Здравейте,
от една седмица се чувствам зле - през 5 мин. ми се ходи до тоалетната и страшно ме пари докато пикая.Освен това ме боли отзад кръста и мисля че е от яйчниците. Някой имал ли е такъв проблем досега, да не би да е цистит? Казвайте нещо за пиене, че това не се търпи![]()
Nothing Last Forever
Еми като не се търпи, ходи на лекар.
awerw♥
Да, първо отиди на лекар да те види. Братчедка ми имаше такива симптоми и се оказа цистит. Но да не те плаша напразно веднага при доки... Иначе братчеда пиеше едно л-во с У... нещо си... май Уронат беше
Рекламираха Уринал преди, но той е доста скъп.
Ако идеш при личната със сигурност ще ти даде нещо, но моя съвет е дотогава да пиеш МНОГО чай от мечо грозде. (има филтърчета или в насипно по аптеките)
Два пъти ми се е случвало подобно нещо и втория път се оправих само с чай, за 1-2 дена мина.
Или виж рецептите на Ванга..
Даниела, питах братчедката, точно Уронат се казва тва за цистита. Тя ми каза, че се давало не само при цистит, но и при камъни в бъбреците, подагра и др. гадории... Дано при теб не е това и се разминеш... Кажи после след прегледа при доки кво е?
Мерси на всички за отговорите и помоща, супер сте Smile Аз отидох на лекар - оказа се възпаление на пикочните канали. Общо взето лекаря не ми каза нищо много по-различно от вас - да пия чай от мечо грозде и отделно ми изписа уронат да си пия и от него.Сега съм много по-добре, поне не ходя до кенефа през 3 мин![]()
Nothing Last Forever
Първоначално написано от daniela0108
Дано не е хронично и не се окаже сериозно. Успех
Тъкмо щях да правя тема със същите оплаквания!Ужасно е!Преди време ми се беше появило и ходих на лекар и на мен ми казаха възпаление на пикочните пътища-цистит.Тогава пих чайче и се оправих.Обаче си остана явно хронично,защото преди 2 седмици ми се появи и пак с чай го оправих,защото не ми се даваха 15лв за уринал.От вчера обаче пак ми се появи и е по-ужасно от всякога.Не се търпи вече,а чая спря да ми действа.Някакви други решения освен чай и уринал някой да знае?Пишете спешно моля ви!!
Няма неизпълнени мечти - има изоставени желания!
Чувала съм за мечо грозде,но иди на лекар преди това ,защото в някои случаи не трябва да се изолзва,ако си под определени години,но не съм сигурна.Първоначално написано от diana199406
maDamn
Първоначално написано от Vodnokonche
Ами ако е вирусно дали ще помогне?
не пишете глупости лекарства не изписват за щяло и нещяло
да не говорим за начин на приемане не си мислите че просто ей така се пият щом ви скимне
Обсъди това,като се консултираш с лекар.Щом ти се появява толкова често,може и да се наложи да ти предпише нещо друго,за да се предотврати повторна поява.Сега зимата те съветвам да се обличаш добре-слагай бодита,чорапогащници..Първоначално написано от diana199406
Успех!
"Вярвам в розовото. Вярвам, че смехът е най – добрият начин да изгориш няколко калории. Вярвам в целувките, в многото целувки. Вярвам, че трябва да останеш силен дори тогава, когато изглежда, че всичко върви на зле. Вярвам, че щастливите момичета са най-красивите момичета. Вярвам, че винаги ще има утре и вярвам в чудеса."
Audrey Hepburn
мхм иди и искай да ти изследват урината за да се разбере от какъв тип е причинителя за по-точно лечение защото явно тази терапия не помагаПървоначално написано от ImmortalSportFreak
Урокултура и емпирична терапия, докато излязат микробиологичните резултати.Първоначално написано от diana199406
Чудиш се дали си бременна? Кажи:
1. Дата на последна редовна менструация /ПРМ/ 2. Дата на рисков полов акт и 3. Продължителност на менструалния цикъл /МЦ/.
Списък на медикаментите, отпускани без рецепта- http://www.bda.bg/images/stories/doc...ed_inf/OTC.pdf За всички останали отнасяте БАН!
Шофирай разумно- стигни жив!
Мерси много за съветите.Бях на лекар изписаха ми антибиотик и лекарката каза,че нямало смисъл от допълнителни изследвания на урината,защото някой път нищо не излизало.Ако не се оправя от антибиотика ще настоявам за допълнителни изследвания.
Няма неизпълнени мечти - има изоставени желания!
Божеее що за лекари са това?!
Как така ще ти каже, че няма нужда от допълнителни изследвания на урината ? Ами ако имаш бактерии ?
Вземи си един талон за нефролог или поне си пусни едно общо изследване на урината, то не е скъпо, но поне ще видиш поне дали имаш бактерии. Ако имаш си пускаш друго изследване, микробиология, за да установят какви са бактериите и към кой антибиотици са чувствителни/резистентни.
С това шега не бива, може да си причиниш някой пиелонефрит ако имаш бактерии и те заразят бъбреците !
Ето така мен ме развали, старата ми лична лекарка. Един антибиотик 6 пъти, един и същ без изследвания. Сега съм с хроничен цистит и на всеки няколко месеца съм пак с болките. Те си знаят по един антибиотик за една болест и него си изписват... Изследването на стерилна урина особено при повтарящи се инфекции е първа стъпка. При него се вижда точно каква е бактерията, какъв щам, и към какви антибиотици е чувствителна и към кои резистентна.
Аз определено вече съм по-добре, ходих втори път на нефролог, вече съм ок, нямам бактерии в урината, но лекарят ми изписа профилактично да пия Уронат протект, за да не се получават повече такива инфекции. ще пия каквото ми кажат, само да не ме боли повече така, че просто е непоносимо!!!![]()
Nothing Last Forever