.
Затворена тема
Страница 5 от 6 ПървиПърви 123456 ПоследнаПърви
Резултати от 101 до 125 от общо 128
    Мега фен Аватара на Sh@d0w
    Град
    Някъде из София...
    Тактично ще се намеся в темата, за да кажа нещо.

Не че подкрепям пушенето (независимо тютюн или марихуана), даже напротив отвращава ме, но да сте чували, че марихуаната се използва в медицината в малки количества?

Не съм съгласен обаче, че предтекста "да се отпусна и развеселя" е оправдание за това че не си пристрастен. Пристрастен си и още как. Именно това е признака - кефи ме, взимам малко, винаги мога да го спра, ама защо да го спирам като ме кефи?

Пушенето на марихуана, тютюн и всякаквите там други боклуци вредят.

Един ден ще разберете. Дано не е твърде късно.

Супер фен Аватара на IseeDEADbodies
    Град
    Бургадидас !
    За пушещите марихуана : ако не сте гледали Requiem for a dream, направете го. Ако не друго, то поне ще се замислите за доста неща.
    "Аз не предател съм, приятел съм от класа. За моите хора скачам в гроба, ритам, чупя, газя ! Добре гърба си пазя, в крака не лазя и по-добре поярвай - лош късмет е да те мразя !"

Божичко... Нали за това си има всяко нещо граници... А не, днес не си на кеф, дай да се напушиш, просто така. Утре ме нерви кучето, ще се напуша..

Тва, че марихуаната в България не е легализирана и пропагандата е пълен смях, не значи нищо. Ако си толкова начетен и знаещ колкото казваш, нямаше да водим този разговор.

Обясни ми защо в Холандия марихуаната е легализирана. Защо в Испания е позволено хората да си гледат до 5 растения вкъщи и да консумират ВКЪЩИ, но не и на улицата..

Пантеро, а ти имаш ли идея колко ЧИТАВИ хора познавам, които отдавна са минали 30-те и си имат семейство и деца и пушат трева. И мога да ти кажа, че не са пропаднали типове, даже напротив. Работят, грижат се за семейството и т.н...

Имам и приятели, които предпочитат тревата пред цигарите и пушат само трева (разбира се не я пушат като цигарите, щото няма пристрастие и няква огромна нужда от тва, нито го има така наречения никотинов глад).

Всичките тези филми, които са ви набили са ви разлашкали мозъка. Аз приемам вашето мнение и въобще нямам наум да ви го променям с приказките си. Просто е отвратително да съдите и да лепите етикети, без видно да сте запознати. В смисъл такъв, че явно не говорите от опит и наблюдения (или наблюденията са ви в/у някви дрисльовци на по 15-16, които и те не знаят кво правят и се мислят за много големи), а говорите квото сте подочули от тук от там... А най-смешно е как се излъчва ефекта от марихуаната по разни сапунки и филми.. Пълен дебилизъм като цяло.

Ако един разумен човек успее да съчетае ПРАВИЛНО пушенето на марихуаната с всичко друго (ако може да се контролира), аз не виждам никакъв проблем.

Има и примери със световноизвестни хора, президенти и като цяло важни клечки, които са пушили трева.. И КАКВО ОТ ТОВА !?!? Тва не им пречи да са фрашкани с пари, да са известни, да са умни, да са добри и т.н...

Всичко е до нагласа. Ако си решил да ставаш пълен нещастник и боклук, да си пропаднал тип и ако не те ебе за бъдещето ти, много ясно, че ще пропаднеш и дори може и да не ти е нужна тревата, може пък да се пропиеш. Аз като претегля, пиянството ми се струва много по-зле от пушенето на трева.

Да едит-на, че сега ви прочетох коментарите.

Намесвам кафето, защото съдържа кофеин. Цигарите- никотин. Как ме питаш кво общо има, като са хиляди пъти по-вредни от ОПИАТА МАРИХУАНА.

Шадоу ме сети нещо, което щях да казвам също, че марихуаната я използват и в медицината.. Иначе, колкото до пристрастието.. Да си пристрастен означава да ИЗПИТВАШ НУЖДА от нещо и да се побъркваш от липсата му. При тревата тва се появява чаааак когато наистина си прекалил с пушенето. Когато пушиш по прекалено много, всеки ден, години наред. Познавам и такива пропадняци.

Няма как да се пристрастиш от 2 дръпки веднъж седмично, примерно. Да, може да ти е харесало, ама ако се чувстваш добре в компанията за момента, не ти е нужна тревата. Говоря главно за себе си. Вече всеки с мисленето си. Някои обичат да се напушват всеки ден. На мен само когато ми щукне и колкото да се разнообразя, а не щото изпитвам няква уникална нужда да пуша трева. Определено не почват да ми треперят ръцете. Ама виж, от липсата на цигари почвам да се изнервям и да не ме свърта на едно място..

Супер фен Аватара на badsector
    Цитирай Първоначално написано от IseeDEADbodies
    edit - А и какво общо имат кафето и цигарите с наркотиците, че ги намесваш ? Те не са опиати.. за разлика от марихуаната...
    Леле колко си зле... Тревата не е опиат. Преди да размяташ твърдения, които те правят да изглеждаш адски смешен, се ограмоти поне малко.
    Цитирай Първоначално написано от Sh@d0w
    ...Пристрастен си и още как...
    Това е хубавото на марихуаната, че колкото и ти се иска, просто няма как да се пристрастиш.
    За пушещите марихуана : ако не сте гледали Requiem for a dream, направете го. Ако не друго, то поне ще се замислите за доста неща.
    Гледали сме го, но там е за употребяващите синтетични наркотици, които нямат нищо общо с марихуаната. Освен дилърите.
    Въобще, спрете да пишете безсмислени глупости по отношение на марихуаната. Вашето така наречено "мнение" е изградено единствено на медийната манипулация, на пубертетите, които само това правят и отгоре на всичкото друсат синтетика. Вие нямате реална база, върху която да си съставите реално мнение. Факт.

Град
    Бургадидас !
    Не бе виж сега... аз не съм казал, че който пуши е отрепка или боклук, или че нищо няма да стане от него. Разбира се всичко е до самоконтрол. Всичко трябва да е умерено. Аз не съдя никого, всеки сам избира как да си троши главата. Аз просто изтъквам моята гледна точка, не искам да налагам мнението си на никого. Извинявам се, ако съм се изказал така, че да остана криворазбран. Фактите които изреди са верни, но какво от това? Ти пак страниш от въпроса който ти зададох, а той беше следния. Дай ми една разумна причина човек да пуши трева? Не ми казвай, щото успокоява или за забавление. Пак ти казвам, има много начини да се отпуснеш, успокоиш и да се забавляваш. За мен пушенето на трева е безсмислено щото всичко което тя "дава" аз мога да си го направя и без нея. И всеки човек може. А аз гледам да не правя безсмислени неща в живота си. Разбира се, пак казвам всеки сам избира как да си троши главата. И не, не го казвам като страничен наблюдател, просто не мисля, че това е нещо с което мога да се гордея. Напротив срам ме и съжалявам, че изобщо съм го опитал т'ва лайно. А и да ти кажа... аре да не казвам некви цифри, но много от хората след марихуаната минават на "следващото ниво" и имам не един такъв познат. И сега като ги видя по улиците ги подминавам. Да не става така с всички, но голяма част от тях да. Ненапразно в цял свят марихуаната е дефинирана като наркотик. Ти Холандия я остави... там е друг свят. А и ние не живеем в Холандия. Живеем в България, където последните налични факти са, че марихуаната все още е противозаконна. И никой не го толерира това нещо.
    Колкото до пиянството, т'ва си е съвсем отделен проблем, който също е доста грозен в интерес на истината.
    Както и да е, спора става безсмислен, за това ще спра. Пак казвам, не искам да налагам мнението си, просто го излагам. Пушете си, живейте си както намерите за добре, мен лично не ме касае кой какво прави. Има една приказка "кой каквото прави, на себе си го прави".
    Лек ден от мен

edit - само да отвърна на badsector
    1. А какво е ? наркотиците нима не са опиати? Не че има значение.
    2. Точно става дума как от тревата и шмъркането си преебават животите, ама отново няма значение.
    "Аз не предател съм, приятел съм от класа. За моите хора скачам в гроба, ритам, чупя, газя ! Добре гърба си пазя, в крака не лазя и по-добре поярвай - лош късмет е да те мразя !"

Повече от фен Аватара на BgHtH
    Ненапразно в цял свят марихуаната е дефинирана като наркотик.
    1. А какво е ? наркотиците нима не са опиати? Не че има значение.
    2. Точно става дума как от тревата и шмъркането си преебават животите, ама отново няма значение.
    Наркотик е всяко вещество което въздейства на ЦНС - кафе,цигари,алкохол и т.н.

1.Опиати се наричат само опиума и производните му.
    2.Ако някой твърди че тревата и шмъркането са му преебали живота,значи не е заслужавал да живее на първо място.
    Addicted to Addictions

^ Разбира се. Един човек ако няма цел в живота, ако ще алкохол да не близва и цигара да не бутва, пак няма да става нищо от него.

IseeDEADbodies, ти също не можа да ми отговориш и да ми дадеш една разумна причина за пиенето... Опита се, ама не видях такава. Аз също се опитах и не можах да ти обесня.

И аз имам познати, които от марихуаната, почнаха да смъркат и т.н. Да, не ми харесва, против силните наркотици съм, ама тревата въобще не може да се бута там. Тва, че един твой познат или двама са решили да минат на "друго ниво", не означава, че всички хора го правят, нито означава, че марихуаната е виновна за тва.

Холандия я давам като пример... С какво са по различни холандците, освен, че са по-богата страна ? Защо българите не можем да мислим по същия начин. Никой не ви бута коза в ръцете, просто не сте научени да толерирате.

Да ти кажа ли нещо, което ми е странно дори на мен самата и не мога да си го обесня. Понеже не живея в България, а покрай мен много се пуши трева, и компанията ми е такава, всеки път като се прибера в Бг все се случва някой да ми предложи да пушим, а аз винаги отказвам. Не знам защо. Може би от недоверие..

И друго нещо. Преди 2-3 години ако бях видяла същата тема, мнението ми щеше да се покрие с твоето, понеже бях твърда противничка не само на тревата, ами и на алкохола, а кво остава и за по-тежките наркотици. Мисленето ми изведнъж се пречупи по много странен начин, дори смешен. А си спомням и първата ми дръпка от коза, който не ми подейства.. Бях се зарибила да гледам "Секса и града" и в някои от сериите 4-те приятелки се събираха да пушат трева. Тогава много се замислих по темата, защо съм толкова твърдо против тва нещо. Какво лошо има да разпуснеш точно по този начин. Представят четирите приятелки като красиви, можещи, знаещи какво искат, успели.. И си позволяват от време на време да се напушат. Вярно, тва е филм, тва е изигран сценарий, просто като се замислиш реално е възможно да е така. Та така де, тва като цяло ме накара да променя гледната точка.

Тва е само пример, разбирам твоето мнение, щото моето преди години беше същото. А сега виждаш кво е И не съм се променила кой знае колко от тогава..

Повече от фен Аватара на svodnika
    Град
    Giannitsa
    robles тревата е наркотик умирай боклук
    _√.I.ק_ PиtъЪм Баsttуна Να Saкkatи ©®™

Цитирай Първоначално написано от svodnika
    robles тревата е наркотик умирай боклук
    Добре, кофо, впечатлена съм от интелекта ти.

Голям фен Аватара на slimbo
    пълна скръб си , а относно въпроса : ти сам избери кое е по важно за теб тревата или момичето

E, robles, щом "Сексът и градът" ти променя гледната точка за живота...
    kissin' you

Laugh your heart out, dance in the rain, cherish the moment, ignore the pain, live, laugh, love, forgive and forget-live`s too short to be living with regrets...

За живота !?!?!

Гледната точка за тревата ми промени...

тревата не оставя трайни увреждания в случай, че не се злоупотребява с нея.
    единственият риск, който съществува извън злоупотребата, е да промени количеството на синтезираните в мозъка канабоиди(или некво подобно се казваше), защото и джойнта ги съдържа тия вещества. и това е само докато тялото съзрява, след това промяната на този синтез престава.
    а иначе както каза робълс - ако си боклук, нямаш нужда от трева, за да си такъв
    REGGAE BOOM <3

Фен Аватара на Boyman
    Град
    Силистра
    Съвет: откажи се от тревата или се откажи от нея. За предпочитане е първия вариант...
    Live now, this is your time!

Повечето анти тревомани дори не са пробвали трева, сигурен съм.
    Виждащия мъртви хора, кажи ми една разумна причина да пушиш цигари и да пиеш кафе. Това че са легални и те ободряват/ будят не се брои.
    Изобщо, всичките субстанции от тоя род приемането им е безмислено, организмът няма нужда от тях. Но все пак хората ги приемат, защото им е кеф. Няма значение че вредят ДОКАЗАНО, почти всеки е пристрастен поне към едно вредно вещество и с кеф го употребява. За тревата, познавам тревомани, ама баш тревомани, които пушат по много всеки ден. По точно познавам един такъв. Не му пука за нищо, нито за ученето, нито за работа, гаджета. Има потенциал за много неща, много е интелигентен, сече му пипето, обаче няма грам амбиция, нито пък воля да се напъне да постигне нещо повече от това, което има. Според мен е от тревата това, аз като съм пушил (по малко от 10 пъти през живота ми) също съм чувствал една приятна апатия към всичко, едно откъсване от неприятната реалност в дадения момент и отплуване в свой собствен свят, в който мислите и идеите идват и си отиват една след друга, а въображението е многократно по силно, отколкото в трезво състояние. Уникално става като се събере компания от напушени, такива умопомрачителни разговори стават, супер яко е, ако трябва да избирам между пиянстването в дискотека и напушването в приятна домашна обстановка, тиха зацикляща музика и приглушена светлина, избирам второто. Но тази апатия, за която споменах преди малко, става перманентна, ако се прекалява с тревата. Това не е доказано, просто лично наблюдение. Тези, които пушат веднъж-два пъти в годината или на месец обаче хич не им личи че употребяват. Такива пък познавам толкова много, че с лопата да ги ринеш. Абсолютно нормални хора, здрави и физически, и психически.
    Та на база на текста по горе, не съм съвсем съгласен че няма пристрастяване към тревата. Има такова, и то е по скоро на психично ниво. Но да се пристрастиш към коз е къде по трудно отколкото към цигари, кафе и т.н., само сметнете колко милиарди по света са пристрастени към цигарите, и колко към коза. Ако сравним и смъртните случаи в следствие на тия двете неща, цигарите излизат далеч по опасна дрога. Както и да е, всеки е свободен да се друса както иска.

Супер фен Аватара на Shia
    Приятелят ми пуши трева по няколко пъти на ден и се е докарвал до състояния,където кара полузаспал,не може да говори логично и му е зле,но е присрастен,защото няма и ден ,в който да не откаже трева.
    И след като нещо му се случи дори и минимално изнервяне се чува "трябва ми трева",няма как да не го определя на пристрастяване.
    Имало е моменти заради едната поста да ме оставя в нас,което ме навежда на мисълта,че тревата е на една идея повече отношенията ни.
    И все си мисля,че не се отказва толкова лесно,колкото всеки .
    претендира,като видиш как за всяка нерва и ще ти се пуши,дотолкова да си загубил вродения ти инстинкт да се успокоиш нормално,без стимуланти.
    И колкото и да ми повтаря,че ще я намали/откаже заради мен,аз не го вярвам.

еми тревоман си .. хаха.. избирай сега момичето или тревата..

Значи, тревата е ВРЕДНА при развиващи се организми, демек всеки който няма 19/20 години, може да каже че е вредна.
    Да де ама алкохола и цигарите са още по-вредни при тия въпросните до 19-20 години.
    Относно въпроса "Защо ти е да пушиш трева", ами защото на някой им е приятно да се напият, на ясно ли сте тия дето са срещу тревата, че алкохола води до огромна агресия на моменти, докато при тревата такова явление няма, естествено може да има при някой организми, но вобще не е масово! Та пушиш трева, защото можеш да се посмееш, защото искаш да се отпуснеш. С това твърдение не казвам, че тревата е безопасна, но е сравнение с алкохола и тютюна е в пъти по безвредна.

Не знам как хора, които не са виждали трева през живота си говорят...

Марихуаната е по полезна от цигарите и нея по всяко време може да се спре. Цигарите излизат по големия наркотик?

Пушила съм със седмици всеки ден трева и сега не съм пипала от близо половин година и нямам и намерения скоро да го правя.

Това, че повечето от вас нямат самоконтрол не означава, че при всички е така. По - добре не се правете на интересни като не знаете за какво иде реч.. Излагате се само.

Някой ден сърцето ми ще се превърне в камък. Откъснат от света ще тлея в своя замък и няма да крещя да вия до забрава, когато разбера че някой ме предава. Ще бъда властелин на самотата своя и може би дори ще избера покоя пред хаоса на любовта. Някой ден, но не сега..

Град
    Бургадидас !
    Аман от компетентни пушачи. Дето всичко знаят, и всичко са виждали.

Съжалявам, казах че онзи ми е последния ама просто не се сдържах. Щото следя к'во пишат, ама гледам да не се обаждам, че пак някой ще зейне...

IseeDEADbodies с какво толкова ти пречи тая пуста трева?

Град
    Бургадидас !
    Кой казал, че ми пречи ? Не всъщност тя ми пречи, но това е съвсем друга тема и не тук е мястото да я обсъждам. Още по-малко пък с хора които изобщо не им е работа . Просто са ми смешни тия "разбирачи" които едва ли не боготворят т'ва лайно. Да и цигарите и алкохола са лайна, но говорим за трева, к'во ми намесват неща които нямат нищо общо ? И дават глупави примери. Аз си изказах мнението, няма нужда да го правя отновно. Единственото което ще повторя е следнотно :
    "Всеки има право да си троши главата както намери за добре". Т'ва е Проблема е, че всеки тук се мисли за нещо повече от другия и следват смешни изказвания от сорта на "той не е виждал коз през живота си, а седнал да ми говори колко лошо било", а той от къде е толкова сигурен аз или другите които изтъкнаха мнения по темата какво сме виждали, и какво не ? Какво сме "изживяли", и какво не ? Е това е цялата работа

Супер фен Аватара на fenasf
    Цитирай Първоначално написано от Shia
    Приятелят ми пуши трева по няколко пъти на ден и се е докарвал до състояния,където кара полузаспал,не може да говори логично и му е зле,но е присрастен,защото няма и ден ,в който да не откаже трева.
    И след като нещо му се случи дори и минимално изнервяне се чува "трябва ми трева",няма как да не го определя на пристрастяване.
    Имало е моменти заради едната поста да ме оставя в нас,което ме навежда на мисълта,че тревата е на една идея повече отношенията ни.
    И все си мисля,че не се отказва толкова лесно,колкото всеки .
    претендира,като видиш как за всяка нерва и ще ти се пуши,дотолкова да си загубил вродения ти инстинкт да се успокоиш нормално,без стимуланти.
    И колкото и да ми повтаря,че ще я намали/откаже заради мен,аз не го вярвам.
    Ми ти си ебахти и жертвата тогава толкова ли си малодушна да го зарежеш ?!
    I roll big like a superstar
    I smoke big like a superstar
    Bitch I'm a superstar

Супер фен Аватара на Shia
    Никой не е зарязан,просто тревата e там и виждам въздействието й,но не е достатъчна причина да го зарежа.

Повече от фен Аватара на antineutral

:)

На така подадената тема, проблемът е общ. Твоят- че не можеш да приемеш своето пушене като нещо, от което не би следвало да се засягаш. Нейният- че тя не може да те приеме какъвто си с или без масур в устата.Това дали ще се изясните или не, зависи от двама ви. Първата крачка вече е направена- от теб, че споделяш тук и търсиш мнения, а от нея, че си е отворила очите за проблема и не си е мълчала Продължавайте в този дух Краен избор като "тревата или момичето" можеш да направиш само ако считаш, че едно от двете наистина не си заслужава Доколкото разбирам, за теб и двете неща са важни(за нея също). Няма как да стане с крайни решения, с условия и т.н. Един път ще пафнеш, ще си поговорите, друг път ще се въздържиш, ще се покажеш кавалер, трети път ще си свиеш пред нея и т.н., а четвърти път- и да спреш даже. Важното е доколкото можеш да я накараш да разбере, че това си е твоя начин на живот. Но и ти да разбереш нейния Успех!

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си