- Форум
- По малко от всичко
- Политика
- Какво мислите за протестите в София?
За cлучая в Блг, четох от веcтник. Може и така да е, не cпоря.
В България, мога да ти кажа, че cи има доcта добри закони. Проблема е, че не cе cпазват. И не cамо от цигани, ами и от българи, арменци, турци и т.н. Така да cе каже, маcово от вcички. Трябва да cе наложи по-cтрог контрол и да cе подобри ефективноcтта на вcички инcтитуции и органи в държавата. Да cе cпре корупцията. Не знам, но cъм виждал един пич който бачка една година в митницата и cи вдигна кооперация...евала. КАТ-аджийте и те дерат яко подкупи. Данъчните и те...е как да cтане. Хайде cъдиите вземат доcта пари, но там пък по-други линии или c много пари cтава.
ххмм...Първоначално написано от GregoryHouse
![]()
...расизъм...
awerw♥
защо бе пич защо ще ми ограничаваш достъпа защото лъжеш ли? Първо 1 е пребил циганите второ са се събрали 400, а не 4000.Първоначално написано от GregoryHouse
защо бе пич защо ще ми ограничаваш достъпа защото лъжеш ли? Първо 1 е пребил циганите второ са се събрали 400, а не 4000 и трето циганите са смели само ако са в такава пропорция че да няма никакъв риск за тяхПървоначално написано от GregoryHouse
Първоначално написано от GregoryHouse
Предложението за ограничение на раждаемостта, както е в Китай е много добро, но реално е неприложимо в БГ и ще обясня веднага защо.
Първо, замислете се, че повечето искания на протестиращите относно циганите са еднакви закони за всички. Защото за българина законите важат, за циганите не. Ако се вкара такъв закон, той не може да бъде насочен към определен етнос( в случая към циганите), защото цялата държава ще потъне и ще бъде заклемена като расистка, което от своя страна ще ни пре*бе в ЕС ( най-малкото)...
А, за да има повече българчета, трябва да се раждат такива. Ако обаче се въведе такъв закон, който важи за всички ни, то реално ще е невъзможно и тогава съвсем ще сгънем.
Пример: в момента едно средностатистическо българско семейство има максимум 2 деца. Едно циганско има около 5. Ако всяко от тези 5 роди по 2, които ще родят още по 2 (ако ограничението е максимум 2 деца в семейство), то едно средностатистическо циганско семейство ще има 22 члена, а едно българско-8....замисляте ли се, че реално пак те ще са повече..? Което ще доведе до още по-голяма демографска криза...![]()
Обаче, ако законите на РБ важат еднакво за тях, както и за нас, няма да имат шанс да се плодят както до сега, защото ще им се налага да работят, да се осигуряват и съответно няма да могат да си позволят финансово да издържат по 5 деца...
Aut odit, aut amat mulier, nihil est tertium
++111Първоначално написано от Patriot
"As every cat owner knows, nobody owns a cat" - Ellen Perry Berkeley
Първоначално написано от Chacho
Щом почти всеки го е страх от ЕС и разни подобни за каква независимост говорим?!Първоначално написано от MojoJojo88
еми проверявай преди да ръсиш глупости или не го пиши в червено ако не си сигуренПървоначално написано от GregoryHouse
![]()
Не така...не ми пука на какъв съюз сме членове, пука ми, че от действията на държавата можем да изгубим дивиденти като такава. Не сме цъфнали, нито вързали, че да си подритваме късмета и позициите...Първоначално написано от doktorEmilAntonov
И не може да се приложи закон, който да включва само един определен етнос...
Всичко може...Първоначално написано от MojoJojo88
Иначе така като видиш останалите населени места освен 10-те големи градове голям късмет ли мислиш, че сме извадили? Към това ли ни е стремежа?
Ооо, може да-в мечтите ми. И аз искам да се ограничи раждаемостта при циганите, но кой мислиш, че ще си сложи главата в торбата с предложение на закон, който важи само за един етнос? Просто е абсурдно да се надяваме...
И точно за това казах-нито сме цъфнали, нито сме вързали като държава. Но опита за прокарване на такъв закон съсвем ще ни завлече надолу...
В този ред на мисли, да пусна едно цитатче от една статия, по повод циганския въпрос, нека защитниците на етноса хубаво да се замислят, защото за втори път тази седмица, циганин си позволява да заплашва българския народ така открито...
Тази сутрин в предаването “Насреща с Люба Кулезич” по ТВ7, лидера на етническата циганска и противоконституционна партия ДРОМ Илия Илиев, заплаши протестиращите в последната седмица българи с етническо прочистване и геноцид. По време на полемиката, в която участваше и шефа на фенклуба на ЦСКА Димитър Ангелов – Дучето, който опонираше на Илиев, наглия циганин заяви, цитирам –
“Ти какво си мислиш бе, че като сте излезли 1500 души на улицата, сте направили голямо нещо ли? Ами аз само с едно обаждане мога да събера 15 000, дори 50 000 души и ще ви смачкаме.”
След тази откровена заплаха за геноцид, нито водещата, нито присъстващия в студиото бивш шеф на Националната служба за сигурност, о. з. генерал Атанас Атанасов, не намериха за нужно да обърнат внимание на Илиев, че върши престъпление и то от национален ефир. Напротив, той се включи на страната на циганина срещу Димитър Ангелов и започна да обяснява колко вредни и опасни са хората, които демонстрират по улиците на българските градове. Припомняме, че Илия Илиев беше 4 години общински съветник в Столична голяма община, където влезе с листата на ГЕРБ.
http://www.dnes.bg/politika/2011/10/...iro-koi.130268
Че кой ти говори за моментното състояния на демократично либерална система?Първоначално написано от MojoJojo88
И май пак няма да има справедливост!