.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 24 от общо 24
    Голям фен Аватара на FreshJuice
    Град
    Everywhere

Как си учите думите по чужди езици ?

Въпросът е ясен

С писане, със слушане, с хартийки (пишеш си думата на български от едната страна и превода на дадения език от другата) .. т.н.

Аз сега имам да уча 500 думи на английски и ги пиша и си ги изговарям, но след 10 мин. вече съм ги забравила

Интересно ми е да видя вие как си учите думите

сори, ако има такава тема вече
    Believe in Yourself !!!

Продавам МОДЕЛИРАНИ БИЖУТА : http://www.teenproblem.net/f/viewtop...440641#9440641
    Ако има заинтересовани-пишете в темата

Мега фен Аватара на Colouring
    Пиша си ги на няколко реда.Казвам си например-научавам двадесет думи,след това от речника си закривам думата на английски и се самоизпитвам. След това още 20 и така.Повтарям ги след това няколко пъти и се научават.
    И все пак-ако думата не се използва,аз почти винаги я забравям.Постоянно трябва да си поддържаш нивото и да ползваш богат речник.

Мега фен Аватара на gummybear

Re: Как си учите думите по чужди езици ?

Цитирай Първоначално написано от FreshJuice
    Въпросът е ясен

С писане, със слушане, с хартийки (пишеш си думата на български от едната страна и превода на дадения език от другата) .. т.н.

Аз сега имам да уча 500 думи на английски и ги пиша и си ги изговарям, но след 10 мин. вече съм ги забравила

Интересно ми е да видя вие как си учите думите

сори, ако има такава тема вече
    500 думи..за колко време?

theo <333

Град
    Everywhere
    ^^^ За малко... Цяла ваканция ги вадих думите от една книга и сега ги уча
    Ама то така става като те мързи
    Believe in Yourself !!!

Продавам МОДЕЛИРАНИ БИЖУТА : http://www.teenproblem.net/f/viewtop...440641#9440641

Мега фен Аватара на SmilezZz
    Град
    Русе
    Пиша ги по 3 - 4 реда + превода. И после , например на 10 думи проверявам дали съм ги научила , ако не - пак. А после всички изведнъж - тогава някой друг ме изпитва.
    Времето избира кой да срещнеш в живота си, сърцето избира кой да обичаш,
    но само ти избираш кой да остане ♥

Едно блогче

Натъкнах се на един блог за съвети как да учим по лесно английски. http://lesenangliiski.blogspot.com За сега има само 2 статии, но гледам блогът е от скоро, така че може да да излезе нещо полезно. Иначе английският се учи с желание и много практикуване. Просто друг начин няма!

Да вадиш думи и да ги учиш не е нещо особено според мен. Трябваше когато четеш книгата от контекста да ги разбираш, пък ако има такива дето напълно не подсказват какво означават трябва да ги вадиш.

Супер фен Аватара на kitty02
    Град
    Някъде из Тетевен .. <3
    Ползвам тетрадка-речник.. Пиша от едната страна английското наименование,от другата страна българското..Закривам българското и се изпитвам сама Добре,че и даскалката изпитва на английското.. Малее как го обясних самоо.. дано си ме разбрала..

Супер фен Аватара на cigarettekisses
    Когато бях в 8ми клас ги писах по доста пъти,понеже ми беше трудно да ги запомня.
    Друг начин не знам.
    С преводи е най-лесно да научиш нови думи.
    'Don't be afraid of death;
    be afraid of unlived life.
    You don't have to live forever,
    You just have to live.'

Голям фен Аватара на ZloboMiR
    Аз учех също по колонния метод с тетрадка. Но се старайте да обяснявате новата дума пак на английски, със синоним или описателно. Така ефектът е много по-голям.

Град
    Everywhere
    Естествено, че разбирам някои думи от контекста, но ги извадих

Иначе аз нямам проблеми с ученето на думи. Интересно ми е да разбера вие как ги учите...
    Имаше един странен случай с лепкави листчета... и думите навсякъде и апартамента (но това не съм го правила все още)
    Believe in Yourself !!!

Мега фен Аватара на therichbitch
    Град
    Sofia
    Чета ги няколко пъти и ги запомням Винаги мн съм мразила да пиша думите по 3-4-5 или колкото там реда.

Супер фен
    Град
    Страната на Центъра
    Какъвто и да е бил езикът - английски, руски, испански, а сега и китайски, винаги съм писала думите по няколко реда. За да научиш един език на наистина добро ниво си трябва дисциплина и отдаденост. А това изгражда дисциплина и навици.
    Цитирай Първоначално написано от FeelMyPain
    Аха и постваш въпрос във форум, защото не искаш хиляда различни мнения.Желязна логика.
    Цитирай Първоначално написано от mim4enceto00
    аз не чета толкова сериозни книги(само на 12 съм), макар че съм прочела всичките книги здрач...
    Цитирай Първоначално написано от Millionaire
    Земете си една разплута на по 20 като ви е толко кеф, пък ако ще и да е начетена като Жана Дарк.

Честно казано, мисля че е до човека. Аз никога не съм сядала да пиша думи като откачена по 100 пъти, но въпреки това ги помня. При мен помага фотографската памет. В момента, в който ми трябва нещо, просто изниква в главата ми като цялостен израз. Странно е, не мога да го обясня, но за жалост не винаги действа.
    Някои казват, че е много по-добре след като напишеш думата няколко пъти да започнеш да пишеш изречения с нея, за да можеш да запомниш къде да я прилагаш. Понеже както вече предполагам си забелязала, има думи с много сходен превод, които обаче не са приложими навсякъде.
    Друг начин, по който ми е по-лесно да уча е като пиша (това го правя главно заради граматичната част) - от една страна започвам да преписвам книги на английски, от другата - пиша превода. И колкото повече пишеш, толкова повече ти се автоматизира мисълта.
    Не знам до колко ще ти помогне това, но това са моите начини.

You're gonna catch a cold from the ice inside your soul

Мега фен Аватара на amk933
    Град
    София
    Не, не и не!!!
    Аз не приемам метода с безмозъчното писане на думи. Не.

Уча думи по всички езици (знам 4 много добре и 2 горе-долу) с...гледане. Написвам в една колонка думите, в съседна колонка значението на английски/български (зависи на каква вълна съм и как мисля тоя ден) и зяпам листа продължително време. След това всичко ми остава в главата. Не съм писал думи в последните 6-7 години.

А думи най-добре се учат, като се четат книги и се търси смисъл от контекста.

Град
    Everywhere
    така като гледам зависи от човека... ама аз все още си уча тези 500 думи... оставам ми към 150 още

По различни начини уча... някои ги пиша заради правописа а други ги изговарям... като ми се насъберат се самоизпитвам със закриване
    Believe in Yourself !!!

Мега фен Аватара на iiordanova
    Или пиша докато я запомня.
    Или си я повтарям.
    Зависи от това колко съм съсредоточена.

Мега фен Аватара на tomboy
    Град
    МаРс...
    аз просто каро ги видя ги запомням ...като ги пиша ги забравям , не знам защо , ама просто при мен това е начинат!.... .....повтарям си думата няколко пъти на ум и я запомням !...пробвай - не е трудно!...

Повече от фен Аватара на summerxtime
    Град
    Пловдив,България
    Цитирай Първоначално написано от amk933
    Не, не и не!!!
    Аз не приемам метода с безмозъчното писане на думи. Не.

Уча думи по всички езици (знам 4 много добре и 2 горе-долу) с...гледане. Написвам в една колонка думите, в съседна колонка значението на английски/български (зависи на каква вълна съм и как мисля тоя ден) и зяпам листа продължително време. След това всичко ми остава в главата. Не съм писал думи в последните 6-7 години.

А думи най-добре се учат, като се четат книги и се търси смисъл от контекста.
    Абсолютно съгласна ! :}
    Женско съм ;]

Никога съм нямала трудности да уча какъвто и да е език.Просто ми се отдава запомням всичко в часовете и в къщи понякога преговарям

Град
    Пловдив :)))))
    Mисля,че е тъпо да пишеш една дума по 100 пъти ако не използваш главата си.Примерно пишеш и мислиш за нещо друго.
    Ако пишеш и мислиш става.

Иначe ги пиша,чета,зубря ги общо взето.
    Ма по английски никога не съм сядала ей така да уча и винаги съм хващала поне 5тица.
    Сега по френски обачее ;/
    lalala

Супер фен Аватара на slicky
    Аз лично правя така и ми остават за не малко време в главата ми-пиша ги макс по 2 реда,научавам ги,после преди лягане пак ги преговарям.На другия ден ги пиша в речника т.е. 3 пъти ми минават през ума и очите.Но най-добре ги запомням като ги видя в изречения от книгите.

Мега фен Аватара на ledenakrasota
    Град
    София :)
    С фотографска памет! Закривам превода на едната страница и запомням думите на английски като ги отгатвам и на български. После обратното. Така запомнях по 14 страници думи на урок.
    "Най-голямото ми богатство е дълбокият покой, където се стремя,израствам и печеля онова, което светът не може да ми отнеме с огън и меч."- Гьоте

"Scio me nihil scire" - Сократ

Ем първо ги прочитам както са в речника, после преписвам само на български, написвам тези на английски, които съм запомнила.
    Тези, които не съм ги преписвам пак, препрочитам ги няколко пъти и после тях ги пиша само на български.. И така, някои ги изключвам, тези, които останат ги уча, докато не ги науча всичките. Обикновено това ми отнема по половин час.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си