.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 7 от общо 7

Тема: МИО

Мега фен Аватара на Colouring

МИО

И аз искам да ви питам нещо. Все си мисля,че има доста време до това пусто кандидатстване,но пък всички около мен са се ориентирали какво искат да правят и аз започнах от известно време да се чудя.Още съм 10 клас,но искам горе-долу да се ориентирам към някоя сфера.
    Та,след доста обстойни прегледи и разглеждания в интернет май се спрях на специалността МИО(Международни икономически отношения).Четох,търсих,но май-май намерената информация не ми стига и реших да се допитам до вас.Според вас има ли реализация в нещото,което съм си избрала?Къде е най-подходящо да се следва тази специалност и на вас лично харесва ли ви?Може ли някой с точност да ми каже за кандидастването-изпити,предмети.. Ще съм наистина много,много благодарна,защото,както казах,не се интересувам от много време и не разполагам с много информция.

Попринцип съм добра по английски,математиката също я разбирам,литературата също ми се отдава,така че можете да споделите мнение за специалности,свързани със сферите ми да интерес.
    Предполагам,че може би ще си сменя мнението до тогава,но просто искам някаква насока,съвет,защото се чувствам супер изостанала,като знам,че всички мои познати знаят какво искат още едва ли не от 5 клас(и,да,друг е въпросът дали желанията им ще се сбъднат).
    Общо взето искам информация за МИО,който може да помогне ще е много добре.. А и може да давате други предполжения,съвети и каквото ви дойде наум.

Супер фен Аватара на slicky
    И аз съм 10 клас и горе-долу ми разясниха чалъмите за реализацията на МИО в България.Основното,което може да се работи е в консулствата на България по света или в тези,които са в България.Най-добре е да завършиш МИО не във България,а в някоя друга държава и после да се явиш на конкурса за тази държава.И колкото повече езици знаеш,толкова по-добре,особено,ако са много рядко срещани в БГ.Реализацията е трудна,за заплати не знам,но не е лоша професията.Аз имам някакъв план,ако ще се занимавам с това,обаче хич няма да е лесно.

Мега фен Аватара на marin4itu
    Град
    Варна/Русе
    Тази специалност МИО не знам защо, но много хора я искат, по университетите конкуренцията точно за тази специалност е много голяма. За нея мисля, че географията е важна, но не съм 100% сигурна. Общо взето бих ви посъветвала да се замислите върху това, че сега в България се навъдиха адски много икономисти и прависти и колкото повече са, толкова по-трудно бихте си намерили работа свързана с тези специалности. Вземете примерно една геодезия, която я няма почти никъде и кадрите са малко и търсени, а взимат и добри пари. Хубаво е да мислите за специалност, която ще ви прави кеф да учите, но трябва да има и реализация. Обаче вижте за чужбина как стоят нещата не съм компетентна.
    Усмихвай се.. Това кара хората да се чудят какво мислиш..

Частицата "НЕ" се пише отделно от глаголите! Пример: не знам, не мога..
    Изключения: недочувам, недовиждам..

Супер фен Аватара на slicky
    Цитирай Първоначално написано от marin4itu
    Тази специалност МИО не знам защо, но много хора я искат, по университетите конкуренцията точно за тази специалност е много голяма. За нея мисля, че географията е важна, но не съм 100% сигурна. Общо взето бих ви посъветвала да се замислите върху това, че сега в България се навъдиха адски много икономисти и прависти и колкото повече са, толкова по-трудно бихте си намерили работа свързана с тези специалности. Вземете примерно една геодезия, която я няма почти никъде и кадрите са малко и търсени, а взимат и добри пари. Хубаво е да мислите за специалност, която ще ви прави кеф да учите, но трябва да има и реализация. Обаче вижте за чужбина как стоят нещата не съм компетентна.
    Да ти кажа честно и аз се бях замислил за икономика/право,но просто вече почти всеки се води такъв и ще е доста трудно.Сега и аз се чудя към какво да се насоча,но за МИО знам,че си струва да се учи извън БГ,защото има голям шанс,където завършиш там после да работиш.Аз по принцип съм с руски език и ако ще го уча сигурно ще е в Русия,като там ще науча може би и китайски,защото там този език е като за нас англиския. Поне знам в какво съм добър и ще търся такава специалност.

Ъпвам си темата за още мнения и разсяснения,защото ми трябват.

Аз продължавам да си вдигам темата,защото ми се изгуби из страниците.

Някой би ли казал какви изпити се полагат за МИО,по кои предмети трябва да се готвя евентуално?

Знам,че ще има по-голяма реализация извън България,но аз като гледам ще си остана тук.

Голям фен Аватара на Crazytu
    Аз ще кандидатствам тази година и съм си избрала за резервен вариант УНСС с МИО. МИО е специалност, която се избира след 2 курс. При кандидатстването се избира направление, в този случаи Икономика с чуждоезиково обучение. Изпитите, които полагаш са ЕПИ с математика, география, история или икономика и изпит по чужд език.
    Като цяло с МИО може да работиш и в офисите на чуждестранни фирми в България или пък в някоя друга държава.
    За това направление в УНСС точно има голям наплив, но за счетоводство и контрол примерно е още по-голям. Така че, според мен тази специалност е все още добър избор, въпреки че, наистина има доста икономисти напоследък.
    Пък и ако след като завършиш си разбираш от работата, успееш да си изкараш един добър стаж и си мотивирана и нахъсана ще успееш да си намериш добра работа по специалността.
    Once upon a time I was falling in love ...
    But now I'm only falling apart ...

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си