- Форум
- По малко от всичко
- Кофата
- Каква кола бихте си взели
Е кво,за тия пари едва ли ще си намериш нещо готино и спортно дето да вдига много и да набира бързоПървоначално написано от BadAss
![]()
DaughterOftheDevil
CherryBell13 <3
icebullet14 <3
Да, да и ще работи да го поддържа. Я не се излагайте с тези аудита, само после ще им плащате емблемите, че за старите дръгели частите струват като за нови... Особено БМВ, Мерцедес, Ауди... Аз бих заложил на едно Рено Клио, до 5 бинки има много добри клио-та и добре поддържани. БМВ особено 3ка преди 2000та и то под 320 НИКОГА не бих си купил, такива кошове са, че не е истина. Поло може би, голф - едва ли, на мерцедеса и на него ще му плащаш емблемата... Форд в никакъв случай, това си е живо проклятие. Мазничка (Мазда) бих се позамислил, опел да, корави коли са, а и не им е толкова скъпа поддръжката. И най-важния въпрос, за какво ще ползваш колата? Икономия, комфорт, малка, спортна, скорост, бързо набиране? Аз лично ако е нещо за града и особено за току що взел книжка шофьор бих заложил на някоя трошка до 2-3 бона + газова и карай.Първоначално написано от GregoryHouse
![]()
!!! Мъжкото достойнство се измерва в широчината на усмивката на жената, с която току що е правил секс, а не в това, което е измерено с линийка !!!
Like Jesus
ше има и за водкаПървоначално написано от RedArmy
![]()
Everybody dies, But not Everybody Lives..
Не бих си взела малка кола, още по-малко с две врати - това ще е някакъв ужас![]()
До 5000 лева има много добри предложения, но трябва да се разровиш доста. И все пак никога Форд![]()
Аз ще ти говоря тихо,
да ме чуеш само ти.
За мъничко до мен се спри.
Т'ва щях да си вземам преди, ама се отказах напълно от колите и по-добре. Автомобилите са ненужен лукс и гъзарщина, обездвижват те супер много, да не говоря колко такси и данъци трябва да им плащаш, също и поддръжка, гориво и ако случайно направиш някоя мизерия да я оправяш. А горивото, което вече сигурно е 2.70 на литър? Сори, ама за такъв лукс не сера пари. Предпочитам един хубав велосипед да си взема, ще ми е къде-къде по-хубаво. Още повече, че обичам да се разхождамПървоначално написано от brusa
![]()
TheShoah
На колко си?Първоначално написано от NaOH
Не можеш да возиш приятелката си, жена си или децата си на колелото. Колата не е ненужен лукс, а нужен начин за транспорт до работа, до аптеката, до супермаркета, до хижата, вилата, село, морето, кафето и т.н... Такси и данъци се плащат за всичко. Човек трябва да си избере кое му е нужно и кое не. Убедена съм, че даваш луди пари за някое глупаво хоби. За сметка на това не разбираш нуждата от автомобил.
TheShoah
ако имах нямаше да си взема кола за тея пари...щях да събирам още и да си взема нещо от тези 3те![]()
http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi...957&f1=details
http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi...752&f1=details е за тва бая събиране ще пада...
http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi...066&f1=details тва е малко старичко ама по-нови за около 10 000 няма
иначе не си заслужава![]()
Пълнолетен съм по американските стандарти. Не мога, и не ми трябва, защото не съм женен, а заради приятелка да вземам кола е тъпо. Живея в сравнително малък град и до работа/университет/аптека/квото и да е стигам за до 20-30 минути пеша, и градския транспорт минава навсякъде. До морето има автобуси. Да ходя на кафе с кола е смешно. Просто не ми трябва за момента, не ми и трябва в близкото бъдеще. Единственото нещо, за което давам пари, е фитнеса, при тва са 15 лева на месец. Други "платени" хобита нямам. А защо пропусна частта с обездвижването?
Първоначално написано от TheShoah
![]()
![]()
![]()
![]()
Каква нужда от кола може да имаш ?
n00bs
Тя и лисицата като не могла да стигне гроздето ходела и разправяла, че е кисело......Първоначално написано от NaOH
![]()
!!! Мъжкото достойнство се измерва в широчината на усмивката на жената, с която току що е правил секс, а не в това, което е измерено с линийка !!!
Like Jesus
Каква нужда? Ами представи си, че живееш в голяма град, зимно време крайните квартали се чистят от сняг доста по-късно и съответно градски транспорт няма (погледни Драгалевци, Симеоново, Бояна, Бистрица и т.н.), С кво ще отидеш на работа? Пеш? С приятели сме си правили сметки за това, че по принцип колата излиза по-скъпо, а дали е така всъщност, не е много вярно. Като спрете да сте ученици картата за градския транспорт става 50 и колко лева. 12х50 = 600 лева годишно за карта. Махни комфорта от ходенето до работа и прибирането. Прибави висенето по спирките, претъпканите автобуси, пълното с мангали, не къпани хора, простотията, факта, че по автобусите джобят редовно. Трябва да се съобразяваш със сума ти хора. Отнема ти далеч повече време да отидеш до работа, съответно спиш по-малко имаш по-малко време. Вечер или се прибираш уморен или нямаш много време да отидеш да се видиш с приятели, познати, а ако отидеш и ако стане по-късно трябва да платиш такси. Пече те, вали те, духа те по спирките, щото много спирки в София останаха без козирки. Това е само малка част от недостатъците да нямаш кола.Първоначално написано от yakuza_
Ако имаш кола реално, ако не е за работа, то тя е само разход, вярно е това. НО! Купуваш си нещо по-старичко, под 100 коня (за по евтин данък), слагаш една газова уредба и газ. Имаш около 200 лева гражданска, 40 лева ГТП, ако си от провинцията 70 лева винетка, до тук 310 лева. Разхода на 100км вече много зависи от шофьора, но да там отива по-голямата част от парите. Колата се разваля, така е, но ако си взел правилния избор, ремонтите няма да са скъпи, а и ако не си дебил, повечето ще можеш вкъщи да си ги правиш!
Колата е средство за бързо и удобно придвижване от точка А до точка Б в днешно време, гъзарийка е за хората, които кретат на мама и на тате на гърба и ходят с колата по кафенца, да возят гаджето и да се чудят по цял ден кво да правят.
Like Jesus
ама какво е това представи сити пък къде работиш ? аз ти говоря за реалността, а не някакви хипотези, как така мен никой не ме джоби ?
n00bs
лол кон с капаци
Не живея в голям град -> първата ти точка отпада.
Карта за градски транспорт - има и студентски -> втората точка отпада. И отново броиш голям град.
Комфорт да стоиш по задръствания, мхм. -> трета точка отпада.
За претъпканите автобуси съм съгласен, обаче пак го смяташ за големия град.
Всичко това, което си казал, е за голям град.
Малко ли са тези разходи за кола, които изброи?
А я ми кажи къде и двамата пропуснахте физическото обездвижване от липсата на ходене? Това, че ще се запъхтявате след 1 етаж стълбички? Това, че ще станете 100 кила (образно казано) ако не ходите пеша?
Окей, казах да си представиш, щото повечето тука сте на по 16-18 годинки и още не сте виждали какво е работа.
1ва точка, живееш в малък град и си ученик, като станеш студент и искаш да изкараш образование, най-вероятно ще отидеш в по-голям град, в малките градове и села работа почти няма, а ако има то тя не е много добре платена, ще търсиш работа в по-големия град. В София съм се родил, тук живея и нямам друг избор. 1вата точка си важи и повечето от "малките" градове си довличат задниците тука, така че не ми обяснявай. Колко години смяташ да си студент ? 50? Учиш до 25-28 годишна възраст и след това само бачкане... Да комфорт е да стоя в моята кола в задръстването от колкото в градския транспорт (който между другото и той застава в задръстването, не летят все още!!!). Няма как да не ги смятам нещата за големия град, ТУК ЖИВЕЯ! Липсата на ходене? Боже каква глупост. Все едно няма фитнеси, все едно, че като се прибера вечер не не излизам с приятели и не ходя всяка събота и неделя по гората...
Якуза, работя далеч от нас и с градския транспорт ми отнема повече от час и 30 минути да стигна до работа, кеф, а? Аз говоря за още по-суровата реалност.
Споко, ще се сблъскате с тези неща, друга песен ще пеете![]()
Like Jesus
Човек ти много първосигнално мислиш. Аз питах конкретния потребител защо му е кола, не съм казал, че на теб примерно, не ти трябва. Единствения случай в който мога да се съглася, че на някой от тук му трябва кола, това е тя да му е свързана с работата или по чисто икономически причини.
n00bs
Не съм на 16-18 годинки и отлично знам какво е работа.
Студент съм, уча и работя в момента в моя град, нямам намерение да ходя до София, защото работата така или иначе си я работя от вкъщи. Къв да го дървя в София? Докато съм студент не ми пука честно казано, като завърша, тогава ще му мисля, имам време. Не ви знам доколко ви е пълен транспорта в София, ама метрото не покрива ли поне половината град? Ти докато си чакаш в задръстванията, аз ще си ходя пешачката и ще си стигна по-бързо до моята работа в моя град. Аз не живея в София, така че честно казано не ми пука за вас.На фитнес ходиш предполагам за силови тренировки, а не кардио, така че кво го намесваш? Ако ходиш до гората браво, радвам се, но друго си е всеки ден да спортуваш
![]()
Ами мислех, че въпроса е към мен. И аз питах защо му е кола, отговор няма...
Like Jesus
X5!!![]()
![]()
![]()
http://www.teenproblem.net/f/viewtopic.php?t=220394
една велика тема
Боже,който си на небето,върни ни 2pac и си вземи Джъстин Бийбър!!!!
Така е, тренираш, правиш, струваш, лишаваш се от тва, от онова и накрая кво? Ще умреш в перфектно здраве. Или един ден ходейки си пеша, ще те сгази кола, щото днешните шофьори малко не зачитат пешеходцитеПървоначално написано от NaOH
Така е, може би и аз ако живеех в малко градче и аз щях да ходя пешачката до работа. Ама ела тука да походиш 10-15 километра до работа, като имаш в предвид, че на повечето места няма тротоари, никой не зачита пешеходните пътеки, дъжд, сняг и всичко става в страшна кал и мръсотия, като минеш покрай някое задръстване и можеш да се задушиш от изгорелите газове. Не можеш да сравняваш град, на който от единия край до другия го вземаш пеша за 20 минути, с град, на който от единия край до другия го вземаш за 1 час с кола... Някак си аргументите са ти изключително тъпи.
А и да, най-добрия аргумент за колата е, че е кеф като си я избереш сам, като си я платиш с пари от собствения си джоб и после и направиш едно кръгче, удоволствието е страхотно![]()
Like Jesus