Прословутото акне... Заедно с черни точки и запушени пори... Ако някой знае продукти, които помагат нека да сподели, ще съм много благодарен! Момче съм на 15 години
Преди 2-3 дена даже се стигна до това да ходя до болницата..(за 2 път, миналата година на 25 Декември ходих пак по същата причина и въпросното нещо се случи на същото място) няква пъпка се "възпали" и започна да набира знам ли.. точно до окото "междувеждието" и ми се притвори окото и сега съм на антибиотик :Д Само не знам защо ми е червено под окото (меката част "над бузата")... :Д Ще видим, отока спадна, но като че ли глупавата пъпка набира... Някво твърдо е и е голямо.. Иначе няма някво връхче на самата пъпка.. Не знам ще видим :Д Иначе пия Клиндамицин 600мг и се мажа с някаква пастичка Фусидин 20мг ... Бих исках компетенти мнения особено за акнете и да ме поуспокоите за този проблем, който описах..
Ами явно твоето акне е много по-сериозно,а и кожите на хората са различни.Отиди на дерматолог,ще ти изпише правилното нещо за твоята кожа,може би ще е по-скъпичко , но няма начин..
Амии то всъшност е само около бакембардите и над веждите малко, не знам да ми мине това и и ще ида да![]()
Нали лекарите вече са ти предписали лекарства, по-компетентно мнение няма да получиш, особено в тийнейджърски форум. ; )
Радвай се на този миг. Този миг е твоят живот.
А как така това под окото има общо с акнето? Ти не каза ли, че имаш пъпки само при веждите и слепоочието? Като почне да ти създава някакви други проблеми и ти се случва за втори път това с окото, смени лекаря. Не мога да ти кажа при кого да отидеш, защото за жалост добрите са малко, но мога да те посъветвам какви да избягваш. Бях при един кожен и той с гордост ми заяви, че дошло някакво момиче със сериозно акне при него и той му казал, че няма смисъл да си харчи парите за медикаменти, защото те с времето щели да се махнат. Е, от такива се пази!!! Трябва да се лекува по един или друг начин. Първо с лекарство, а после колкото и да отричат хората трябва да се отиде на козметик. Ако си от София, мога да ти препоръчам такава, която ще ти помогне наистина. И това с козметика не се прави с цел да изглеждат добре, а да те "освобождава" периодично от гнойта под кожата, която като се насъбере става лошо, както при теб е станало.
Sometimes I feel
Like I don't have a partner
Sometimes I feel
Like my only friend
Is the city I live in
The city of angels
Lonely as I am
Together we cry ..
Ами наистина не знам какво общо има... Първия път беше на Коледа сутринта и само хирурга работеше ( на частно) и отидохме, той ми изписа антибиотик и някво др хапче и като спрях да ги пия лицето ми се изчисти, но не ги пиех периодично, защото много вредят на черния дроб... А иначе сега пак съм на антибиотик и някаква пастичка... ( Тука вече личния ми ги изписа, а тя е .... без коментар) С антибиотика от хирурга всичко изчезна за 3 дена, а сега е 3 ден с антибиотика от ЛК-то и нищо( е това "нещо" спада, отокът се махна. Вчера нещото беше по-твърдо и малко по-голямо, гледам, че сега като се събудих е намаляло малко. Ще чакам утре и ако не в събота отивам пак при хирурга). BTW Егати голямата скоба, където отворих :Д
Относно пастичката.
Казва се Фусидин(мисля, че я казах) Вчера си викам я да пробвам да намажа няколко пъпчици, може пък да се махнат от нея. И да.. Намазах си областта под и около десния бакембард и сега са се скрили малко. Мисля да намажа и другия, пък ще видим :д
Относно препоръката за хапчета и козметик.
Моята лекърка мечта не ми каза нищо, относно този въпрос. Майка ми днес ще мине до аптеката и ще вземе разни мазила, не ги разбирам... Поне да се поизчисти това лице...
Така, мама ми е взела лосион. Акнерин 3%. Сутрин и вечер да си мажа цялото лице с него. Против акне е. Аптекарката е казала, че щом пия антибиотик да изчакам преди да си купя хапчета за акнето. Това не спада... Утре ще ида да искам на личния направление за хирург... И най-вероятно ще ми изпише като миналия антибиотик( от миналата .год)
Еми аз лично се справям с акнето и черните точки по следния начин: Взимам си антибактериален сапун и всеки ден си измивам лицето Сутрин и след това с тоник за лице и така ... избягвай да чдеж много шоколад става също става и с мед ... а може и черните точки да ги премахнесх с лепенки против черни точки на Нивеа са доста добри ... става и с едно парченце лимон да си натриваш лицето и после измиваш с хладка вода ....![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Ам благодаряЩе пробвам определено, дайте някакви продукти за почистване
![]()
Прави това, което лекарите ти казват. Недей да експериментираш с нищо.
Има един много ефикасен лосион против акнето. Казва се ,,Amrita'' с розмарин. На мен лично много ми помогна. Само че, задължително сутрин и вечер трябва да си минаваш лицето с него. Слагаш на едно памуче от лосиона и си минаваш лицето. Не е скъп - около 2-3 лева от аптеката.![]()
![]()
Здравейте! Аз съм на 17 години от град Бургас и имам този проблем с акнето от5 години вече. Пробвала съм какви ли не лекарства, пила съм антибиотици. Отидах при Катя Паздерова, защото се води най-добрия кожен лекар в Бургас. Тя ми предписа 5 лекарства, на стойност 100 лева, които ми изчистиха лицето напълно, но всичко траеше за 1 година. Лицето ми започна да се влушава с времето, независимо, че аз се мазах с лекарствата 2 пъти дневно и давах ненормални пари. Тя продължаваше да ми предписва едни и същи лекарства и аз реших да отида в София на диагностика на лицето. Лекарката ми сподели, че на моите години, тя е имала същия проблем, но доста по тежък. И единственото лекарство, което и е помогнало било: спирт, суфитиазол и 1 хапче аспирин, които се смесват и се слагат на лицето като маска 2 пъти дневно. Общата стойност на това лекарство е около 4 лева и е достъпно за всеки, който споделя моя проблем. Лекарката също така ми каза, че трябва да спра да ям бредни храни, такива с много химия като чипсове снаксове, че не мога да ям яйца, газирано и най-вече шоколад. Аз бях много мотивирана да си изчистя лицето, за това бях готова на всичко, дори да се лиша от най-любимите ми храни. Първите 2 седмици не виждах разлика, но сега лицето ми е в перфектно състояние. Нищо не ви пречи да опитате, надявам се да ви помогне, така както помогна на мен! : )
СТАРА тема!
Чудиш се дали си бременна? Кажи:
1. Дата на последна редовна менструация /ПРМ/ 2. Дата на рисков полов акт и 3. Продължителност на менструалния цикъл /МЦ/.
Списък на медикаментите, отпускани без рецепта- http://www.bda.bg/images/stories/doc...ed_inf/OTC.pdf За всички останали отнасяте БАН!
Шофирай разумно- стигни жив!