Да Бог е любов, но хората са зли. Страданието да не го дава Бог? Безверието и егоизма на хората го правят. Ако всички следваха Бог-а и поставяха другия пред себе си, нямаше да има хора които да зимат часовници за по няколко милиона а други да гладуват. Недейте обвинява Бог за нашите дела. Бог ни е дал свободна воля. Ако искаме ще си помагаме, ако не искаме ще се трепим и ще си крадем хляба. Ако някой е решил да отиде и да гръмне някой, Бог ли е виновен?! Мъдростта ви е безгранична
Мислим по-правилно сега отколкото преди 2 века? Моля ти се! Технологиите напредват но убийствата и престъпленията нарастват стотици пъти. Това ли е по-правилното мислене? Гейове, лесбийки, да е трудно да намериш девствен непълнолетен, деца да убиват други деца - това ли е по-правилно мислене? Преди хората имаха по-изградени ценности. Процентът на хората склонни към престъпление беше десетки пъти по-малък. Но днешната демокрация казва на човека да прави това кеото иска, а не това което е морално издържано.
Това да се ожениш на 15-16 си е глупост и пропиляване на младоста. Които са обвързани в брак, ако искат да правят секс през 5 минути, не е грешно и имат пълната свобода. Но извън това си е блудстване и угаждане на първичните инстинкти. И да го казвам знам че бия в бетонената стена, но ако и ние християните млъкнем, не ми се мисли на къде отиват нещата...
Не съм преспивал с момиче до сега. Като намеря момичето с което искам да прекарам живота си, ще си наваксаме. Ако не - здраве да е...
Църквата би трябвало да се бори с хомосексуалноста, не да я подкрепя. Искрено се надявам да не го приемат това. Църквите който подкрепят този вид бракове, са далеч от живия Бог...
ПС: Вярата е даване твърда увереност в ония неща, за които се надяваме, - убеждения за неща, които не се виждат.
Lelouch - защо трябва да се мисля за някой? Аз съм никой, просто едно от Божийте чада на тази земя. Няма безгрешни хора - не съм и намекнал, че съм такъв. Имам си проблемите, съгрешавам и не съм винаги 100% истинен. Но Бог умря на кръста за нашите грехове, аз се стремя да се променям към по-добро и да спазвам моралните принципи изложени в Библията. Благодаря за нежния език:
Бива самозаблудени глупаци с ниско самочувствие ,задоволяващи нуждата от смисъл в живота си с глупави религии ,ама да пречиш на околните да съществуват на спокойствие си е просто за разстрел.
Определено от тука представлявам голяма пречка за околните. Направо целия свят се спъва в мен

А ако мога да представлявам пречка за греха - о то това би било удоволствие за моя милост
Обичам ви, колкото и да ме ненавиждате :*