.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 16 от общо 16

Мой хранителен режим, здравословен ли е според вас? :s

Здравейте, на 15 години съм , тежа към 61 килограма и искам да отслабна с горе-долу 10 килограма. Висока съм 166 см. Писна ми от различни диети, които не мога да спазвам и затова реших да си измисля мой хранителен режим , но не знам до колко е здравословен. Не ям сладко,a хляб- най-много една филийка на ден, газирано не пия също.
    Например днес за закуска пих кафе без захар ( така го обичам) , за обяд хапнах салатка със домати и краставици , а за вечеря варено яйце със салата със сирене, краставици и домати. Не съм яла хляб или сладко.Движа се в рамките на нормалното :Д
    Според вас с този хранителен режим ще мога ли да смъкна 10 килограма и здравословно ли е като се има в предвид , че съм на 15 :s ?

Съжалявам, ако на някого му се стори тъпа темата, просто искам съвет! Много ще съм благодарна на отговорилите. :*
    it's not too late.. it's NEVER too late!!

Супер фен Аватара на millmii
    Град
    Sofia

Re: Мой хранителен режим, здравословен ли е според вас? :s

Цитирай Първоначално написано от MayFlower
    Здравейте, на 15 години съм , тежа към 61 килограма и искам да отслабна с горе-долу 10 килограма. Висока съм 166 см. Писна ми от различни диети, които не мога да спазвам и затова реших да си измисля мой хранителен режим , но не знам до колко е здравословен. Не ям сладко,a хляб- най-много една филийка на ден, газирано не пия също.
    Например днес за закуска пих кафе без захар ( така го обичам) , за обяд хапнах салатка със домати и краставици , а за вечеря варено яйце със салата със сирене, краставици и домати. Не съм яла хляб или сладко.Движа се в рамките на нормалното :Д
    Според вас с този хранителен режим ще мога ли да смъкна 10 килограма и здравословно ли е като се има в предвид , че съм на 15 :s ?

Съжалявам, ако на някого му се стори тъпа темата, просто искам съвет! Много ще съм благодарна на отговорилите. :*
    Някъде четох, че не трябва да слагаш сирене в салатата ( в някоя от темите, не помня точно в коя) + олио/зехтин, оцет и сол ..

Според мен трябва да се движиш повече .. без движение .. едва ли ще стигнеш далеч.
    Не можеш да изтриеш човек от мислите си, когато сърцето ти не го пуска ..!!

Да, не е много диетично, но поне е здравословно. Иначе сол, оцет или олио не слагам в салатките

Голям фен Аватара на VampireLover3
    Град
    Варна *
    Да ще отслабнеш, но с толкова малко ядене най-много да си върнеш после кг. и по добре е да сложиш яйцето на обяд. Хапвай също и месо, риба и др. неща, недей само на салати! Успех.

да, и месце хапнах вчера

В моя режим има салата+ малко парче сирене.Дали диетолога или онзи по-горе знае по добре? така че спокойно..иначе е добре,яйца,бяло пилешко месо,салати(шопска,зелена,з елева) без подправки само че. Кафето сутрин е добре,хапни и 1 плод с него(ябълка,праскова..не е препоръчително банан) иии кисело мляко(1 процент) и шунка. Общо взето такива неща.
    И не яж малко,смис сутрин плода с кафето,на обяд салата с яйце(или шунка/сирене/кис мляко) и на вечеря една пил.пържолка с 1 зеленчук. Ще се свалят тея 10 кила според мен,но трябваа да ядеш така месеци,а и да правиш кардио ..

Цитирай Първоначално написано от CupcakeMonster
    В моя режим има салата+ малко парче сирене.Дали диетолога или онзи по-горе знае по добре? така че спокойно..иначе е добре,яйца,бяло пилешко месо,салати(шопска,зелена,з елева) без подправки само че. Кафето сутрин е добре,хапни и 1 плод с него(ябълка,праскова..не е препоръчително банан) иии кисело мляко(1 процент) и шунка. Общо взето такива неща.
    И не яж малко,смис сутрин плода с кафето,на обяд салата с яйце(или шунка/сирене/кис мляко) и на вечеря една пил.пържолка с 1 зеленчук. Ще се свалят тея 10 кила според мен,но трябваа да ядеш така месеци,а и да правиш кардио ..
    а шунката пък е правена от всякакви боклуци...

Мега фен Аватара на zlatit0o
    Град
    ..в близката далечина..
    УХА
    салата без сол и без олио/зехтин не е салата бе хора

anonymous708973
    Guest
    Не виждам ядки, плодове, месо, а черният хляб няма да ти навреди.

Закуската трябва да е най-богата и се храни по 5 пъти на ден, за да си ускориш метаболизма.

И спортувай.

Цитирай Първоначално написано от skinny06
    Цитирай Първоначално написано от CupcakeMonster
    ми окейй,филе тогава ако става на въпрос всичко е боклук в днешно време ама както и да е.

Мега фен Аватара на Rebirthing
    Град
    София
    Цитирай Първоначално написано от skinny06
    Подкрепям. А киселото мляко от 1 % , що за кисело мляко е това ?!

Към авторката - режима ти е изключително беден на хранителни вещества. Не знам от къде да започна. Кафе на закуска без нищо е изключително вредно. Обяда - домати и краставици, пак нищо кой знае колко хранително. Вечеря, познатите ни вече домати и краставици + сирене и яйце, яйцето е източник на желязо, поне няма да припадаш. Сиренето по принцип не се комбинира добре със зеленчуци, но с домати може.
    Олио или по-добре зехтин, може да слагаш, сол също, има диетична сол, каменна, хималайска и каква ли още не, но оцет наистина не добавяй.

В храненето ти не виждам никакви фибри и мазнини. Яж мюсли, плодове, ядки, авокадо, листни и кореноплодни зеленчуци. Спорта е абсолютно задължителен, дори и ако е в домашни условия.

хахха еми колко процента искаш? не е добре да е мазно и тежко Пък и истинско мляко няма в магазините вече..
    Аз свалям така, не знам за вас.

Мега фен Аватара на Rebirthing
    Град
    София
    3% и не е никак мазно и тежко, а и истинско мляко има, ако търсиш такова. И не мога да разбера кое не му е хубавото на едно мляко с по-висока масленост ?!

За да отслабнеш трябва да ядеш минимум по 5-6 пъти на ден по малко като гледай последното ти ядене да е до 7 часа. Изключи напълно хляба. Най-обилното ти хранене трябва да е закуската като постепенно всяко следващо намаля т.е вечерята е най-малка. Без движение наистина не става. Ходи да бягаш-най-евтиния и ефикасен начин за сваляне на килограми. Бързото бягане е за сваляне,бавното за стягане. Пражи коремни преси или някакви упражнения по възможност м/у 3-4 тогава тялото възприема най-добре тренировката.
    Надявам се,че съм ти била полезна. Така свалих 15 килограма и от леко закръглена и отпусната в момента съм с мечтаното плоско коремче. Късмет ти желая мацка и помни,че всичко е във волята

можеш да ги свалиш не яж сирене , не консумирай сол и захар , алкохол и безалкохолно забрави за тях, сладко и тестено също Успех !!!!

Както казаха по-горе - менюто ти е доста бедно, а и нищо не си споменала за спорт.
    Ето ти и две статии, която мисля, че ще ти помогнат:

Как да свалим излишните килограми

12 стъпки към здравословна диета
    Радвай се на този миг. Този миг е твоят живот.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си