.
Отговор в тема
Страница 1 от 4 1234 ПоследнаПърви
Резултати от 1 до 25 от общо 98

Ако той/тя има недъзи?

Интересно ми е да разбера ако някой ден се окаже,че сте силно привързани към някой,който има недъг какво бихте направили?Това ще ви попречи ли да бъдете с него/нея?

Вчера разбрах,че един човек към който имам доста големи симпатии всъщност е един вид сакат.Виждали сме се рядко,повече си пишем,защото сме от различни градове,но всяка ваканция се засичаме по малко.Тъй като станахме доста близки той реши да ми признае т.е. че се е родил с малоформация(или деформация де да знам) на лявата ръка т.е. има само 3 пръста .Чак тогава зацепих защо винаги и на снимки и навън си държи едната ръка в джоба.Бях доста шокирана и все още си мисля,че тва е една лоша шега,понеже самото момче ...на външен вид е доста добре изглеждащо и като човек е стабилен.Казах му,че според мен това не е най-важното,но наистина не е приятно и тн.Неговите приятели сякаш не обръщат внимание на това,а и знам,че е имал една доста дълга връзка,пък и доста други момичета...въпреки този проблем.А града,в който живее е малък и всеки знае всичко за всеки(мен не ме познават особено много) и сега като се замислям ми е малко неловко.Не ми се иска да оставя приятелството ни или...нашето средно положение между приятели и още нещо заради такова нещо,но ми е трудно да свикна с мисълта при положение,че разбирам чак след около 6 месеца.

Мега фен Аватара на SisiStrange
    Град
    София
    Това точно не би ми попречило. С всяка гледка се свиква и в един момент би спряло да ти прави впечатление.
    Но си признавам, че трудно бих се справила да бъда с някой, който има сериозен недъг. След малко ще ме напсува някой с фразата: "Любовта е сляпа" и бла бла и може би ще е прав, но има недъзи, които не засягат външния вид само, а и ти пречат да водиш нормален живот. С такъв човек би ми било трудно да бъда. Не невъзможно, но трудно.
    Lasiodora striatipes
    Grammostola rosea
    Cyclosternum fasciatum
    Brachypelma emilia
    Acanthoscurria geniculata
    Радослав

Супер фен Аватара на NambyPamby
    Е, щом съм се привързала към тоя човек, значи съм го приела С недъга му от самото начало.

Виж, първо се обърни към себе си, помисли си за кого това би било пречка - за теб или за другите, помисли си колко често ти се случва да срещнеш момче, което да те привлича и с което да имате толкова общо. Навярно отначало ще ти е фрапантно, да, ще ти е чуждо като идея, като мисъл, но си дай време да асимилираш нещата. Сетне поговори с момчето, кажи му страховете си, задай му въпросите си.

И аз така си мисля,но миналата вечер започнах да си мисля за него.Представях си ни и тн ии...в един момент си представих как ръцете му се плъзгат по тялото ми и тогава се сетих за проблема.После ми стана малко кофти,защото пък всъщност едно от първите неща,които гледам в едно момче на външен вид са ръцете.Той ми сподели,че когато е бил малък много хора са го пренебрегвали заради това,но сега вече не му пука.Въпреки това усетих,че беше притеснен как ще го приема.
    А попринцип критериите ми за момче са високи и той доста ги покрива и в един момент разбирам,че има такъв проблем.

Мега фен Аватара на SisiStrange
    Град
    София
    Ами ще си смениш критериите относно външен вид малко. Според мен, ако иначе те привлича общо взето (не специално ръцете), много бързо ще спреш да им обръщаш внимание.
    Lasiodora striatipes
    Grammostola rosea
    Cyclosternum fasciatum
    Brachypelma emilia
    Acanthoscurria geniculata
    Радослав

И друг въпрос: това,че реагирам така ... прави ли ме лош човек?В смисъл...ако се окаже,че не мога да го приема?Не съм се сблъсквала с такова нещо до сега и наистина както казаха SisiStrange и NambyPamby трябва да си изясня работите.

anonymous708973
    Guest
    Не мисля, че е нужно да си изясняваш нещо.
    Понякога приемаш неща, за които искрено се изненадваш от себе си.

Мега фен Аватара на Rebirthing
    Град
    София
    Цитирай Първоначално написано от manisto
    И аз така си мисля,но миналата вечер започнах да си мисля за него.Представях си ни и тн ии...в един момент си представих как ръцете му се плъзгат по тялото ми и тогава се сетих за проблема.
    Само да отбележа, че точно това си представих и аз като четях темата. Сигурно си е доста странно усещане .

Малко е иронично, че обръщаш внимание точно на ръцете, а той е с три пръста. Приеми го като предизвикателство от съдбата. Харесала си неговата същност, а не неговите пръсти .
    Иначе лично за себе си смятам, че ако вече съм привързана/влюбена и ако той се окаже с недъг или пострада и изгуби някой друг пръст няма да е от особено значение. И не, не си лош човек просто на повечето хора явно ни е закодирано да реагираме така.

Мега фен Аватара на Mi6inka
    И на мен ми се е случвало нещо подобно. С разликата , че чувствата към момчето бяха чисто приятелски. Честно казано, аз дори не забелязах, а излизахме доста често.Накрая просто ми го казаха ( или по-точно попитаха ) странични хора и аз чак тогава се усетих. Но... има разлика наистина, защото той ми е само приятел, а при вас има повече.

Първоначално наистина си е ..спичащо, някак си. Но, както казаха и преди мен приеми го като предизвикателство от съдбата. Ако човека наистина те е впечатлил, заради самия него, най-вероятно бързо ще свикнеш с тази мисъл и няма да ти прави впечатление. Просто си дай шанс, на теб самата Успех.

Мега фен Аватара на ledenakrasota
    Град
    София :)
    3 пръста не трябва да те спират.

Ако другото му е нормално какво? Не се и замислям, ако има такива проблеми. Ако са на психична основа. Това е проблем.
    "Най-голямото ми богатство е дълбокият покой, където се стремя,израствам и печеля онова, което светът не може да ми отнеме с огън и меч."- Гьоте

"Scio me nihil scire" - Сократ

Голям фен Аватара на vilityyy979
    Любовта е сляпа.
    Passion is Fashion ;]

Цитирай Първоначално написано от vilityyy979
    Любовта е сляпа.
    Не говорим за любов ...и двамата се разбрахме още преди да ми каже за този проблем,че е по-добре да не бъдем заедно като гаджета.Освен тва нали казах,че не сме от един и същи град(което пречи и на двама ни) освен това ...абе няма да изпадам в подробности.Не бих му казала,че го обичам.Нещо повече от приятели,но не и влюбени.

Благодаря за бързите отговори,помогнаха ми.Прави сте и ще послушам съветите ви.

Някой друг има ли да каже нещо по темата?

Мега фен Аватара на Goddess
    Град
    София
    Ако всичко останало в характерът и външният му вид е наред, не мисля, че този недъг е основателна причина да отхвърлиш някого.

Термини като недъгав, сакат, инвалид и т.н. са некоректни и не е редно да се използват. ; )

Какво по-точно те притеснява, защото не можах да разбера? Това е част от него. Представяш ли си той сега да пусне тема: "Има едно момиче, което харесвам... но косата й е кестенява/черна/руса, какво да правя?!?"

Явно за него все още е проблем, щом държи ръката си постоянно в джоба и се опитва да го прикрие. Вероятно е много комплексиран, а не виждам защо. Правите от мухата слон.
    Радвай се на този миг. Този миг е твоят живот.

Първо:не всеки 2ри има такива проблеми.
    Второ:въобще не е комплексиран,не знам защо го прави това нещо.
    Трето:използвах този термин,защото така или иначе и той така го описа въпреки,че е бая способен човек.

И въобще не е все тая дали имаш 3 пръста на едната ръка или косата ти е руса вместо черна.Малко логика?

Както и да е,радвам се че мислите по този начин.

Едва ли би ми попречило. ДА- определено ще ми е трудно, но ако чевствата са истинси, бих се примирила.

Първо:не всеки 2ри има такива проблеми.
    Второ:въобще не е комплексиран,не знам защо го прави това нещо.
    Трето:използвах този термин,защото така или иначе и той така го описа въпреки,че е бая способен човек.

И въобще не е все тая дали имаш 3 пръста на едната ръка или косата ти е руса вместо черна.Малко логика?

Както и да е,радвам се че мислите по този начин.
    Първо: По официалната статистика на ООН 10% от хората са с увреждания. В някои държави процента е дори по-висок.
    Второ: Ако не беше комплексиран, изобщо нямаше да го крие, щеше да говори за това и щеше да забележеш още при запознаването ви.
    Трето: Това, че той използва тези термини, изобщо, ама ИЗОБЩО, не означава, че е правилно.

И е наистина все тая дали имаш 3, 6 или 20 пръста на ръката - това с нищо не те прави по-различен. Има доста логика, просто ти не можеш да я видиш. ; )

anonymous708973
    Guest
    И за кво написа първото? Доказа точно неговата теза.
    Не всеки втори има този проблем - ами, да, иначе щяха да са 50%.

И друг въпрос: това,че реагирам така ... прави ли ме лош човек?В смисъл...ако се окаже,че не мога да го приема?Не съм се сблъсквала с такова нещо до сега и наистина както казаха SisiStrange и NambyPamby трябва да си изясня работите.

Не, глупости просто е до самият човек .. зависи от теб какво ще направиш .. но с извинение мисля, че това е малко ограничено.
    Не съм перфектен но си струвам!

Мисълта ми беше, че има много хора с увреждания, не е само нейния приятел. Просто хората не правят тема във форума за всеки човек с увреждане, когото видят.

Не, просто си объркана.Не трябва да те спира този дефект, защото не е чак такъв проблем, а и не той си го е избрал.Не го отсвирвай

Мега фен Аватара на Niakoitam
    Цитирай Първоначално написано от sexa_na_kompleksa
    Второ: Ако не беше комплексиран, изобщо нямаше да го крие, щеше да говори за това и щеше да забележеш още при запознаването ви.
    Тука обаче леко се поизхвърли, но карай.
    Разбира се че ще го крие първоначално и не е нужно задължително да е комплексиран.Някои хора се стряскат от такива работи.Веднъж като бях по-малък видях един човек с един крак ходещ с патерици по улицата. Това предизвика някакво много гадно усещане в мен, което малко или много усещах в доста дълъг период от време. Веднъж видях и един човек, на който не знам какво му беше, но брадичката му беше силно удължена надолу.Тогава и това ме стресна. Да не говорим че има хора, на които може да станеш обект на подигравки заради такова нещо.Има много жестоки хора. Също и някои хора се отказват дори да опознаят даден човек след като видят такова нещо та защитната реакция е да кажеш след като са те опознали поне малко.
    Та аз дори преди време се притеснявах да не ми види някои един зъб във задната част на устата, които ми беше пораснал отгоре отстрани върху небцето.Е, реши се този проблем-извадиха ми го.И за да не кажеш че и аз съм коплексар ще ти кажа аз за един мои проблем, който изобщо не се равнява на този. Аз имам проблем с очите и то се вижда-астигматизъм+нистагъм. Това обаче не го крия от никой. Обичам понякога да се самоиронизирам че съм голям недоскив,защото наистина понякога от два метра не мога да разпозная някои непознат и дори уж на бъзик понякога ми се сърдят хората или пък като бях ученик трябваше да се залепя на дъската да прочета нещо и само си правех разходки насам натам.Друго обаче, което попринцип избягвам да споменавам пред по непознати хора е че лявата ми зеница бяга леко вляво, но поринцип от това, което съм видял не се забелязва от хората и може да се оправи оперативно. А пък най-избягвам да споменавам едно друго нещо, което като се каже изглежда доста по-страшно отколкото е и трябва много да дообяснявам след това.Аз нямам стерео зрение т.е не мога да гледам с двете очи едновременно.Избирам си едно доминантно най-често дясното,защото по-добре виждам с него.Иначе операция може да се направи, но процентът да се оправи това е твърде малък.Шансът е по-голям при деца, на които психиката още не им е изградена, а аз след като вече съм научен на този начин психиката ми трудно ще възприеме стандартният даже и след операция.Така че ако искаш по-леко с определенията за хора, които НЕ познаваш.

А към авторката. Всичко е въпрос на възприятия.Малко е трудно да възприемеш нещо по различно макар че няма никаква гаранция че и другите сме нормални.Просто така сме свикнали да се гледаме и не ни прави никакво впечатление иначе не е никаква гаранция че не сме примерно мутанти на някакъв съвсем друг вид организми.Все пак еволюцията се получава точно чрез мутации.Още по-трудно е да възприемеш реакциите на хората около теб и мненията им по случая. След това вече е лесно.
    Страхът да не останеш сам те кара да правиш всичко, за да задържиш някой, който всъщност не ти трябва!

Мега фен Аватара на NomNomNom
    Хората с физически увреждания са увредени и ментално - частично .
    Ако в живота в последствие се увреди - пак мозъка му се уврежда.
    не искам да ходя с увредени глупави хора, не искам да се грижа за тях , лолз.
    В природата увредените умират, защото не са нужни.
    И е глупаво да се занимаваш с тях изобщо , само хабят ресурси.

Я да видим кой ще клъвне.
    Девет кули дзидини,
    девет враке железни.
    Никой немой да отоври
    да прерила, ей ей...

Зад високи дзидини
    девет темни одаи
    едно сърце те люби
    заплетено, ей, ей...

Повече от фен Аватара на GunSnSteelflowers
    Град
    София/Русе
    Цитирай Първоначално написано от NomNomNom
    Ако в живота в последствие се увреди - пак мозъка му се уврежда.
    не искам да ходя с увредени глупави хора, не искам да се грижа за тях , лолз.

^

А до авторката - много хора покриват критериите две очи, две ръце, един нос, два крака, една уста и евентуално един чеп, но до там. Жалко е да изпуснеш хубав ЧОВЕК заради предразсъдъци.
    Sometimes I feel
    Like I don't have a partner
    Sometimes I feel
    Like my only friend
    Is the city I live in
    The city of angels
    Lonely as I am
    Together we cry ..

Мега фен Аватара на Niakoitam
    Цитирай Първоначално написано от NomNomNom
    Ако в живота в последствие се увреди - пак мозъка му се уврежда.не искам да ходя с увредени глупави хора, не искам да се грижа за тях , лолз.

Това уголеменото изобщо не го разбрах, но мога да кажа че това е едно от най най най тъпите изказвания написано от някаква комплексирана лигла, което съм прочел. Само не забравяй че винаги може да претърпиш катастрофа примерно и да не можеш да си избършеш задника с години. Дано не ти се роди дете с някакъв недъг,защото с подобно кухо мислене ще вземеш да го изхвърлиш в кенефа.

П.П. И това го споменах.Ето един жив пример...
    Страхът да не останеш сам те кара да правиш всичко, за да задържиш някой, който всъщност не ти трябва!

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си