.
Отговор в тема
Страница 1 от 2 12 ПоследнаПърви
Резултати от 1 до 25 от общо 33

Тема: тампони

тампони

Здравейте. На 14 съм и имам цикъл от януари месец. Една приятелка ми даде неразопаковани тампони-в кутийката си,опаковани и с инструкции за ползване понеже имала много. Въпросът ми е дали тампоните имат срок на годност, защото не знам дали са стари все пак. Искам да пробвам да си сложа тампон не, че е наложително просто жсички казват,че е много удобно и не се усеща, а не искам да си купувам цяла кутийка за един опит като имам, но ме е стах да не стане нещо. АА забравих да кажа преди малко отворих един и не е влажен. Детствена съм. Мерси предварително ;*

Голям фен Аватара на Colombia
    Е някъде на кутията трябва да пише''Срок на годност,най-добро до'' и т.н.
    Виж и прочети.Не може да няма.
    I love Johnny Depp,myself and Enrique Iglesias!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ми тя кутийката е една пласмасова, оранжева и вътре са само по 4. Гледах, гледах и никъде не видях да пише. та за това се чудех дали има значение срока, тоест дали има значение възрастта. Ако някои знае къде може да пише на тези кутийки срока нека пише ако може и иска. Иначе мерси за бързия отговор :*

Предполагам,че кутийката,за която говориш,е само за да си ги носиш в чантата и да не ти се разпиляват.
    Срок на годност не знам да имат.
    И е напълно нормално като го разопаковаш да си е сух!
    Успех

Или пък друг вариант...звънни на приятлката си и я питай

Да такива са кутийките. преди малко и се обадих и каза че били от последния път като е имало такива кутийки, но не знае кога е точно е било това, да си имате на идея? И пак благодаря, че отговорихте!

Няма проблем за отговора,ама и идея си нямам от кога може да е кутийката...

Какво значение има от кога са?Все пак това си е памук.

Да точно това исках да знам дали има проблем дори и да са стари. Има ли значение, както каза ти все пак си е памук, какво може да му стане, но все пак не разбирам, ще ми е за първи път и затова питам.

Вие как мислите ?

Ъм...аз не съм ползвала тампони и за това сигурна информация не мога да ти дам
    Но,наистина както казва това момиче....смао памук е.Не мисля,че може да му стане кой знае какво.

Да и аз така си мислех. Иначе на дали ще се справя с поставянето, ноо да знам. Сигурно че си внуша някакви глупости от сорта, че ще боли

Мега фен Аватара на granger
    Град
    Beyond reality
    Детствена съм.
    Double Facepalm
    Моме първо се пише деВствена!
    Второ щом си девствена не си мушкай нищо във вагината , за да няма после ,ама май се отворих сама!
    Трето - аз съм малко против тампоните,тъй като кръвта се застоява във влагалището , а не бива....трябва да изтича.
    maDamn

Първо на това му се вика техническа грешка. второ знам, че не е хубаво, но някога може и да ми се наложи.

Мега фен Аватара на Josefinne
    Град
    FoReVeR LoST
    По принцип тампон следва да се ползва само в изключителни случаи, остави рекламите. Ако си на път или на плуване или на друго място, където не можеш да ходиш до тоалетната. Наистина е по-удобно, но е по-вредно.
    Иначе ако си девствена също не е добре да ползваш.
    Тампонът НЕ СЛЕДВА да е влажен.
    Махаш му целуфанчето и проверяваш добре ли е закрепена връвчицата, като леко я подръпнеш няколко пъти ( поне аз винаги го правя). След това го поставяш със заострения край и буташ с показалеца ( или средния пръст), докато стигнеш нещо като завой. Тогава трябва да промениш посоката и да го поставиш точно след "завойчето".
    I have the thin line between
    destruction and creation
    drawn through me.

For that
    I am cursed to never feel the peace in rest
    and to find
    new begginings in my restless soul.

I will never get the approval of the people
    that are close to me,
    but I hope to get it from a greater power.

For that
    I accept myself the way I am today
    and hope to find
    the strenght to do the same tomorrow.

Повече от фен Аватара на DeHu
    А можете ли да ми кажете защо не е хубаво постоянно да използваш тампони?Понеже примерно майка ми си използва цял живот само тампони и си е ОК.Аз от известно време минах също на тампони и са доста по-удобни.Това,че кръвта се застоява във влагалището не ми звучи много правдоподобно,тъй като и без това докато си в менструация там си има кръв през цялото време...не схващам логиката някакси ама сигурно аз съм в грешка

Не знам, мисля, че не трябва веднага да се прибягва към тампони, въпреки, че изглеждат по-удобни. Но спокойно, нищо няма да ти стане.

Цитирай Първоначално написано от granger
    Детствена съм.
    Double Facepalm
    Моме първо се пише деВствена!
    Второ щом си девствена не си мушкай нищо във вагината , за да няма после ,ама май се отворих сама!
    Трето - аз съм малко против тампоните,тъй като кръвта се застоява във влагалището , а не бива....трябва да изтича.
    Да, не е хубаво като си девствена да си пъхаш тампони, мисля, че ще ти е неудобно.
    Но щом си решила - давай, но гледай да не е много често, защото не е полезно кръвта да престоява във влагалището

... Защото се нуждая от теб. От това да чувам как ми казваш "Обичам те"

neeDaBosS <3 { }

Град
    Beyond reality
    Цитирай Първоначално написано от DeHu
    А можете ли да ми кажете защо не е хубаво постоянно да използваш тампони?Понеже примерно майка ми си използва цял живот само тампони и си е ОК.Аз от известно време минах също на тампони и са доста по-удобни.Това,че кръвта се застоява във влагалището не ми звучи много правдоподобно,тъй като и без това докато си в менструация там си има кръв през цялото време...не схващам логиката някакси ама сигурно аз съм в грешка
    Кръвотечението по време на менструация е своеобразен „отпадък“ за организма и затова не бива да се задържа дълго време в тялото. Това е основният аргумент, за който се хващат противниците на тампоните. Тампонът е чуждо тяло, което задържа менструацията в организма и става поле за развитие на инфекции и бактерии. Често срещан случай при гинеколозите са жени, които получават инфекции в следствие на продължително използване на тампони. Не са малко и тези обаче, които получават обрив в следствие допира на дамски превръзки, особено лятно време.

Синдром на токсичния шок (СТШ) е заболяване, което може да се получи след неправилна употреба на тампон или по-точно, ако тампонът остане твърде дълго време в тялото на жената. То обаче е изключително рядко срещано и случаите на жени със Синдром на токсичния шок, в следствие на употребата на тампони, се считат за изключения. СТШ се получава, когато бактериите (най-често стафилокок) започнат бързо да се размножават и попаднат в кръвта, в следствие на чуждото тяло и задържането на менструацията. Получава се бактериална инфекция и токсините навлизат в кръвта на жената. Имунната система на повечето жени успява да се пребори с развитието на СТШ, но в някои случаи се наблюдава тежък изход.

Принципно не съм противник на тампоните,не ползвам,но просто казвам каква е причината да не ползвам тампон. Ако е за 1,2 часа на плаж ,може би, бих сложила ... не повече и най-много 2,3 пъти в годината!Пак казвам в СЛучая не мисля ,че е правило девствено момиче да ползва тампон , но има си глава на раменете и да си прецени!
    maDamn

Мерси за отговорите. Да знам че не трябва да са влажни
    просто го написах за да кажа че ми изглеждат добри ( не стари) :д. granger аз не искам да ги ползвам постоянно и знам, че не е много добре, просто искам някои път да ползвам
    DeHu написа:
    Ако мога да попитам ти когато си сложи тампон девствена ли беше?

Мега фен Аватара на Josefinne
    Град
    FoReVeR LoST
    Аз до скоро бях върл привърженик на тампоните. Ползвам постоянно и предимно, тъй като от превръзките се изривах по бедрата, сърбеж, а и е грозно и мазало...Но след като за втори път получих раничка във влагалището , която се обгаря с ток и случайно попитах моята лекарка дали докато зарасне раничката мога да ползвам тампони, тя ми обясни, че с оглед на това, което получавам е по-добре да престана напълно. Причината е, че със задържането на кръвта, която попива в тампона се променя нормалната киселинност на влагалището. Това създава условия за развитие и размножаване на бактерии, които по принцип си живеят във влагалището, но са неактивни или малко на брой. Когато броят им се увеличи - се получават инфекции и всякакви други аномалии. Отделно се създават благоприятно условия и за навлизането и развитието на бактерии от външната среда.
    Трябва да отбележа, че преди, когато ползвах тампони имах доста бяло течение, постоянно се лекувах , докато сега - не. Така че съм склонна да вярвам, че тампоните не са по-добрата алтернатива ( въпреки че е много жалко, защото наистина са удобни). Но ! Здравето преди всичко.
    I have the thin line between
    destruction and creation
    drawn through me.

For that
    I am cursed to never feel the peace in rest
    and to find
    new begginings in my restless soul.

I will never get the approval of the people
    that are close to me,
    but I hope to get it from a greater power.

For that
    I accept myself the way I am today
    and hope to find
    the strenght to do the same tomorrow.

Супер фен Аватара на millmii
    Град
    Sofia
    Добре де .. на някой от вас случвало ли му се е да се отвори с тампон (колко странно звучи) ? Аз все не смея да пробвам тампон -девствена съм (и това звучи странно в днешно време ) Таа.. любопитно ми е каква е вероятността
    Не можеш да изтриеш човек от мислите си, когато сърцето ти не го пуска ..!!

Град
    Beyond reality
    Цитирай Първоначално написано от millmii
    Добре де .. на някой от вас случвало ли му се е да се отвори с тампон (колко странно звучи) ? Аз все не смея да пробвам тампон -девствена съм (и това звучи странно в днешно време ) Таа.. любопитно ми е каква е вероятността
    Вероятност има.Дори да е мини тампон то се пълни с кръв и се разширява. Лично аз не познавах момичето ,но най-добрата ми приятелка и е съседка ...беше направила такъв фал...
    Пак казвам , имате си глава на раменете , сами решавате !
    maDamn

Повече от фен Аватара на DeHu
    Аа ето още нещо,което смятам за странно-страхът да не си скъсате химена.Аз лично смятам,че е важен самият акт и не мисля,че има такова понятие да си загубиш девствеността с тампон.Аз бях девствена като почнах,но съм и спортистка,така че може да се каже,че ми се наложи.Но често се случва девствената ципа да се скъса преди първия полов акт,не само заради тампоните,и не е нещо толкова страшно..

Повече от фен Аватара на xxKiFlAxx
    Град
    гр.Плевен
    Ползвай превръзки..по удобно е . Тампона само трябва да го мислиш кво ще стане..
    аз не ползвам
    R-X + 2Na + R'X' --> NaX + NaX' + R-R+R-R'+R'R'

Гов0рi мi на гЪзЪь и се м0ли Dа не ПрЪднАxDD
    -> Šemsa Suljakovic & JV - duni vetre jace (music)

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си