- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Училище и приятели
- Помощ за домашно по литература
Моля ви помогнете ми домашното е за вторник!! Имаме въпроса: Как разбирате смисъла на израза,,и дето срещнат душманин с куршум да го поздравят, а пък със сабя помилват''?
разбираме го така че убиват всеки по пътя![]()
![]()
sapphire5![]()
lqlq: ima li efekt ot rasteja na hormona ... ?miroslav: zdr az sam na 23 i teja edva 55 kila kakvo da zema za da stana i az 4ovek
ее даа амаа трябва да бъде дълго..а аз не мога да го направя дълго..
Първоначално написано от Vasilenka1998
Дай целия текст.![]()
"Най-голямото ми богатство е дълбокият покой, където се стремя,израствам и печеля онова, което светът не може да ми отнеме с огън и меч."- Гьоте
"Scio me nihil scire" - Сократ
няма текстПървоначално написано от ledenakrasota
sapphire5![]()
lqlq: ima li efekt ot rasteja na hormona ... ?miroslav: zdr az sam na 23 i teja edva 55 kila kakvo da zema za da stana i az 4ovek
емм то това е от стихотворението на Христо Ботев - На Прощаване
има! И това е част от едно изречение.Първоначално написано от awerw
"Най-голямото ми богатство е дълбокият покой, където се стремя,израствам и печеля онова, което светът не може да ми отнеме с огън и меч."- Гьоте
"Дано ми найдат пушката, пушката, майко, сабята, и дето срещнат душманин със куршум да го поздравят, а пък със сабя помилват" Христо Ботев .
Значи аз знам, че лирическият герой иска братята му да последват примера му обаче не знам как да го напиша, така че да е дълго..
"На Прощаване" ми се чини.![]()
Куршумът обикновено е поздрав или "Внимавай!". За сабята не мога да се сетя.![]()
Виж някой анализ.![]()
Първоначално написано от Vasilenka1998
Какво означава дълго? Няма как да напишеш повече от страница. Ще ти излезе между половин и идна страница.
Увод, разсъждение, заключение.![]()
ДобреБлагодаря все пак за отделеното време
![]()
Като не можеш сама, поне теми чети...
http://www.neznam.bg/%D1%83%D1%87%D0...82%D0%B5%D0%B2
Радвай се на този миг. Този миг е твоят живот.
но тя е написала, че иска помощ само за изразаПървоначално написано от ledenakrasota
sapphire5![]()