Значи, аз съм на 14 години и тежа към 82 кг. Кой знае как мога да сваля поне 20 - 30 кг до лятото ;]] Кажете ми няква диета, ала бала.
Ще съм благодарен на всеки ПОМОГНАЛ ! х3![]()
Even in darkness a keen spirit discovers light
Колко си висок, избирате си най-трудния сезон хораЯко във фитнеса кардио и намаляш много въглехидратите и 20 на дали, но 15 може, ако си стриктен.
sapphire5![]()
lqlq: ima li efekt ot rasteja na hormona ... ?miroslav: zdr az sam na 23 i teja edva 55 kila kakvo da zema za da stana i az 4ovek
Здрасти.
Не си уточнил ръста си.
Също, мислиш ли че е нормално да свалиш 20-30 кг?
Представи си мъж с тегло 50 кг?
Изследвал ли си хормоните си - тестостерон и кортизол?
Би ли предоставил малко повече информация за метаболизма си?
Често без знание, много хора страдат от специфично заболяване, което пречи на организма да се прочиства правилно.
Но все пак ще напиша няколко ценни съвета, които се надявам да ти помогнат.
1) Яж много плодове. (разбира се без калоричните)
2) Пий минимум по 8 чаши вода на ден.
3) Закусвай зърнени храни. (мюсли, овес, както и пълнозърнест хляб)
4) Избягвай храни, които съдържат твърде много мазнини, калории и въглехидрати. (да, и сиренето което ядете е много мазно)
5) Ако имаш затруднения със спортовете, прави поне разходки от 30 минути дневно, но със забързана крачка. (колкото се може по-бързо)
6) Приемай много фибри.
Това са само съветите. Когато се комбинират с правилната диета за твоят организъм и наистина спазваш всичко - ефект има. (3 кг за 1 месец).
Дано съм помогнал.![]()
Нито намаляй въглехидратите, нито минавай на нисковъглехидратна диета!!!
Редуцирай дневния калориен внос с максимум 500 kcal, изключи рафинираните захари и джънк фууд, увеличи двигателната активност и резултатите няма да закъснеят.
Чудиш се дали си бременна? Кажи:
1. Дата на последна редовна менструация /ПРМ/ 2. Дата на рисков полов акт и 3. Продължителност на менструалния цикъл /МЦ/.
Списък на медикаментите, отпускани без рецепта- http://www.bda.bg/images/stories/doc...ed_inf/OTC.pdf За всички останали отнасяте БАН!
Шофирай разумно- стигни жив!
Каква протеинова диета той иска да отслабва бе ! И калпазанке, как ще намали калориите, ако не намали въглехидратите ?
sapphire5![]()
lqlq: ima li efekt ot rasteja na hormona ... ?miroslav: zdr az sam na 23 i teja edva 55 kila kakvo da zema za da stana i az 4ovek
Намалява погълнатото количество, а не само една единствена група!Първоначално написано от awerw
1. Дата на последна редовна менструация /ПРМ/ 2. Дата на рисков полов акт и 3. Продължителност на менструалния цикъл /МЦ/.
Списък на медикаментите, отпускани без рецепта- http://www.bda.bg/images/stories/doc...ed_inf/OTC.pdf За всички останали отнасяте БАН!
Но най-вече трябва да намаля въглехидратите.
sapphire5![]()
Защо? Обоснови се биохимично.Първоначално написано от awerw
Защото от белтъци не се пълнее, не съм доктор да се обяснявам, но всеки знае, че се намалят въглехидратите от тях се пълнее не от друго.
sapphire5![]()
Биохимично, драги. Защо да не се пълнее от белтъци? Те нямат ли енергийна стойност? Я набивай един месец само месо и си направи калорийния баланс положителен, стъпи на кантара и пак ще си трошим клавиатурите с лаически теории.Първоначално написано от awerw
Теоретично да, но кой ще седне да ти набива цял месец месо, освен ако не е спортист ?
sapphire5![]()
Не ми се измъквай, не се и опитвай да хитрееш на дребно.Първоначално написано от awerw
![]()
Чакам си биохимичното обяснение.
Защото въглехидратите съдържат повече калории от белтъците и е по-лесно да намалиш тях, а и като не се движиш, тези въглехидрати се превръщат в мазно и става по-зле за теб.
sapphire5![]()
Не мислиш ли, че е малко вредно да намали толкова жестоко приема на kcal? При условие, че е от мъжки пол, представи си от 2000 kcal разрешени, да започне да гладува и да приема 3 пъти по-малко. Гладът не е начин за отслабване според мен. Мазнините и въглехидратите са най-важни.Първоначално написано от kalpazanka
+Първоначално написано от superskank
Какво означава 500калорий?! Нали ще припада по улиците и ще умре от глад?!
Калорийте са енергия, а без енергия да спортуваш и пистолет да му опреш в главата няма да може да го направи. А тая мързеливата с "аз няма да ям, ама няма и да спортувам" забрави да отслабнеш така.
Най-добре яж що годе здравословно и блъскай във фитнеса или подхвани някой спорт. Това важи и за женската аудитория.
Мацко, овладей си нервите и вземи да понаучиш мерните единици.Първоначално написано от theeye770
superskank, математиката явно не ти е силната страна.![]()
Напротив, много ми е силна даже. Научи се да приемаш критика, а не да злобеешПървоначално написано от kalpazanka
![]()
Не злобея. Това твоето не е градивна критика, а показва, че си прочел по диагонал и изобщо не си осмислил написаното. Първо написах да ограничи С МАКСИМУМ 500 ккал дневния калориен внос- това ще рече, че може да го намали с 1 ккал, с 2, с 3....със 150, 151, 152.... до НАЙ-МНОГО 500. Оттук започваш да смяташПървоначално написано от superskank
2 000-1=
2 000-2=
2 000-3=
2 000-150=
2 000-151=
2 000-152=
2 000-500=
Сега ще благоволиш ли да прочетеш и осмислиш какво АЗ съм написала и за какво ТОЧНО ти ми се напъваш да спориш?!
Не желая да влизам в излишни спорове. Просто го давай по-кротко. Нека чуем и другите коментари по темата.![]()
Бях длъжна да си защитя тезата. Все пак двама неразбрали са сериозно недоразумение.
kalpazankeee пак калпазанстваш нещо![]()
sapphire5![]()