- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Училище и приятели
- Учене в чужбина
Бихте ли учили в чужбина и ако да къде ви се иска? Коя страна и у-ще ви кефят като среда и като образование?
Да бих и дори точно сега сериозно го обмислям като вариант.А къде-в Германия![]()
Питам, защото сестра ми иска да учи в чужбина и сега проучваме вариантите? Къде е най-евтино? забравих да спомена, че стаа въпрос за средно, не за висше, сестра ми е 10 клас, но иска последната година от средното да го изкара в чужбето, за да се подготви по-добре...
ученето в чужбина си е предимство голямо, имам две приятелки едната отиде в Германия там завърши средното си, продължи висшето си и сега работи момичето, реализира се много добре, другата е в Англия и сега завършва средното си там, замина преди една година с посредничеството на агенция, която й помогна в избора на конкретното училище и предмети,които иска да учи много е доволна и от начина на преподаване и условията в които живее, радвам се за нея, защото е много готина и амбициозна и като чели там си намери мястото.![]()
Първоначално написано от minavla
Minavla, дай малко повече подробности, в кои училища учат, как е средата там, лесно ли се приспособяват, каква е системата на учене, програмата, коя е агенцията, която ги е уредила и какви са условията за да ти помогне агенцията?
Незнам как мислят другите.. 12 клас съм и мисля да продължа в чужбина.. По-точно в Шотландия.. За да намериш конкретен отговор просто трябва да намериш някви информации от интернет и трябва на място да отидеш, за да разбереш как стоят там нещата, защото ако питаш всеки един ще ти каже супер, а другия остани в България.. Но общо взето обучението в чужбина никак не е за подминаване.. просто имай си едно на наум живеем в България, хубава държава, хубави хора, но в чужбина е още по-яко, може да си далеч от семейството си или от познати приятели и т.н, но когато отиаш на училище или просто се разкарваш по улицата разбираш асъл какво е да си отговорен или какво означава да живееш сам и да се справяш.. Абе, иди и виж обстановката няма да съжаляваш сигурна съм !![]()
агенцията с която едната ми приятелка( тази от Англия) замина се казва Скай Лайнс, бръкни в интернет със сигурност ще намериш инфо за нея ,това което знам от моята приятелка докато работеше с агенцията, е че тя изцяло те подпомага в избора на училище, предметите на които искаш да акцентираш и страната в която искаш да отидеш, дори ти правят нещо като аналитично интервю, с което могат да разберат дали си си избрал подходящото място, агенцията посредничи между теб и училището, без да ти дърпа таксички..., относно приспособяването то си е въпрос, опиращ до човека, ако отиваш с нагласата, че искаш да учиш, че си готов да се развиваш в друга страна всичко е наред, за твоя сигурност, а и за тази на родителите се предлага и застраховка, ако се сетя друго ще допълня , ааа и сега се сещам гладах по тивито ,че започва изложение на образователна тема в НДК може и то да е полезно от гледна точка на информацията с училищата и университетите.![]()
Сестра ти е леко глупава (или може би по-скоро идеята й). Какъв е смисълът да изкарва тук 4 години средно образование тук и накрая, на последната, да отиде навън, изгубвайки дипломата си? Гениално. Запозната съм със средното образование в Англия - там тя няма как да отиде в държавен колеж, т.е. трябва да постъпи в частен, от което пък следва такса от около 20,000 лири за една година. За сравнение - това е повече от цената на тригодишната бакалавърска степен в университетите им. Ако е достатъчно интелигентна и разсъдлива, няма да има проблем да си бъде приета след 12 клас, както си му е редът.
Що се отнася до бъдещите студенти в Шотландия - "не знам" се пише отделно.
Аз уча в Англия вече 1 месец.. какво да кажа.. не учи в Англия, ако не е в Лондон.. Това е съвета.Ако не е в Лондон, ще попаднеш на много странни хора.
Иначе аз уча в доста елитно училище.. тоест.. 50% от учениците отиват в унифирситет (като се има впредвид, че около 85-90% от елитна българска гимназия отиват в унивирситет) и това е доста висок процент. Образованието е безплатно, но живот под 700-800 паунда на месец не може.. (с много силни ограничения и с някаква съборена квартира).. С майка ми живеем за около 1200 паунда с кажи-речи доста приятен лукс.. (хубава къща, храна бол, дрехи, интернет, технологични джаджи.. всичко..)
Аз бих предпочел Америка или Англия, пред коята и да е друга страна, по простата причина, че в другите страни не говоря езика им.. а кой в България, че е учил до някакво ниво английски[/u]
то си е въпрос на личен избор риска, който си склонен да предприемеш, да притеглиш плюсовете и минусите на това да учиш в чужбина, не всеки е за там, ако си решил, че ще продължиш там обучението си просто от гъзарщина значи си объркал страната, говоря конкретно за Англия, трябва да си страшно упорит, да имаш амбицията да успееш, защото страната ти предоставя големи възможности за развитие и най-важното равни шансове след това да успееш, колкото до това да се решат въпросите от рода на избор на училището, установяване и т.н. затова ти съдействат ... ти просто имай желание и хъс![]()
http://www.dariknews.bg/view_article...icle_id=792862
Май не сме единствените които искаме да учим в чужбина а?
Аз лично искам да уча в Англия, мои приятели вече учат там и казват че е яко – общежитието, даскалите въобще всичко било готино. Само че на тях фирма им намери училището, оправи им документите, въобще всичко - то така е лесно.
![]()
Nothing Last Forever
Ех, че всички се праим на професори.. Каква непоправима грешка само.. Праиш се, че си безгрешен ама сигурнa съм (..Не се съмнявам...Първоначално написано от ThroughStruggle
) не си такъв за какъвто се мислиш !
![]()
И аз съм сега на тази вълна. Говоря свободно английски и испански. Обаче мисля да мине интервюто с агенцията и да ги поразпитам кое как защо и тогава да реша. В крайна сметка няма да съм им първия студент, който иска да замине. Не мога да се начудя на ентусиазма на хората, които се ровят и се опитват да се оправят сами, при положение, че има агенции, които консултират безплатно, документи всичко е без комисионна, а дори и да си харесаш училище, което не е в списъка им няма проблем те да си уредят документите и пак да те изпратят където искаш. И както казах напълно безплатно![]()
Ще пиша в тази тема за да не правя нова...
искам да питам за образованието в Холандия, досега винаги съм се интересувал за УК, но с тези нови такси.. пък и изискванията за топ университетите не са лесни за покриване и започнах да се преориентирам към Холандия.. как мислите на какво ниво е образованието там, диплома 5.30-540 + приличен toefl достатъчни ли са за университет, за който да си заслужава да отидеш толкова далече ??
Извинявам се за правописните грешки, не винаги имам време да си проверявам! Момче съм!
Моето лично мнение е, че Холандия не може да ти даде много, но много зависи и от това къде искаш да работиш след завършването. Ако искаш да живееш в Холандия, всичко е окей, но техните дипломи не са особено ценени в Европа (и нормално, с тоя прием с 80 TOEFL).Първоначално написано от rome0
Що се отнася до Кралството - прочети малко за Student Loans Company ( http://www.slc.co.uk/ ). Всичко е структурирано доста добре.![]()
Умирам си за Францияяя.....там искам да уча и да живея![]()
Мечтата ми е за САЩ! <33 Просто много силно се надявам да успея. Иначе и Европа не е лошо, но макар образованието да е безплатно, живота-квартира, храна и тн си е на собствени разноски, и става бая скъпо![]()
ThroughStruggle, ти беше в Англия, нали?
Нещо против да убиеш малко нерви, обяснявайки ми с повече подробности всичко около заминаването ти, кандидатстване и т.н.
Може и на ЛС да пишеш, ако имаш време и желание.
И спря да се върти за миг земята..
Аз,ако ще уча в чужбина ще е в Европа. И по-конкретно-Англия.
Ама не искам попринцип в чужбина да уча. Една от малкото съм,но искам да си остана в България. Ама да уча в София.
По-добре да драсне тука за не се пускат по 100 теми.Първоначално написано от xoxi
Първоначално написано от slicky
❝ Аз те моля, затвори очи,
ти недей да плачеш, знам че те боли,
от мойта стая бяла с безброй врати
защо избяга?..❞