- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Любов
- Ако той/тя има недъзи?
Ми разбира се, че ще го махна , като е увредено , няма смисъл от него и всички да се мъчим.
И да, когато тялото се уврежда и мозъка се уврежда.
Докато от другите увредени няма смисъл и вместо да харчат пари за домове за изоставени деца , увредени деца и бла бла да вземат да направят нещо смислено за здравите хора, които поне заслужават да живетя.
Девет кули дзидини,
девет враке железни.
Никой немой да отоври
да прерила, ей ей...
Зад високи дзидини
девет темни одаи
едно сърце те люби
заплетено, ей, ей...
Niakoitam, изобщо не съм се изхвърлила. ; ) Ти през живота си си виждал 2 човека с увреждания, а аз познавам доста, работила съм съвместно с хора с увреждания, ходила съм на проекти, била съм на обучения... : )
Ако някой се стряска от хора с увреждания, значи родителите и общестовото не са си свършили работата. Хората с увреждания са като всички останали - могат да бъдат умни или глупави, красиви или грозни, работливи или мързеливи и т.н.
Определено смятам, че приятелят на авторката е комплексиран и изобщо не е превъзмогнал "проблема" си. Съжалявам, ако на някой не му изнася определението, но то е истинно.
Освен това само един пост по-надолу ти си използвал абсолютно същия термин. ; )
А че има хора, които се подиграват на хората с уреждания - това е така, съгласна съм. Но тези хора се подиграват и на по-пълните, по-бедните, по-изолираните, подиграват се на всички.
И пак казвам "недъг" е неподходящ термин. ; )
NomNomNom, искренно се надявам това, което написа, да е плод на черен хумор, а не в действителност да го вярваш.
Радвай се на този миг. Този миг е твоят живот.
Ако се засичахме по кофата , щеше да знаеш истината за мен, но имаш добър усет.
Хубаво , нека някой там да ми обясни какъв е смисъла в увредените хора, понеже те само пречат . Имала съм около себе си и добре, че са измряли.
Девет кули дзидини,
девет враке железни.
Никой немой да отоври
да прерила, ей ей...
Зад високи дзидини
девет темни одаи
едно сърце те люби
заплетено, ей, ей...
Няма такова нещо като "Щом тялото е увредено, значи и мозъка". Има много хора с физически увреждания, чийто мозък функционира съвсем норамлно.Първоначално написано от NomNomNom
Съгласна съм, че не трябва да се харчат пари в домове за деца. Парите трябва да се инвестират в намиране на приемни семесйтва (това се отнася за всички деца), изграждане на достъпна архитектурна среда и намиране на лични асистенти. С помощта на тези неща всяко дете може да израстне нормално, да се развива и един ден да работи и да плаща данъци.
Всички хора заслужават да живеят. Ами какво ще кажеш за младежите, които вече са завършили, но не работят, само ходят по купони и харчат паричките на мама и тати? Те заслужават ли да живеят?
Те заслужават да живеят , защото са здрави и могат да имат здраво поколение, като така помогнат за оцеляването на човешкият род.
Девет кули дзидини,
девет враке железни.
Никой немой да отоври
да прерила, ей ей...
Зад високи дзидини
девет темни одаи
едно сърце те люби
заплетено, ей, ей...
Ама разбира се че ще го махна като е увредено вика.Чиста доза егоизъм и нищо друго.
Ами ако на 18-22 примерно го блъсне някои пиян шофьор и го остави с трайни увреждания или в будна кома пак ли ще бързаш да си измиеш ръцете.Може и даже директно да кажеш на лекарите да му бият инжекция за умъртвяване.
Стана ми доста интересна тази "научна теория" че щом тялото се увреждало и мозъкът се увреждал.Мозъкът си е съвсем отделен орган, просто командващ другите, но все пак съвсем отделен орган.Аз вярвам и в съществуването на душата,която е много по-висша от мозъка и ако мозъка колкото и да е сложен е хардуера тя е софтуера, който го управлява, но ще се радвам да ми дадеш линк към научно обосновани теории от този тип дето разправяш.
Домове за изоставени и/или увредени деца има благодарение на хора с подобно мислене на твоето,но как да ти го обясня това.Ти нали си здрава и хората трябва да мислят за нещо смислено за да ти угодят на капризите ала тип: "Бях нещастен,защото нямах обувки докато не видях човек без крака". Но какво пък толкова.Важното е ти да си имаш обувки пък човека без крака да мре в кофите,защото съдбата е решила той да е такъв.Какво ти пука толкова и без това не заслужава да живее.
Та ти като каква точно се определяш в правото си да определяш кой има право да живее и кой не? Като Бог или нещо още по висше?
Чудя се сам ли да си закупя пушка и да се застрелям или ти ще го направиш вместо мен.Какво ще кажеш?Заслушавам ли да живея,защото имам проблем с очите или това е прекалено малко за да ме изпрати в графата ти"ненужни хора"?
Страхът да не останеш сам те кара да правиш всичко, за да задържиш някой, който всъщност не ти трябва!
Защо да е егоизъм, така нито то ще се мъчи , нито другите.Първоначално написано от Niakoitam
Иначе , не ми дреме , щом не става човек от него да се оправя.Ами ако на 18-22 примерно го блъсне някои пиян шофьор и го остави с трайни увреждания или в будна кома пак ли ще бързаш да си измиеш ръцете.Може и даже директно да кажеш на лекарите да му бият инжекция за умъртвяване.
Ще го в пратя в приютите, в които така наливат пари , нали за това са те. Ако ги нямаше щях да си го оставя да умре. Не е живот да си недъгав - това е мъка за всички.
Мозъкът и системата от неврони се нагаждат по тялото, т.е. при изменения той ще се изгоди по увреденото тяло и ще има минимални отклонения, които са значителни. А и увредения човек почва да се чувства зле и това също много пречи за доброто развитие на мозъка.Стана ми доста интересна тази "научна теория" че щом тялото се увреждало и мозъкът се увреждал.Мозъкът си е съвсем отделен орган, просто командващ другите, но все пак съвсем отделен орган.
Не разбираш от електроника , софтуер и като цяло технологии, че да се опитваш да правиш асоциативни обяснения.Аз вярвам и в съществуването на душата,която е много по-висша от мозъка и ако мозъка колкото и да е сложен е хардуера тя е софтуера, който го управлява, но ще се радвам да ми дадеш линк към научно обосновани теории от този тип дето разправяш.
Ако си учил по биология, щеше да знаеш . Ти си този, който има conformation bias и е решил , че душата съществува , после ми говориш за наука . Знаеш, че на вярващите им смъкват присъдите , както и психично болните, защото двете състояния са много близки и се характеризират със частично или изцяло загубена връзка с т.нар. по-малко субективна реалност.
Ъъ , съдба ? Научни доказателства за съдба да ми дадеш ? И да , човека без крака няма нужда от обувки, нито от живот.Домове за изоставени и/или увредени деца има благодарение на хора с подобно мислене на твоето,но как да ти го обясня това.Ти нали си здрава и хората трябва да мислят за нещо смислено за да ти угодят на капризите ала тип: "Бях нещастен,защото нямах обувки докато не видях човек без крака". Но какво пък толкова.Важното е ти да си имаш обувки пък човека без крака да мре в кофите,защото съдбата е решила той да е такъв.Какво ти пука толкова и без това не заслужава да живее.
няма бог. И от тук цялата ти логика и морал пропадат.Та ти като каква точно се определяш в правото си да определяш кой има право да живее и кой не? Като Бог или нещо още по висше?
Чудя се сам ли да си закупя пушка и да се застрелям или ти ще го направиш вместо мен.Какво ще кажеш?Заслушавам ли да живея,защото имам проблем с очите или това е прекалено малко за да ме изпрати в графата ти"ненужни хора"?
И да, комплексиран си заради очите, не, че ти пречат толкова. Ако не беше такъв комплексар щеше да обърнеш внимание на нещо няколко поста отзад, но разбира се, ти няма как да го видиш , защото имаш натрупана агресия, защото се чувстваш недооценен и непълноценен , и заради това филтрираш всичко заобикалящо твоите нужди да се изкажеш колко са лоши другите.
Девет кули дзидини,
девет враке железни.
Никой немой да отоври
да прерила, ей ей...
Зад високи дзидини
девет темни одаи
едно сърце те люби
заплетено, ей, ей...
sexa_na_kompleksa това че съм споменал двама не значи автоматично че съм виждал двама.Ще кажа само едно. Ти може много работи да твърдиш, но не може на човек постоянно да му е все тая.Освен това доста хора гледат първо външността, а при такова нещо границите между познанство и приятелство, както и между приятелство и любов много много трудно се прескачат.
Страхът да не останеш сам те кара да правиш всичко, за да задържиш някой, който всъщност не ти трябва!
Явно си се сблъсквал само с повърхностни хора... или само те са ти правили впечатление. Ако някой не те харесва, замисли се дали увреждането ти е причината, или нещо друго. Защото и за "границите" между познанство - приятелство - любов мога много да приказвам... ; )Първоначално написано от Niakoitam
Първоначално написано от sexa_na_kompleksa
За това ли говориш?Първоначално написано от NomNomNom
А на мнението ще ти отговоря като имам повече време че сега ще трябва да ставам, ако темата е още на първа страница.
А ако наистина както каза един човек не си ме хванала за шаранче и мнението ти е наистина такова се почешай по главата и хубаво си помисли кой е по комплексираният.Жокерче: Аз съм твърдо против и мнения като:"Смърт за циганите! Циганите на сапун, а турците под ножа! И познай изненадаааа...не съм нито циганин нито турчин, а чист 100% българин. Просто такива изказвания са ми адски отвратителни,също като твоите и много други.
![]()
sexa_na_kompleksa чета...давай...![]()
Никой не говори за циганите, просто си смотан![]()
Девет кули дзидини,
девет враке железни.
Никой немой да отоври
да прерила, ей ей...
Зад високи дзидини
девет темни одаи
едно сърце те люби
заплетено, ей, ей...
Добре много умната и НЕкомплексирана...
Пък и не съм сигурен че точно никой не говори за циганите,но всъщност бях забравил че ти си всички.Искрено се извинявам за невежеството си.![]()
С господ дружно ми смучете циците.
Девет кули дзидини,
девет враке железни.
Никой немой да отоври
да прерила, ей ей...
Зад високи дзидини
девет темни одаи
едно сърце те люби
заплетено, ей, ей...
Пич не се хаби да говориш с такива хора , то се вижда че е куха лейка , то и всеки във форума го знае де . Жива и здрава и пожелавам да е , и да не се налага да е в подобна ситуация .Първоначално написано от Niakoitam
If A is a success in life, then A equals x plus y plus z. Work is x; y is play; and z is keeping your mouth shut.
ако наистина си привързана към това момче да не ти пука.. това ще ти прави впечеление първите 2-3 пъти като излезете, след това изобщо няма да го забелязваш,а и трябва да си повърхностен,за да те спре такова нещо,ако наистина го харесваш... да, не е приятно,не се среща често, но пък и не е толкова фрапиращо.. като се казва.. ''всеки си има някакъв бъг '' .. така,че смело и да не те притеснява това.. все пак за всеки влак си има пътници и това,че се е родил така не значи,че не е добър човек и т.н.айде успех
![]()
До голяма степен съм съгласна с НомНомНом. В момента, в който остана инвалид под каквато и да е форма, ще искам евтаназия.
Въпреки че ако си бяхте направили труда да прочетете написаното с миниатюрен шрифт в първия й пост...
Хората с физически увреждания са увредени и ментално - частично . Ако в живота в последствие се увреди - пак мозъка му се уврежда.
не искам да ходя с увредени глупави хора, не искам да се грижа за тях , лолз. В природата увредените умират, защото не са нужни.
И е глупаво да се занимаваш с тях изобщо , само хабят ресурси.
Я да видим кой ще клъвне.
NomNomNom мислех да ти отговоря с един по-дълъг пост утре, но май изобщо не си заслужава. Набързо определи че не разбирам нищо от електроника,биология,инфор мационни технологии и т.н.Че науката доказвала несъществуването на Бог и на съдбата. Само за мозъка ще кажа че си подочула/подочела нещо, но ако искаш да си по-добре информирана се поинтересувай малко относно уврежданията (например при отрязан крайник как се държи мозъка понякога и какво става впоследствие веднага или след определена терапия)за да не ти се смеят хората, които са наясно.За другите работи както казах не мисля да пиша сега, защото ще стане прекалено дълго, а май не си заслужава.А пък и с това смучене на циците направооо..Добре...може(ако ми харесваш)...ще ти ги смучам ама за отплата ще ми направиш един голям свирчок (да го карам напълно в твоя стил).![]()
Всеки може да се измъкне лесно с фразата: "Я да видим кой ще клъвне" написана като някаква черта.Или най-малкото това е едно оригиналнече и повик в стил: 'Я някои да ме забележи тук"
А и между другото поздрав с една песен:
http://vbox7.com/play:4a99f210![]()
А PinkPan7her това пък от теб най-малко го очаквах точно след големите спорове с valdesbg точно на подобна тематика.![]()
Каква греда бе? И ако искаш може да ми попрегледаш пак постта. Малко го поразширих все пак.![]()
Кое си очаквал малко от мен?
Аз говоря за себе си. Едва ли бих лишила любим човек от живота му, но ако нещо стане с мен, ще изискам това си право. Искам да живея като пълноценен човек. Колко време... едва ли зависи от мен. Но като пълноценен.
Хората с увреждания също водят пълноценен живот. ; )
Съжалявам, но не мисля така.
Има хора, който са в инвалидни колички и все пак имат някой до себе си, който ги обича.. Пък ти за некви 2 пръста ли си ..
|DC -Wild#Cat!!♥