трябва да за на сампоан!![]()
Всяка следваща минута е нов шанс да преобърнеш живота си! (:
Еднополов секс, любов, но брак - не.
На мен ми е все тая. Не ми пречат обратните - щом се искат да се взимат.
Попиваш всяко обещание,всяко вричане,всяка красива дума,попиваш като гъба и вярваш,че този път ще бъде РАЗЛИЧНО,а след поредната порция лъжи,оправдания, недомлъвки и болка се чувстваш отново като гъба,но вече изтискана от обещанията... празна...
21 век сме, стига с това застаряло мислене. Изкарваш ги едва ли не престъпници, за това, че са се родили така!? Преди също е имало, просто са се криели като мишки, не е нужно и сега да е така. Вече е изтъркано това с религията да го давате като причина.Първоначално написано от N1ksun
NOH8
С този правопис си срам за страната си...Първоначално написано от pomo6tplz
Aut odit, aut amat mulier, nihil est tertium