ХАХАХАХА, моля? Ти чуваш ли се? Вземи отвори една енциклопедия, че се излагаш в момента. Можеш да започнеш със "Средна продължителност на живота на котка" и да продължиш със "Средна продължителност при живота на куче".

Преминем през средна продължителност на живота на хамстера и мишките, средна продължителност на живота при рибките, папагалите, индийдките пръчици, хлебарките, жабите, раците, зайците and so on. В къщи се гледат много повече животни от котки и кучета Усреднено за всички е около 4.

Добре, един ден като имаш дете, не му давай антибиотици и лекарства. Остави го само да се оправи. Ако не - няя проблем, нищо не можеш да направиш, затова лесно ще приемеш загубата.

Мойто дете няма да се нуждае от антибиотици. Просто ще е калено

Валдес... казваш, че смъртта на даден човек е нещо естествено и че прави от мухата слон?

Ъхъ.

Боже ти за чувства не си ли чувал?

Ко туй? Яде ли се?

А обичаш ли някой и разбереш ли че може да си отиде завинаги става страшно! Непоносима болка е!

Верно ли бе? Сериозно ли? Само мен ли не ме е страх от самотата и загубата? (подчертавам страх) Иначе не знам що решихте че няма да мие гадно. Може би щото няма да действам по шаблонирания начин, който се налага на всички от обществото.

И колкото и естествено да е всички бихме страдали... Не знам загубвал ли си някога близък за теб човек ( искрено се надявам това да не стане, поне скоро), но това което приказваш е просто брутално, грубо, нечовешко както искаш го наречи.

Споко, случвало ми се е. И знам че ще се случи отново. Никой не е безсмъртен, а часовника си тиктака. Така че спокойно, нищо не ми разваляш. Наричам го моята реалност. Знам че не ти дреме, и на мен не ми дреме за оценката на тази моя реалност на другите. Аз да те питам - на теб защо ти пука за моята оценка към твоето розово балонче?

Аз не приемам смъртта на 21-годишен човек за нещо съвсем естествено и нормално!

Що? Щото е млад и силен ли? Хора сме, смъртта ни застига понякога неподготвени, тва не значи че е подранила. Ние сме се мотали просто. А и коя си ти че да не приемаш смъртта? Богиня?

И никой ама никой не би се примирил със смъртта толкова лесно. Мисля, че излишно се правиш на безчувствен.

Хубаво е че можеш да мислиш. Аз си мисля че се афектираш прекалено много от думите ми. А нямаш причина за това.

Не е хубаво това, което приказваш и не дай си боже някой ден да ти стане нещо и приятелката ти да ти казва ми то е нормално бе няма какво да страдаме... отиваш си и аз си продължавам. Ужас!!!

Споко, ако на мен ми се случи нещо последното нещо което бих искал около мен е тълпа циврещи роднини. Както писах по горе, ако дойде момент в който живота ми почне да зависи от нещо/някой друг сам ще се откажа от подобна идиотщина. Обясних и защо - това не е живот а зависимост. Да не можеш да си избършеш задника без чужда помощ... Иначе да - живота продължава с мен или без мен. Децата ми ще продължават да живеят, жена ми също. Ясно е че ще си спомнят за мен и ще почитат паметта ми. И това е всичко, което могат/трябва да направят

Ужаса идва не от загубата на човека, а от шамара, който съдбата ти поднася за зависимостта ти от дадения човек. Тук не искам да задълбавам повече, поне засега.

в природата всички се борим за живота си, нали? инстинкт за самосъхранение или по-скоро порив за живот. за мен е напълно естествено един индивид в най-силната си възраст да се бори за това.

По скоро на всички ни е заложен инстинкта за самосъхранение. Не всички обаче го изразяваме. Индивида в най-силната си възраст не е задължитено да е в най-силната си форма. И тук е нещото което искам да кажа - това че си на 21-22-23 изобщо не значи че ти е предопределно да живееш само зарадитова. Не, утре може да те блъсне кола/да те изяде съблезъб, ако си в праисторията/ и това че си на 22 може да бъде като перо на шапката. Кога е нормално да умре човек? На 60? На 80? На 100? Няма такава възраст, просто се случва. Едно от малкото непредвидими неща.

как се предполага да се използва според теб?(стана ми интересно)

В момента всичко това е достъпно само за богаташите. Запознати сме колко струва операция за присаждане на бъбрек от медиите, нали? Хемодиализата не е по евтина. И излиза че системата работи по следния принцип - "Твоя живот и съдба струват толкова. Ако можеш плащай, ако не - умирай." И какво правят всички останали, които не могат да извадят една торба пари? Правилно - умират по болниците, или умират с надежда. Значи имаме знанието, но не го прилагаме правилно. Прилагаме го само на който може да си плати. А самото знание няма цена, би трябвало да улеснява живота ни, а не обратното.

И тъй За всички, които не са разбрали - [sarcasm]аз съм самозабравил се, егоцентричен, страхливец, който се прави на безчувствен, щото така е по готино, обаче в живота съм нула. [/sarcasm]

А дали не станах центъра на вселената само с няколко думички А темата, може би беше за друго....