Здравейте от мен! Имам една идейка и мисля да започна, но моля и за вашето мнение. В момента ходя на уроци по английски, но искам да науча някой по-екстравагантен език, който да го знам ей там, където не се говори английски. Искам да го уча онлайн, като съм си избрал шведски. Намерих един сайт, но там има само думата и превод и не знам как да я чета. Ако може да ми предложите някакъв такъв език, който да е лесен и да може да се учи онлайн. Благодаря предварително!
Нещо си се объркал. В Скандинавия повече от 80% от хората говорят английски. Да спомена само, че скандинавските езици не са от най-лесните и че ще видиш повече зор, отколкото ще изпиташ удоволствие от процеса. Ако все пак имаш желание, мога да ти помогна например с датския (то като хванеш единия скандинавски, и другите се разбират -- поне писмено).
Има един добър вариант обаче, който отговаря на критериите ти -- гръцкият. Ето ти сайт: http://kypros.org/LearnGreek/
Съдържа 100+ аудио урока, които са транскрибирани. На английски са. Така хем ще си упражняваш английския, хем ще понаучиш нещо на гръцки. Уроците са записани преди около 20-30 години (преди реформата в правописа в Гърция), но доста от нещата са валидни. Има и форум, в който помагат доста.