Аз пък съм на друго мнение и то е от личен (скорошен) опит. С приятелят ми се разделихме след почти 3-годишна връзка. И двамата бяхме с други, но се събрахме 3 месеца по-късно.

С новото момче беше съвсем различно. Аз изобщо не живеех с мисълта, че ще се събирам отново някога с него, опитвах се да се отърся от това, но само успях да излъжа сама себе си (и все пак за кратко), но колкото и да се опитвах да започна на чисто една нова връзка, към която имах уж сериозни намерения...не успях. И самата аз бях тази, която започна да се стреми към събиране с приятеля ми.

Мисля, че първата любов си е Първата Любов и тя никога повече не се повтаря. Може би някога, някъде мога да заобичам някого по съвсем различен начин, може би дори по-силно, но Той си остава завинаги моята Велика Любов. С него съм пораснала, с него съм изживяла първите си емоции и трепети. Нищо няма да е същото без него, аз няма да съм същата.
И ако се опитвах да изпитам същото нещо с друг човек, то това беше най-голямата ми грешка и заблуда.