- Форум
- По малко от всичко
- Философия и Религия
- Буда и Хинди
добре сладур, знам че имаш своите видения и че ти говорят некви гласове, но моля те бъди така добър да ми разясниш две неща.Първоначално написано от npp
първо - как така вярваш в нещо такова:
при положение че:
1 - думата "сатана" е титла (някой заставащ на пътя ти), а не име и се използва за много ангели на яхве в стария завет които са назовавани така според функцията си (бог и йоб даже си говорят приятелско с тях на няколко пъти). чак в тъпанарския нов завет хората започват да назовават "сатаните" като лоши, под влияние на това че евреите започват да персонифицират религии които не одобряват с това название (подобно на случаите с рахааб, левиатан, магог и гог. там се случва СЪЩОТО нещо)
2 - думата луцифер също е титла (утринна звезда) и се използва само един път в история която е горе-долу канонична за червения пич с рогите и то за метафорична история за крал на вавилон, а по-нататък и за иисус даже се употребява термина
3 - думата беелзебуб също е титла (бог на мухите) и е обидна титла дадена на бога баал зебаб който е почитан от враждебно племе
това е то. във всичките истории от стария завет и змията, и сатана, и луцифер, и беелзебуб са си или добри пичове, или други пичове или просто животно. чак оня кретен който казва че само 144 000 хора ще бъдат спасени от цялата планета в откровение и иисус на две места правят някакви странни персонификации (които пък и са явно грешни). няма паднал ангел.
та защо вярваш в пича с рогата и опашката с шиповете (образ на херувим всъщност)?
eто и детайлизираната версия:
http://www.youtube.com/watch?v=61eeK...4ywsrA&index=4
второ - дори да бяха сатанистически течения какво лошо има в това?
сатанизма в оригинал е религия която проповядва само и единствено уважение към другите, лична свобода в тези граници и стремеж към себеусъвършенстване и любов.
питай сатанист ако искаш:
http://unholydemigod.blogspot.com/
(вътре има лезбийки тъй че си заслужава кликването)
очаквам хубава апологетика и ако кажеш нещо което вече съм споменал ще те нарека малоумник с право