- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Секс
- Какво става...?
От 3-4 дена нямам никакъв апетит, не мога да спя, нито вечер (спя около 5-6 часа), нито през деня (ако заспя е за половин-1 час). Дори днес сама се събудих в 7 сутринта. Цикълът ми също закъснява, трябваше да ми дойде на 2-3, днес е 4-ти... Гърдите ми са напрегнати. И друг път ми се е случвало да ми закъснява или да пропуска месец. Понаплаших се, според мен няма опасност да съм бременна, при положение, че последния път, когато правих секс не бях в овулация, имаше около седмица до овулацията ми, а и нямам никакви симптоми, освен закъсняващия цикъл... Чудя се дали може да е нещо на хормонална основа или нещо подобно?
Храниш ли се редовно ?
Иди си пусни едни изследвания и иди на гинеколог.
Аз така не си обръщах внимание и цикъла ми почна да "изчезва"... Оказа се, че имам проблеми.
Иди се прегледай, може да си добре, ама по-добре се подсигури докато е време![]()
Мерси за отговора, аз се чудех дали липсата на апетит и безсънието може да са от притеснение и от това, че не ми идва...
Храненето оказва голямо влияние върху цикъла ( съвсем наскоро го изпитах и на собственият си гръб ). Понеже не ядеш, затова може и цикъла да не е наред. А за безсънието и липсата на апетит, сигурна ли си, че не си болна? Питам понеже напоследък върлуват разни вируси.
Не, не съм болна. По принцип си имам апетит, ям доста, но не пълнея, цикъла ми закъснява или прескача... Бяха ми казали, че имам проблем с хормоните, но се оправих без никакви лекарства.
Никога не съм се досещала, че проблема с цикъла може да е от храненето.. Мерси много!
И аз съм като теб, ям и не пълнея и цикъла ми беше супер шантав.
На колко си години ? Секс правиш ли ?
Иди моля те на гинеколог, не чакай като мен...
Гледай да се храниш правилно. Осигурявай си на организма нужните витамини и минерали. Яж повече протеини и въглехидрати, за да имаш енергия. Избягвай пържени храни.
Някакви притеснения и тревоги? Защото аз като си имам проблеми на главата не ям, не спя и от там и цикълът се разбърква..
Усмихвай се.. Това кара хората да се чудят какво мислиш..
Частицата "НЕ" се пише отделно от глаголите! Пример: не знам, не мога..
Изключения: недочувам, недовиждам..
Еми по принцип си имам тревоги, и преди няколко дена се бях наплашила, че може да е станал някакъв гаф последния път, когато правих секс, но се уверих, че няма как да е станало нещо. И си мисля да не е от притеснението нещо...
На 17 съм почти и да, правя секс и по принцип когато практикувам ми идва точно на датата, на 2 пъти само ми се случи да ми закъснее. А вчера като си гледах менструалното календарче, забелязах, че ми идва 2 месеца на третия не... Ходила съм на гинеколог 2 пъти, единия път ми изписаха Оргаметрил. Пих ги и ми идваше 5-6 месеца редовно, после пак наново си прескачаше... Втория път искаха да ме наблъскат с хормони, започнах да пия едни хапчета, изпих две и то пък взе че ми дойде (а не ми беше идвало от 3 месеца). Въобщее много гадна работа....Първоначално написано от robles
Ако водиш напрегнат живот е нормално. По-добре си почивай повече и не се панирай.![]()
Цитонамазка правиха ли ти ? Ако не са, искай да ти направят. Просто така, колкото да видиш всичко ли е наред с яйчниците и т.н.
Аз тука се занимавам с дебили и ще ме уморят от притеснения и нерви. И сега тия дни стомаха ми не е добре, почнах да си набивам филмите да не развия някоя язва. Не ми остава друго, освен да чакам да стане време да ида пак на гинеколог.
Успех, мацко !![]()
Мерси много за отговорите! :*
Трябва да се успокоя наистина, че вече какви ли не неща ми минават през главата - хормонален дисбаланс/бременност (с тея симптоми със сигурност...).
Чичо Доктор е пич.
Цикълът може да си закъснява по безброй много причини: смяна на климата , притеснение / стрес и т.н.. Най-добре е наистина да се посъветваш със специалист.
Времето избира кой да срещнеш в живота си, сърцето избира кой да обичаш,
но само ти избираш кой да остане ♥