Обмислям варианта да си взема 1 или 2 леопардови гекона, но ми трябва малко повече инфо от някой, който се (е) занимава(л) с това. Умирам си за такова нещо, но както разбрах, ще ми бъде трудно с изхранването - около 100 щуреца на седмица ще са ми нужни, а и ще трябва някой да ми ги донася от София. Но пък това си е challеnge отвсякъде. И така, ако някой може да удари едно рамо ще съм благодарна. (:
radeberger, благодаря. Аз съм изчела почти всичко в нета, което намерих като първоначална информация. Също така се свързах и с човек, който си гледа над 5 гущерчета от близо година, размножава си ги и т.н., но искам все пак някой с опит да ми обясни повече.
100 щуреца на седмица май няма да изяждат. Опс, забравила съм да спомена, че ако си взимам ще са двечки. Иначе щурците ако остават не са проблем. Принципно им трябват около 5-6 щуреца на хранене 3 пъти седмично, което прави около 35-40 щурчета, но ако има резерви ще е добре.
koshtramba, първоначално се запалих от тарантулите, понеже исках да взимам на приятеля ми, но впоследствие разбрах, че той не ги понася. След това исках да си взема за мен и покрай това запалих и една приятелка, която пък веднага отиде до София и си взе...като я видях, реших, че няма да мога да си я мачкам в ръчичките и се спрях на гекончетата. Сега имам огромно желание за такова създание...
Ами не знам, аз гледах по разни форуми. Цените варират главно между 50 и 70 лева за Леопардовите Гекончета. И все пак никъде не открих някакъв онлайн магазин за такива, само оферти от някакви хора, както казах, по форумите.
Ако някой знае точно определен магазин в София - нека сподели.
Макар че май тук няма много хора, да не кажа хич, които да се занимават с това. И все пак. : )
Искам да попитам също дали мога сама да си изработя терариума? Има ли проблем ако не всички стени са стъклени? (Въпреки, че изгубих надежди за отговори точно тук).