- Форум
- По малко от всичко
- Философия и Религия
- Буда и Хинди
на онези места където сатаните/ангели/пратеници са представени като добри агенти и от определението на думата:Първоначално написано от npp
когато говори в йоб 1:7-11 си е добър пич нали? ще се насереш ли пак да ми постваш 12943621896437 несвързани с темата цитати сега?
Числа 22:22
Но Божият гняв пламна за гдето отиде; и ангел Господен застана на пътя пред Валаама , за да му се възпротиви; (а той яздеше на ослицата си, и двамата му слуги бяха с него).
...
32И ангелът Господен му каза: Ти защо би ослицата си вече три пъти? Ето, аз излязох да ти се съпротивя, защото пътят ти не е прав пред мене;
в оригинала присъства непреведената дума "la satan", можеш ли да се сетиш къде?
същата дума (сатан) се среща и на тези места:
След това, Господ подигна противник на Соломона, едомеца Адад, който бе от царското потекло в Едом
Обаче, филистимските военачалници му се разгневиха, и филистимските военачалници му рекоха: Изпрати този човек и нека се върна на мястото, което си му определил и да не слиза с нас в битката, да не би в боя да ни стане противник: защото как би се примирил този с господаря си, ако не с главите на тия мъже?
сатана означава някой който ти застава на пътя/противник, изпратен от бог. това е факт:
Satan (Hebrew: הַשָׂטָן ha-Satan), "the opposer",[1] is the title of various entities, both human and divine, who challenge the faith of humans in the Hebrew Bible.[2] In Christianity and Islam the title became a personal name, and "Satan" changed from an accuser appointed by God to test men's faith to the chief of the rebellious fallen angels ("the devil" in Christianity, "Shaitan" in Arabic, the term used by Arab Christians and Muslims).
http://en.wikipedia.org/wiki/Satan
ми това трябва да му е най-малкия продблем, но честно казано не ми пука - това НЕ Е моята теза, а тази на повечето християни.ако Той сътворяваше отпадащи херувими тогава как неговото царство ще устои?, и няма ли това да подрони авторитета му?
вече обясних що е то беелзебуб нали?"А фарисеите, като чуха това, рекоха: Тоя не изгонва бесовете, освен чрез началника на бесовете, Веелзевула
Beelzebub (play /biːˈɛlzɨbʌb/ bee-el-zə-bub or /ˈbiːlzɨbʌb/ beel-zə-bub; (Arabic: بعل الذباب, Ba‘al Azabab; Hebrew: בעל זבוב, Baʿal Zəb