.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 19 от общо 19

Тема: цистит

цистит

Здравейте,
    от една седмица се чувствам зле - през 5 мин. ми се ходи до тоалетната и страшно ме пари докато пикая.Освен това ме боли отзад кръста и мисля че е от яйчниците. Някой имал ли е такъв проблем досега, да не би да е цистит? Казвайте нещо за пиене, че това не се търпи
    Nothing Last Forever

Мега фен Аватара на sapphire5
    Град
    някъде там...
    Еми като не се търпи, ходи на лекар.
    awerw

Цитирай Първоначално написано от sapphire5
    Еми като не се търпи, ходи на лекар.
    казаха ти го

Фен
    Град
    near the water
    Да, първо отиди на лекар да те види. Братчедка ми имаше такива симптоми и се оказа цистит. Но да не те плаша напразно веднага при доки... Иначе братчеда пиеше едно л-во с У... нещо си... май Уронат беше

Голям фен Аватара на gorska
    Град
    в гората... !We all live in оur yellow submarine!
    Рекламираха Уринал преди, но той е доста скъп.
    Ако идеш при личната със сигурност ще ти даде нещо, но моя съвет е дотогава да пиеш МНОГО чай от мечо грозде. (има филтърчета или в насипно по аптеките)
    Два пъти ми се е случвало подобно нещо и втория път се оправих само с чай, за 1-2 дена мина.
    Или виж рецептите на Ванга..

Фен
    Град
    near the water
    Даниела, питах братчедката, точно Уронат се казва тва за цистита. Тя ми каза, че се давало не само при цистит, но и при камъни в бъбреците, подагра и др. гадории... Дано при теб не е това и се разминеш... Кажи после след прегледа при доки кво е?

Мерси на всички за отговорите и помоща, супер сте Smile Аз отидох на лекар - оказа се възпаление на пикочните канали. Общо взето лекаря не ми каза нищо много по-различно от вас - да пия чай от мечо грозде и отделно ми изписа уронат да си пия и от него.Сега съм много по-добре, поне не ходя до кенефа през 3 мин
    Nothing Last Forever

Фен
    Град
    near the water
    Цитирай Първоначално написано от daniela0108
    Мерси на всички за отговорите и помоща, супер сте Smile Аз отидох на лекар - оказа се възпаление на пикочните канали. Общо взето лекаря не ми каза нищо много по-различно от вас - да пия чай от мечо грозде и отделно ми изписа уронат да си пия и от него.Сега съм много по-добре, поне не ходя до кенефа през 3 мин

Дано не е хронично и не се окаже сериозно. Успех

Тъкмо щях да правя тема със същите оплаквания!Ужасно е!Преди време ми се беше появило и ходих на лекар и на мен ми казаха възпаление на пикочните пътища-цистит.Тогава пих чайче и се оправих.Обаче си остана явно хронично,защото преди 2 седмици ми се появи и пак с чай го оправих,защото не ми се даваха 15лв за уринал.От вчера обаче пак ми се появи и е по-ужасно от всякога.Не се търпи вече,а чая спря да ми действа.Някакви други решения освен чай и уринал някой да знае?Пишете спешно моля ви!!
    Няма неизпълнени мечти - има изоставени желания!

Мега фен Аватара на granger
    Град
    Beyond reality
    Цитирай Първоначално написано от diana199406
    Тъкмо щях да правя тема със същите оплаквания!Ужасно е!Преди време ми се беше появило и ходих на лекар и на мен ми казаха възпаление на пикочните пътища-цистит.Тогава пих чайче и се оправих.Обаче си остана явно хронично,защото преди 2 седмици ми се появи и пак с чай го оправих,защото не ми се даваха 15лв за уринал.От вчера обаче пак ми се появи и е по-ужасно от всякога.Не се търпи вече,а чая спря да ми действа.Някакви други решения освен чай и уринал някой да знае?Пишете спешно моля ви!!
    Чувала съм за мечо грозде,но иди на лекар преди това ,защото в някои случаи не трябва да се изолзва,ако си под определени години,но не съм сигурна.
    maDamn

Мега фен Аватара на darkPaladin
    Град
    планета на маймуните
    Цитирай Първоначално написано от Vodnokonche
    Даниела, питах братчедката, точно Уронат се казва тва за цистита. Тя ми каза, че се давало не само при цистит, но и при камъни в бъбреците, подагра и др. гадории... Дано при теб не е това и се разминеш... Кажи после след прегледа при доки кво е?

Ами ако е вирусно дали ще помогне?

не пишете глупости лекарства не изписват за щяло и нещяло

да не говорим за начин на приемане не си мислите че просто ей така се пият щом ви скимне

Супер фен Аватара на ImmortalSportFreak
    Град
    София
    Обсъди това,като се консултираш с лекар.Щом ти се появява толкова често,може и да се наложи да ти предпише нещо друго,за да се предотврати повторна поява.Сега зимата те съветвам да се обличаш добре-слагай бодита,чорапогащници.. Успех!

"Вярвам в розовото. Вярвам, че смехът е най – добрият начин да изгориш няколко калории. Вярвам в целувките, в многото целувки. Вярвам, че трябва да останеш силен дори тогава, когато изглежда, че всичко върви на зле. Вярвам, че щастливите момичета са най-красивите момичета. Вярвам, че винаги ще има утре и вярвам в чудеса."
    Audrey Hepburn

Мега фен Аватара на darkPaladin
    Град
    планета на маймуните
    Цитирай Първоначално написано от ImmortalSportFreak
    Обсъди това,като се консултираш с лекар.Щом ти се появява толкова често,може и да се наложи да ти предпише нещо друго,за да се предотврати повторна поява.Сега зимата те съветвам да се обличаш добре-слагай бодита,чорапогащници.. Успех!
    мхм иди и искай да ти изследват урината за да се разбере от какъв тип е причинителя за по-точно лечение защото явно тази терапия не помага

Мега фен Аватара на kalpazanka
    Град
    пространството на Дисе
    Урокултура и емпирична терапия, докато излязат микробиологичните резултати.

Чудиш се дали си бременна? Кажи:
    1. Дата на последна редовна менструация /ПРМ/ 2. Дата на рисков полов акт и 3. Продължителност на менструалния цикъл /МЦ/.
    Списък на медикаментите, отпускани без рецепта- http://www.bda.bg/images/stories/doc...ed_inf/OTC.pdf За всички останали отнасяте БАН!

Шофирай разумно- стигни жив!

Мерси много за съветите.Бях на лекар изписаха ми антибиотик и лекарката каза,че нямало смисъл от допълнителни изследвания на урината,защото някой път нищо не излизало.Ако не се оправя от антибиотика ще настоявам за допълнителни изследвания.
    Няма неизпълнени мечти - има изоставени желания!

Мега фен Аватара на Rebirthing
    Град
    София
    Божеее що за лекари са това ?!
    Как така ще ти каже, че няма нужда от допълнителни изследвания на урината ? Ами ако имаш бактерии ?

Вземи си един талон за нефролог или поне си пусни едно общо изследване на урината, то не е скъпо, но поне ще видиш поне дали имаш бактерии. Ако имаш си пускаш друго изследване, микробиология, за да установят какви са бактериите и към кой антибиотици са чувствителни/резистентни.

С това шега не бива, може да си причиниш някой пиелонефрит ако имаш бактерии и те заразят бъбреците !

Ето така мен ме развали, старата ми лична лекарка. Един антибиотик 6 пъти, един и същ без изследвания. Сега съм с хроничен цистит и на всеки няколко месеца съм пак с болките. Те си знаят по един антибиотик за една болест и него си изписват... Изследването на стерилна урина особено при повтарящи се инфекции е първа стъпка. При него се вижда точно каква е бактерията, какъв щам, и към какви антибиотици е чувствителна и към кои резистентна.

Аз определено вече съм по-добре, ходих втори път на нефролог, вече съм ок, нямам бактерии в урината, но лекарят ми изписа профилактично да пия Уронат протект, за да не се получават повече такива инфекции. ще пия каквото ми кажат, само да не ме боли повече така, че просто е непоносимо!!!
    Nothing Last Forever

Мега фен Аватара на Rebirthing
    Град
    София
    Аз пък пия Уронат Здравит, да видим сега дали действа !

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си