.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 21 от общо 21

Тичане-вредно???

Днес бях на нещо като профилактичен преглед при личния. И като започна да ми задава въпроси дали пуша, пия имам ли някви оплаквания му отговорих, че нямам и даже си спортувам. Ходя да тичам през ден + други упражнения. Тогава той ми каза, че това било вредно.
    Съответно моята реакция
    И ми обясни, че това натоварване не било полезно.
    А аз му обяснявам, че не правя кой знае кви упражния и тичането е леко, не се натоварвам много. И тогава го питах кво да спортувам щом тичането е вредно и той каза да си правя разходки.
    Тва било проучване на някакви амеркински доктори и т.н.
    Възможно ли е наистина да е вредно, знам че звучи тъпо ама все пак лекар го казва?

Мега фен Аватара на ZipFail
    Можеш да предадеш това на лекаря си - Ахахаххауахауахахуаха

Да знам, че звучи смешно ама наистина ми го каза

Мега фен Аватара на awerw
    Град
    у ТилиЛеЙската г0рА
    някой път и аз съм попаднал на техни изцепки
    sapphire5

lqlq: ima li efekt ot rasteja na hormona ... ?
    miroslav: zdr az sam na 23 i teja edva 55 kila kakvo da zema za da stana i az 4ovek

Супер фен Аватара на HolyShit
    Е как го аргументира? Кои са тези проучвания? То едно ,че не е вредно ,второ ,че дори и да е,ми звучи по-скоро все едно някоя баба се опитва да наплаши внучето си,трето човека от кои години е принуден да тича , е следващият път ако те подгони някоя пума,първо се чуди дали е вредно и после реши дали да бягаш..

Иначе натоварва стави и сухожилия,друго не виждам.

естествено че е вредно костната система се износва по-бързо увеличава се риска от артроза ама като се замислиш пък в тоя живот няма нищо ама нищо полезно така че какво те притеснява ?
    Живей така че всяко дете да може да те нарече тате

Град
    София
    Ако говорим за тичане от сорта на 30-40 мин е изключено да е вредно за каквото и да било,даже напротив!

Повече от фен
    Ако тичаш по средата на магистрално платно,мoже и да е вредно.

Повече от фен
    Пълна глупост
    МОМЧЕ

Супер фен Аватара на fenasf
    Май се е ебавал с теб
    I roll big like a superstar
    I smoke big like a superstar
    Bitch I'm a superstar

Мега фен Аватара на babity
    Ако се претоварваш системно, можеш да си навлечеш и проблеми със сърцето. Не вярвам в кг да си над нормата, но ако си, може да е имал предвид това. Интимната ми мисъл беше, че наистина не бива да се претоварваш, ако искаш по - голямо натоварване, просто увеличавай времето или интензивността на тренировката постепенно.

Едит: Аз също имам въпрос към аудиторията. Ако загубата на телесно тегло е за сметка на спорт, а не на хранителен режим, има ли опасност от изпадане на органите?

Супер фен Аватара на HolyShit
    Цитирай Първоначално написано от babity
    . Ако загубата на телесно тегло е за сметка на спорт, а не на хранителен режим, има ли опасност от изпадане на органите?

Мега фен Аватара на babity
    Цитирай Първоначално написано от HolyShit
    Цитирай Първоначално написано от babity
    . Ако загубата на телесно тегло е за сметка на спорт, а не на хранителен режим, има ли опасност от изпадане на органите?
    Добре де, терминът май е спадане. Не мисля, че ще почнат да ми се откачат разни неща. Обаче едно спадане на бъбреци, или стомах могат да имат катастрофални последици...

Цитирай Първоначално написано от Vladel
    Ако тичаш по средата на магистрално платно,мoже и да е вредно.
    Tака по-става.

Супер фен
    Град
    ™ Варна ™
    ако си над 100 килограма е вредно до някъде, ако си над 120-130 даже е крайно непрепоръчително. Глезените се натоварват много. Аз съм си 97 и си бягам без да ми пука не съм усетил нищо освен че малко ме болят краката после но минава.
    Иначе щом е правено в щатите, там половината са в инвалидни количко защото не могат да ходят от килограмите си а другите могат да ходят но бягането е крайно вредно за тях

пс: няма спорт със само добри страни. От футбола може да се начупиш целия, от борбата също, бокса не е много добре за главата също стават контузии, от щангите също. Даже плуването води до хроничен синозит. Е кво дай да не спортуваме а?
    Цитирай Първоначално написано от machoka
    Цитирай Първоначално написано от TheManTheLegend
    защо .......
    щот си тъп кат' мензис
    Цитирай Първоначално написано от dirtyyy
    ама мензиса не е тъп
    neeDaBosS

Ами аз съм към 45 кг и по принцип си се чувствам доста добре след тичане, в началото като започнах ме боляха краката ама тва отмина. В крайна сметка си продължавам с тичането
    И така и така пиша тук, да попитам за коремните преси- правя 5 серии по 20 и тва от години, добре ли е за момиче или да ги увелича/намаля? И друго за ръцете - досега не съм ги тренирала и се чудя лицеви ли да правя или някви гирички, че искам да ги постегна?

Голям фен
    Здравей,

По принцип правилно ти е казал човекът, но от теб зависи какви цели имаш. Ако гониш спортни постижения, то тогава разходките няма да ти помогнат. Но ако гониш здраве и дълголетие, ежедневното ходене ще трябва да бъде основна част от ежедневните ти занимания, целящи постигането на гореспоменатите резултати. Анаеробните натоварвания в дългосрочен план пък ще са донякъде според мен контрапродуктивни за дълъг и лишен от болести живот. Това не значи, че няма хубаво в спортовете, а просто, че имат повечко минуси в сравнение с разходките (но това зависи от целите ти).

Поздрави

Здравей и на теб. Не търся спортни постижения, просто искам да поддържам форма. Не искам да ми се наложи да вървя бързо или да се затичам и след това да не мога да си поема въздух, а пък и не се натоварвам кой знае колко

Голям фен
    Еми тогава си тичай -- къде е проблемът? Стига да не се прекалява.

Супер фен Аватара на UNITED2
    Град
    Памплона
    Вредно е само ако се прекалява,казвам го от личен опит !
    Преди месец тичах една седмица по 10-12 километра всяка вечер,посред нощ 1-2 и се чувствах добре но после под гъза на крака едно,като ме заболя и няма тичане,после месец ме болеше и сега пак се оправих но си тичкам 5 километра на ден и си ми е суперско Не бих казал,че е вредно даже напротив но всичко с мярка

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си