.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 25 от общо 27

Hybrid View

Здравейте, искам да си клокна процесора но не знам как... Нямам си и на представа какво е BIOS ( макар, че четох в интернет, но пак не ми стана ясно).
    ПРОЦЕСОР - Intel penium e2200 - 2,20 ghz
    Рам - памет - 3 gb (ddr2)
    ДЪННА ПЛАТКА ( според EVEREST ) - FOXCONN G31MX - K
    ОХЛАЖДАНЕ - мисля, че е 500 W
    Интересува ме да не ми прегрее нещо и да стане беля.
    ПРЕДВАРИТЕЛНО БЛАГОДАРЯ

Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от niksanbel Виж мнението
    Здравейте, искам да си клокна процесора но не знам как... Нямам си и на представа какво е BIOS ( макар, че четох в интернет, но пак не ми стана ясно).
    ПРОЦЕСОР - Intel penium e2200 - 2,20 ghz
    Рам - памет - 3 gb (ddr2)
    ДЪННА ПЛАТКА ( според EVEREST ) - FOXCONN G31MX - K
    ОХЛАЖДАНЕ - мисля, че е 500 W
    Интересува ме да не ми прегрее нещо и да стане беля.
    ПРЕДВАРИТЕЛНО БЛАГОДАРЯ

за целта трябва да влезеш в BIOS-а на дъното (с натискане на клавиш del при старт на системата) в меню fox central control unit, обаче дъното ти е малко слабо за клок, но пробвай да качиш честотата(cpu clock) от 200 до 250-260MHz, обаче може да се наложи да се намали честотата на паметта(dram configuration --> system memory frequency) защото се вдига с покачването на fsb-то и ако е 800 по default при 250 за процесора ще стане 1000, а ако при 260MHz нямаш проблеми, пробвай да качиш и още макар че с твоето дъно ще е трудно
    Последно редактирано от npp : 06-13-2013 на 13:11

А има ли някой който да разбира от КЛОК на ВИДЕО КАРТИ. Не че искам ами преди с някаква програма ( НЕ Я ПОМНЯ ) си клокнах Видеото ( НЕ ЗНАМ КОЛКО ) - резултата никакъв ( вентилатора бучеше като луд ) и махнах клока но ВИДЕОТО от тогава ми грее страшно много ( 96 градуса МАКС ). Един приятел ми каза че ЕВЕРЕСТ в този случай измерва температурата на радиатора на ВИДЕОТО ( има само РАДИАТОР БЕЗ ВЕНТИЛАТОР) . С свясно охлаждане съм не ми е правело проблеми преди ( НЕ Е ЛАПТОП ). МОЛЯ ВИ ПОМОГНЕТЕ.
    Последно редактирано от niksanbel : 10-31-2013 на 13:17

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си