- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Любов
- Ако той/тя има недъзи?
Ама разбира се че ще го махна като е увредено вика.Чиста доза егоизъм и нищо друго.
Ами ако на 18-22 примерно го блъсне някои пиян шофьор и го остави с трайни увреждания или в будна кома пак ли ще бързаш да си измиеш ръцете.Може и даже директно да кажеш на лекарите да му бият инжекция за умъртвяване.
Стана ми доста интересна тази "научна теория" че щом тялото се увреждало и мозъкът се увреждал.Мозъкът си е съвсем отделен орган, просто командващ другите, но все пак съвсем отделен орган.Аз вярвам и в съществуването на душата,която е много по-висша от мозъка и ако мозъка колкото и да е сложен е хардуера тя е софтуера, който го управлява, но ще се радвам да ми дадеш линк към научно обосновани теории от този тип дето разправяш.
Домове за изоставени и/или увредени деца има благодарение на хора с подобно мислене на твоето,но как да ти го обясня това.Ти нали си здрава и хората трябва да мислят за нещо смислено за да ти угодят на капризите ала тип: "Бях нещастен,защото нямах обувки докато не видях човек без крака". Но какво пък толкова.Важното е ти да си имаш обувки пък човека без крака да мре в кофите,защото съдбата е решила той да е такъв.Какво ти пука толкова и без това не заслужава да живее.
Та ти като каква точно се определяш в правото си да определяш кой има право да живее и кой не? Като Бог или нещо още по висше?
Чудя се сам ли да си закупя пушка и да се застрелям или ти ще го направиш вместо мен.Какво ще кажеш?Заслушавам ли да живея,защото имам проблем с очите или това е прекалено малко за да ме изпрати в графата ти"ненужни хора"?
Страхът да не останеш сам те кара да правиш всичко, за да задържиш някой, който всъщност не ти трябва!