Цитирай Първоначално написано от kadishona
Е да, ама не

Видях си с тракинг номера какво е ставало с покупката след като е влязла в България - първо влиза в Б-я, после изпратена към митницата в София и това е. Вече на третия ден след като е получена на митницата, а аз не бях получил никакво известие за това тръгнах да звъня на Софийска митница и Български пощи, които нищо не ми казаха. По ирония на съдбата тъкмо затварях телефона и на вратата ми се звънна. Дойде една учтива пощальонка и ми връчи покана да се явя в Софийска митница. На поканата пишеше, че ще дължа САМО такса за услугите софийска митница - това беше маркирано с тикче, а МИТО и ДДС бяха задраскани с Х. Според същата покана трябва да нося:
1) Поканата
2) Транзакцията от eBay
3) Лична карта
4) Нещо, което не разбрах.
Занесох със себе си само 1,2 и 3, а ми беше нужно само 2.
Отидох на адреса с малко помощ от минаващите - оказа се една страхотна сграда строена преди повече от 50 години, но добре поддържана. Чистотата и обстановката бяха на високо ниво. В голям вътрешен двор са разположени около 15-20 гишета, а още около десетина са по някакви коридори.

Наложи да сменя общо 4 гишета, но всичко стана адски бързо, тъй като работата е разделена м/у много служители и кабинети. Общо не съм се бавил повече от 15 минути. На всяко гише получаваш някакви листчета и те ти казват на кое да ги предадеш.

На третото място една доста привлекателна мадама ми поиска разписката от Paypal. Предадох и я и начисли ДДС на цената там - 82лв ->16.40лв. След това добавиха и 3.40 такса за услугите на Софийска митница.
Излетя ми набързо една двайсетачка от джоба.
Дадоха ми някаква фактура и ме пратиха по едни коридори до гише със склад. Една мила служителка се забави 5 минути и ми донесе пакета със слушалките. Изглежда напълно бяха пренебрегнали, че е изпратен като подарък или пък, че на пакета пише цена $30.

На излизане ме осени следната идея:
Хммм, добре де, не можех ли да сканирам принтираната от мен разписка от Paypal, и после внимателно с Photoshop да направя 'леки' корекции в цената. Ако го бях сложил 40лв щях вместо 20 да платя 10лв.

Вие какво мислите дали ще проработи ако следващата ми покупка пак я задържат на митницата? Все пак ако е нещо по-скъпо 20% от цената не са малко..
Ако беше избързал с 1 месец нямаше да те хванат новите закони.
И аз си понесох последиците от това.
Това дето си го помислил не става, защото чрез някакъв код от расписката проверяват он-лайн информацията.
Единственият шанс е продавача да ти пренапише покупката като "gift"
Та да се оттървеш от ДДС-то.
Само 5% Мито и пощенските услуги ти остава да платиш.
Смятай - Взехме колони за 980 лв. от щатите. 200 лева трябваше да давам отгоре иначе...