- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- У дома
- За вас парите са ... ?
благородните пари са тези,който се харчат с мярка и необходимост-данъци,къща,вода,ток,храна и това което ти е нужно.
неблагородните пари са тези който се пилеят всяка стотинка за наркотици и алкохол и за скъпи неща.парите са важно нещо,но когато те нямат полза,те се превръщат в една хартийка или едно малко парченце метал....ето пример:
Един беден скъперник си вървял по пътя и видял едно златно кюлче.Очите му веднага блеснали и той го грабнал.Занесъл си го вкъщи и го заключил в едно сандъче,което било затворено в щирока стая.Това кюлче така си останало без някаква необходимост на скъперника,който скоро забравил за него.Скоро той се разболял и имал нужда от операция.Не се сетил за кюлчето злато.И тъй като нямало с какво да плати,скоро умрял.
Парите са значимо нещо за нас.Преди милиони години пещерните хора разменяли материали,а 1000 години след това хората почнали да пройзвеждат метални плоски кръгчета с цифри по тях и да печатат хартий,който скоро станали пари.Ето така хората създали парите
![]()
![]()
Anyone can cook!Angel forever!
![]()
Парите за мен са нищо. И какво като има много пари някой хааха. Иначе обичам да имам защото не се лишавам ,но не гледам на тях като нещо без което не мога.
парите от една страна са много важни и нужни, а от друга пък доста променят хората....тъй, че не знам......а за тези който са казали, че са нищо, нека пак помислят как без пари се живее на този святПървоначално написано от whitebunny
![]()
awerw♥
Не мога да кажа,че парите за мен са нищо.Всеки един човек има нужда от тях.Много искам един ден да завърша образованието си,да си намеря хубава работа и семейството,което надявам се, ще създам да е добре финансово и да не се налага да се лишаваме от елементарни нужди.Не искам децата ми да са лишавани от нищо,но това не значи,че ще бъдат разглезени.Искам да мога да им предоставя едно сигурно бъдеще.
Парите са необходимостПочти всичко е свързано с тях ...
... Живей с мечти, а не със спомени ...
Нещо посредствено... Важни са, но има и много по-важни неща от тях.
Вижте за пример Стив Джобс, имаше милиарди, но здравето му беше разхлопано, лека му пръст, та сами си правете изводите дали има по-важни неща от парите.
Не.За мен парите не са толкова важни(трябва да са достатъчно).Първоначално написано от Camaro
Не бих се омъжила за някого,защото е богат и т.н. -жалко е
Улеснение
, средство
и за съжаление понякога купуват здравето в нашия век....
Парите са важни каквото и да си говорим. За съжаление в днешно време не са много хората които получават заслуженото възнаграждение.
За мен най-важното обаче е здравето и оценявам това, че всички органи и крайници са ми на мястото, че виждам и чувам и като цяло нямам сериозни здравословни проблеми. Но също така оценявам и това, че имам достатъчно пари за да се поддържам здрава и да не се лишавам от нищо. Парите са свързани с всяка една сфера от нашия живот и може буквално да не купуват любовта и щастието, но по някакъв начин са помощен инструмент.
Не бих се омъжила за някого само заради парите му и като малка откачах когато майка ми кажеше "дано се омъжиш за богат мъж" всякаш аз портфейла ще му гледам, а не дали е умен, красив и читав.
средство
Всеки път когато си отворя устата чувам някой идиот да говори.
Парите са необходимо зло......
I'm inlove with a criminal...
Парите за мен са средство, необходимост, нещо което може да ти донесе щастие, а в прекалено голямо количество нещастие...
необходимост
music is my life!
♪♫♪♫
Аз съм такава,каквато съм,
а не каквато искат другите! (:
необходимост
Ако спориш с идиот, то е вероятно и той да прави същото