- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Здравни проблеми и болести
- Косата ми опада
Имам следния въпрос.На 16юли си направих косата черна с къна.След това коггато почна да пада къната и косата почна да пада.Имам някакво наследствено заболяване,появяват се ранички с люспички по скалпа,лекуват се с катранен шампоан.Исках да попитам може ли да е някакво друго заболяване много се притесних,защото знам,че и при рака опада косата,както и др фактори.Не я изправям често,но къната може да е виновна,може и защото я правих с какви ли не оцветители и пяни за коса.Не знам какво е почнах да ползвам маска,но вече 3 седмица няма ефект.Моля дайте ми съвет.
http://g.ladypopular.bg/public_profile.php?id=1088735
Професия-Малка пикла
Момиче <333
Първоначално написано от vivian
^ да
Както казаха-спри да тормозиш косата си с пяни,боя,изправяне и т.н. и ще се оправи.Есента е сезон,през който косата пада повечко,така че и това може да е фактор.. Като ти се оправи след 1 месец не почвай веднага да нанасяш бои,лакове на косата си и да й правиш термична обработка.. Извършвай тези процедури рядко,ако искаш да имаш здрава и хубава коса.![]()
"Вярвам в розовото. Вярвам, че смехът е най – добрият начин да изгориш няколко калории. Вярвам в целувките, в многото целувки. Вярвам, че трябва да останеш силен дори тогава, когато изглежда, че всичко върви на зле. Вярвам, че щастливите момичета са най-красивите момичета. Вярвам, че винаги ще има утре и вярвам в чудеса."
Audrey Hepburn
Да,благодаря на всички.Малко съм не информирана,съжалявам!
theeye770,съжалявам за раздела,просто нали ви казах,притесних се дали не е някаква болест.И дали от това,което ми има може да се получи.
Благодаря ви много на всички!
Професия-Малка пикла
Момиче <333
Явно не разбирате от дума.
Хубаво, щом дръзвате да поставяте диагнози, ще си понесете наказанията.
Чудиш се дали си бременна? Кажи:
1. Дата на последна редовна менструация /ПРМ/ 2. Дата на рисков полов акт и 3. Продължителност на менструалния цикъл /МЦ/.
Списък на медикаментите, отпускани без рецепта- http://www.bda.bg/images/stories/doc...ed_inf/OTC.pdf За всички останали отнасяте БАН!
Шофирай разумно- стигни жив!
Окапване на коса и ранички по скапла не ми звучат добре. Наистина есента е сезон на косопада и на много момичета и жени им капят косите - нормално. Но така както го описваш, не ми изглежда съвсем нормално - цели кичури коса ли ти падат? Може наистина да пробваш да спреш да третираш косата си с всякакви лакове, пяни, преси, маши и сешоари и да я подхранваш с домашни маски и качествена медицинска козметика. Но може би да имаш нужда и от вътрешен прием на витамини. Ако не видиш подобрение в скоро време иди на лекар!
Може да е ЦЕНЗУРА, но докато не отидеш на лекар, няма как да разбереш. Невъзможно е да се направи правилна диагноза по форум. Колкото до самото окапване, явно влияят повече от един фактор. Основните, които можеш да промениш са да започнеш да се храниш правилно и да спреш да правиш каквито и да било процедури с косата си, различни от сресване, измиване и подстригване. Това включва спирането на употребата на лакове, пяна, гел и всякакви супер вредни химии, боядисване, изрусяване, къдрене, изправяне и други опасни процедури... Сещаш се, носиш я натурална, за да е здрава. Проумейте го, че колкото и да не си харесвате косата, като започнете да я измъчвате, със сигурност няма да я харесвате повече.
Т. 13
kalpazanka
Благодаря на всички,които ми отговориха сериозно.Относно заболяването лекар го откри,лекар ми каза как да се лекувам.Не знам,четох,че може и на нервна почва да е.Спряла съм да е третирам,маски правя много,почвам да пия витамини.Без сирене и риба не мога да живея,вода пия много и натурални сокове.Защо ли направих грешката да я къносам?!
Относно изправянето-Рядко се случва,даже не я изправям,а я правя на вафлички.Къдрила съм я 2/3 в живота си с маша,но предпочитам ролките.
Много се притеснявам и се радвам за всеки получен отговорБлагодаря!
Професия-Малка пикла
Момиче <333
най-добре отиди на дерматолог. чувала съм за ужасни случаи и най-добре погледни по сериозно на нещата. иначе конските витамини веднага спират косопада. тривитаминол или то вече е Витаминол АДзЕ. аз принципно съм с тънка коса и никога не е била особено гъста не е и рядка и постоянно я третирам с какво ли не и ми я къдрят топират изправят въоще на нищо ставаи само това ме спасява. та косата ми е уникална от тривитаминола. пак е тънка но е страшно гъста.