Цитирай Първоначално написано от Ne_Znaesh
Здравейте отново

Секс все още не се е състоял, но пак за сметка на това имаше разговор. И то ако питате мен ПАК безмислен. "Не съм готов!". Ей това, което чувах през цялото време. Казва, че не е девствен, няма никакъв проблем или нещо, което да го тревожи. Всичко е нормално според него. "Не знам, не мога да си обесня защо. Дай ми малко време. Не си ти причината". Друго нещо, което ме озадачи е: "Не съм готов да преминем в такива по-сериозни отношения. Ще стане много сериозно и това ме плаши". Следващата версия: "Секса разваля отношенията. Поне така стана с всичките ми бивши приятелки. Така си ми е добре". "Искам да го направя специално, да е различно от останалите пъти. Сега е по различно от предишните пъти." "Аз много си държа на тебе и вярвам, че съм ти го показал, но трябва да ме разбереш, че в момента не съм готов. Ако не можеш, не искам да съм ти в тежест и да те тормози това нещо напразно. Просто ми кажи". "Дай ми време и ще видиш, че ще се промянят нещата".
Най-много ме озадачи това, което каза, че не е бил готов да премине в такива "по-сериозни" отношения с мен. Попитах го дали наистина ме харесва, дали има чуства към мен и той не отрече. "Аз съм много щастлив с теб и държа на теб". Ей това повтаряше през цялото време. Всеки мой въпрос, опит да го провокирам, проява на недоверие беше отхвърлено с думите "Не съм готов, незнам защо".
Много съм объркана и аз. Ако не беше начина по, който се държи с мен, това как се грижи и ме обсипва с внимание и нежност, щях да си помисля, че наистина не ме харесва. Но той го показва просто във всеки един момент като сме заедно. Аз го чуствам И точно заради тези чуства, не мога да сложа край така лесно на такива прекрасни взаимотношения, които имаме. Вярно, не съм се премирила и с факта, че не правим секс, но реших да му дам още малко време и да видим дали ще има промяна.
Мнения по въпроса?
За мен има само една единствена идея за това което ти е казал. Според мен в някоя от предните връзки е било положението, че си е мислел, че това е жената и накрая тя го е предала и са се разделили. Това е оставило някаква рана в него и недоверие към жените. След това минавайки през други връзки се е опитал да заздрави всичко , но след като са имали интимни отношения сигурно поради различни стечения на обстоятелствата се е стигало до фатален завършек за връзките. И тъй като сега е срещнал теб-много различна от всички други, изпитващ различно, дълбоко и до някъде отбъркващо чувство и в същото време го е страх един вид, да не се повтори историята като ти се довери и т.н. Та от мисли и притеснения , а и все пак щом си специална за него, както според мен си личи от изказванията му за теб. иска да се представи подобаващо, просто чака момента, когато ще е наясно със себе си и ще преудолее тази несигурност, защото за мен той е несигурен в себе си. Мисли си , че ще прецака някак нещата и не е готов евентуално да те загуби. Според мен както и преди мислех, проблемът е психически, каот в неговия случай много дълбоко психически. Наистина дай му време изчакай още месец. Не му говори за това, сам да си реши. А и за да не се тревожеш и маеш насочи енергията си към нещо полезно- например седни прочети 1 книга. Бъди спокойна и след каот мине някакво време просто му намекни дали е взел някакво решение. Защото реално за мен 6 месеца са доста за това решение, но хора всякакви, ако е спо-лабилна психика е възможно толкова време. Успех