Цитирай Първоначално написано от cvetemoe Виж мнението
Морал според мен е - висша потребност на човешката душа (т.е. потребност на душата, а не на тялото) от дела, които да се оценяват като добри, достойни. Тя е вродена сила в човека, дадена му от Бога, за да твори човек добро, и да се усъвършенства с крайната цел доближаването до Бога, в резултат на което се явява спасението.
Вродена сила у човека,дадена му от Бога?!
1.Кой е 'Бога'?Има купища религии,всяка изповядва относително различни ценности,следователно членовете на това религиозно общество имат морал,по-различен от този на мюсюлмани,или християни,етц.Нима искаш да ми кажеш,че Аллах е повече бог от Йехова,или че Зевс е повече Бог от Аллах?Малко ми се преплитат нещата и стават неясни.

2.Каква е тази "вродена сила у човека"?Нима един човек,който има различни виждания за света е по-малко човек от наивни алтруистични фанатици като теб?И ако аз имам различни виждания за света,аз какво съм?Дете на Сатаната?Това ме обижда,защото вярвам,че съм далеч по-съвестен от мнозинството християни,които като коне с капаци следват принципите на църквата,без да погледнат на света със собствените си очи.