.
Отговор в тема
Страница 2 от 2 ПървиПърви 12
Резултати от 26 до 41 от общо 41
    Banned Мега фен
    Град
    Пловдив
    Късно...
    НО виж в Mitnici.info ли къде беше актуалната информация.
    Само 5 пъти са ми ги задържали и то щото бяха над 300 лв покупките.

Play за втори път пускаш неверна информация. Цената, която аз съм платил е известна само на мен и на купувача. Това е все едно да кажеш че Сулю и Пулю от митницата могат да ти гледат паричните преводи...

Друг е въпроса, че продавача е сложил цена $30.

Голям фен Аватара на play23
    Гледай да не решат да се заядат, че повярвай могат да ти поискат транзакцията която си направил в PayPal. Както казах може да се мине метър, което става доста често, въпрос на късмет. Ако наистина си се разбрал да ти пишат по-ниска стойност, супер, защото ако се пазарува от голям онлайн магазин това трудно ще стане, че ги следят изкъсо.

Ако приемем че това за PayPal e невярно, кое беше първото не разбрах ? Информацията от линка е вярна за датата на която е написана, още утре ще проверя дали има нови промени.

Даже искат снимка на транзакцията заверена при нотариус да не си пипнал нещо по стойността, разказваха ми скоро и за такъв случай. В България законите не еднакви за всички, зависи на кой служител ще попаднеш...

Banned Мега фен
    Град
    Пловдив
    Цитирай Първоначално написано от kadishona
    Play за втори път пускаш неверна информация. Цената, която аз съм платил е известна само на мен и на купувача. Това е все едно да кажеш че Сулю и Пулю от митницата могат да ти гледат паричните преводи...

Друг е въпроса, че продавача е сложил цена $30.
    Ако ти го задържат ти искат разписание на фактурата от Ebay С PayPal Кода поне...

Цитирай Първоначално написано от play23
    Ако приемем че това за PayPal e невярно, кое беше първото не разбрах ? Информацията от линка е вярна за датата на която е написана, още утре ще проверя дали има нови промени..
    Извинявай, като го писах тва се бях изнервил много а и беше късно...

Wax, моля те препрати имейла, който са ти пратили от митницата на този, който написах по-горе.

ДДС-то 20% ли е? Къде трябва да отида и да го платя?

Да, плаща се българското ДДС, което е 20%. Ако се стигне до задържане се плаща на митницата като процедурата е доста тегава разигряват те от гише на гише и се чудят за какво да
    ти вземат такса. Поръчах да проверят в ТАРИК, което си е единната система на митниците за промени, макар че ако имаше щеше да се чуе и в новините.

Banned Мега фен
    Град
    Пловдив
    Цитирай Първоначално написано от play23
    Поръчах да проверят в ТАРИК, което си е единната система на митниците за промени, макар че ако имаше щеше да се чуе и в новините.
    Надали...
    Последната такава информация беше от март тая година за разширяване на диапазона на митото.
    А от тогава сумати промени направиха

Промени няма, праговете са си същите. Прочети тази тема - http://forum.mitnica.com/viewtopic.php?t=1247 Ако дължиш само ДДС няма да те разкарват по митниците, а явно е можело на място в пощата, нещо което не знаех и смятам да проверя. А ако си се ползва куриер дори да е само ДДС пак трябва до митницата, но в твоя случай ще е с пощите така че няма проблеми.

Извинявайте, но аз ще продължавам да си питам...

Къде се намират тези митници?
    Къде са различните места, на които е възможно да се наложи да ходя?
    пп. От София съм

Banned Мега фен
    Град
    Пловдив
    За софия незнам точно.
    направи справка с http://www.bgpost.bg/

За София ще си ходиш в митницата в София(евентуално) Защото има градове където ще трябва да се разхождащ до някой по-голям за тази процедура.

Е да, ама не

Видях си с тракинг номера какво е ставало с покупката след като е влязла в България - първо влиза в Б-я, после изпратена към митницата в София и това е. Вече на третия ден след като е получена на митницата, а аз не бях получил никакво известие за това тръгнах да звъня на Софийска митница и Български пощи, които нищо не ми казаха. По ирония на съдбата тъкмо затварях телефона и на вратата ми се звънна. Дойде една учтива пощальонка и ми връчи покана да се явя в Софийска митница. На поканата пишеше, че ще дължа САМО такса за услугите софийска митница - това беше маркирано с тикче, а МИТО и ДДС бяха задраскани с Х. Според същата покана трябва да нося:
    1) Поканата
    2) Транзакцията от eBay
    3) Лична карта
    4) Нещо, което не разбрах.
    Занесох със себе си само 1,2 и 3, а ми беше нужно само 2.
    Отидох на адреса с малко помощ от минаващите - оказа се една страхотна сграда строена преди повече от 50 години, но добре поддържана. Чистотата и обстановката бяха на високо ниво. В голям вътрешен двор са разположени около 15-20 гишета, а още около десетина са по някакви коридори.

Наложи да сменя общо 4 гишета, но всичко стана адски бързо, тъй като работата е разделена м/у много служители и кабинети. Общо не съм се бавил повече от 15 минути. На всяко гише получаваш някакви листчета и те ти казват на кое да ги предадеш.

На третото място една доста привлекателна мадама ми поиска разписката от Paypal. Предадох и я и начисли ДДС на цената там - 82лв ->16.40лв. След това добавиха и 3.40 такса за услугите на Софийска митница.
    Излетя ми набързо една двайсетачка от джоба.
    Дадоха ми някаква фактура и ме пратиха по едни коридори до гише със склад. Една мила служителка се забави 5 минути и ми донесе пакета със слушалките. Изглежда напълно бяха пренебрегнали, че е изпратен като подарък или пък, че на пакета пише цена $30.

На излизане ме осени следната идея:
    Хммм, добре де, не можех ли да сканирам принтираната от мен разписка от Paypal, и после внимателно с Photoshop да направя 'леки' корекции в цената. Ако го бях сложил 40лв щях вместо 20 да платя 10лв.

Вие какво мислите дали ще проработи ако следващата ми покупка пак я задържат на митницата? Все пак ако е нещо по-скъпо 20% от цената не са малко..

Banned Мега фен
    Град
    Пловдив
    Цитирай Първоначално написано от kadishona
    Е да, ама не

Видях си с тракинг номера какво е ставало с покупката след като е влязла в България - първо влиза в Б-я, после изпратена към митницата в София и това е. Вече на третия ден след като е получена на митницата, а аз не бях получил никакво известие за това тръгнах да звъня на Софийска митница и Български пощи, които нищо не ми казаха. По ирония на съдбата тъкмо затварях телефона и на вратата ми се звънна. Дойде една учтива пощальонка и ми връчи покана да се явя в Софийска митница. На поканата пишеше, че ще дължа САМО такса за услугите софийска митница - това беше маркирано с тикче, а МИТО и ДДС бяха задраскани с Х. Според същата покана трябва да нося:
    1) Поканата
    2) Транзакцията от eBay
    3) Лична карта
    4) Нещо, което не разбрах.
    Занесох със себе си само 1,2 и 3, а ми беше нужно само 2.
    Отидох на адреса с малко помощ от минаващите - оказа се една страхотна сграда строена преди повече от 50 години, но добре поддържана. Чистотата и обстановката бяха на високо ниво. В голям вътрешен двор са разположени около 15-20 гишета, а още около десетина са по някакви коридори.

Наложи да сменя общо 4 гишета, но всичко стана адски бързо, тъй като работата е разделена м/у много служители и кабинети. Общо не съм се бавил повече от 15 минути. На всяко гише получаваш някакви листчета и те ти казват на кое да ги предадеш.

На третото място една доста привлекателна мадама ми поиска разписката от Paypal. Предадох и я и начисли ДДС на цената там - 82лв ->16.40лв. След това добавиха и 3.40 такса за услугите на Софийска митница.
    Излетя ми набързо една двайсетачка от джоба.
    Дадоха ми някаква фактура и ме пратиха по едни коридори до гише със склад. Една мила служителка се забави 5 минути и ми донесе пакета със слушалките. Изглежда напълно бяха пренебрегнали, че е изпратен като подарък или пък, че на пакета пише цена $30.

На излизане ме осени следната идея:
    Хммм, добре де, не можех ли да сканирам принтираната от мен разписка от Paypal, и после внимателно с Photoshop да направя 'леки' корекции в цената. Ако го бях сложил 40лв щях вместо 20 да платя 10лв.

Вие какво мислите дали ще проработи ако следващата ми покупка пак я задържат на митницата? Все пак ако е нещо по-скъпо 20% от цената не са малко..
    Ако беше избързал с 1 месец нямаше да те хванат новите закони.
    И аз си понесох последиците от това.
    Това дето си го помислил не става, защото чрез някакъв код от расписката проверяват он-лайн информацията.
    Единственият шанс е продавача да ти пренапише покупката като "gift"
    Та да се оттървеш от ДДС-то.
    Само 5% Мито и пощенските услуги ти остава да платиш.
    Смятай - Взехме колони за 980 лв. от щатите. 200 лева трябваше да давам отгоре иначе...

Е те слушалките бяха изпратени като gift.. Това въобще прави ли някаква разлика?

Можеше да си ползваш я пейнт, я фотошоп да си едитнеш цената, ама да не става супер очевидно, четох по форумите че са правили така доста пъти, това за кода че можели да провелили не съм срещал такива мнения. Явно инфото от модератора на форума на митниците, че ддс може да се плати на самите пощи по-точно Софииската е невярно според твоята история.

Моля за малко помощ. Поръчал съм една пратка от ebay която още не е пристигнала но не е изтекъл срока и за пристигане. На статуса и обаче пише Not Posted. това означава ли че още не е изпратена от продавача или просто не е пристигнала, тъй като минаха доста дни откакто я платих?

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си