.
Отговор в тема
Страница 3 от 5 ПървиПърви 12345 ПоследнаПърви
Резултати от 51 до 75 от общо 116

Тема: Морал.

Мега фен Аватара на Concussion
    Охохо, а к'во ще кажеш за Римската империя?

Мега фен Аватара на gandalfepi4
    ^
    ^
    LOL, ако учителя ти по исторя те чуе като едното нищо да ти развинти китарата.
    “It is only when you refuse to give in with all your heart that you begin to transcend your humanity. ”

The Bird of Hermes

Повече от фен Аватара на evropeiski
    Цитирай Първоначално написано от gandalfepi4 Виж мнението
    ^ Как би просъществувал Китай или Америките, или Персия, или, или, или....
    всеки човек е Божии образ и му е даден ума, но лошото е когато ума се използва за зло и за богохулстване. Така че тези цивилизации не са били лишени от Божия милост, но не са ползвали тази благодат по предназначение.

Мега фен
    истинската нравственост не е задължително да бъде свъран с някаква религия, но достатъчно е ако човеците не вършат верческа/духовна неправда и така те могат да имат много по чистата съвест, чрез която Добротата се (про-)явява, тъй като Бог е Любов, и по начало/естество Той пребъдва в всеки човек, който не върши верческа/духовна неправда, и който не е систематичен причинител на злини за друг човек
    Последно редактирано от npp : 12-27-2011 на 19:03

Повече от фен
    ^
    ^
    LOL, ако учителя ти по исторя те чуе като едното нищо да ти развинти китарата.
    Ами lol учителят ми по история е абсолютно на същото мнение разбираш ли. И едва ли би ми развинтил китарата тъй като и той самият е съгласен с мен. А що се отнася до Римската империя тя е била една от най-големите християнски империи на света и е първата приела Християнството за своя вяра. Знаете какво следва от тук насетне. Рим се развива, морала става водещ закон при вземането на междуличностни решения и в крайна сметка Римската империя благодарение на Християнството се разгръща по цяла Европа и добива могъщество. Извод: държавите със силно изразено Християнство и силна вяра към Бог се превръщат в империи. Мнението ми е на 100 % точно и вярно.
    “Не е важно колко силно удряш. Важно е колко удара можеш да понесеш и да продължиш напред. Така се ражда победата...”

ооооххх (facedesk)

Добре, добре. Ти си знаеш. Които държави стават империи от нищото ако не са християнски са били касапи, а които... ами импрерии си остават империи и се разделят на две части заради християнството и са водели също толкова войни колкото другите, но са били християнски в даден период магически стават миролюбиви и проспериращи.

Католическа нацистка Германия не е съществувала, това че първото политическо обвързване на Ватикана е било с нацистите не се е случвало, това че Норвегия, Швеция и тн прекрасни, проспериращи и мирни страни са с гигантски процент атеисти не е факт и тн и тн и тн понеже ти си знаеш своето и реалността не те интересува.
    “It is only when you refuse to give in with all your heart that you begin to transcend your humanity. ”

The Bird of Hermes

Повече от фен
    Нацистка Германия не е била католическа защото тогава нацистите са забранили християнството поради атеизма на Хитлер, така че тук си противоречиш сам. Ватикана не е сътрудничела на нацистите, макар че е имало и кардинали които са имали нацистки сипматии заради преследването на евреите. Но те не могат да бъдат наречени християни, защото човек симпатизиращ на нацистката кауза не е християнин а лицемер и атеист. Именно ти като неверник би трябвало да им се възхищаваш. Нацистка Германия е използвала доста християнски учени и инженери които не са били нацисти но са живяли във времена когато за да оцелееш или трябва да се придържаш към нацистите или свършваш в лагер на смъртта. няма ли са друг съзнателен избор и затова са избрали по-малкото зло. Норвегия и Швеция са били страни с най-голям % християнско население. Предполагам си чувал за т.нар. норвежки лутерани (които са християни) и тяхната амбиция да превърнат Норвегия в богата и просперираща страна. Така че мнението ти е абсолютно погрешно и необосновано. Византия е била живият пример за империя приела християнството и съществувала толкова дълго време.
    “Не е важно колко силно удряш. Важно е колко удара можеш да понесеш и да продължиш напред. Така се ражда победата...”

MOЛЯ??!

Послушай малко чичко Хитлер и тогава обяснявай. Педерастче малко

The Bird of Hermes

Повече от фен
    MOЛЯ??!

Послушай малко чичко Хитлер и тогава обяснявай. Педерастче малко
    Хората които са били съюзници на Хитлер и нацистите не са били християни поради простата причина че Иисус Христос е заявил на учениците си следното: "На кесаревото кесарю, а на Божието Богу", това означава че християнството не бива и не може да се обвързва с политическата идеология и политиката въобще. В противен случай се получава нарушение на Божите заповеди и в такъв случай служителите в църквата сътрудничели на нацизма и фашизма се низвергват (отпадат) с анатема от църквите. Тоест не християнската религия е виновна за ВСВ и нацизма а хората които са използвали най-великата религия на всички времена. Нали знаеш че оръжията не убиват хора а самите хора убиват други хора. Това че е имало хора готови да вършат зверства в името на Бог не означава че са били вярващи. Една от Божите заповеди гласи: Не убивай, "не убивай дори и с помисъл" е заявил Христос. Които наруши тази заповед е противен на Бог и попада директно в Ада. Така че Християнството не носи никаква вина за нацистките зверства. Разбра ли ме педерастче голямо.

Супер фен Аватара на Verminaard
    Град
    Чирак-магесник от Льолин 4.
    Mорал?МОРАЛ? НЯМА МОРАЛ,драги ми колеги."Моралът" е набита поведенческа бариера,целяща да контролира постъпките на слабоумните индивиди страдащи от 'съвест' и неизбежната и 'гузност',следваща от постъпка,която не съответства на вкусовете на общественият 'морал',насаден на повечето ви в най-ранно детство с промиващи мозъка книжки и песнички.
    Моралът е болесста на глупците и овцете.
    Един нормален човек (де такова животно,знам,ама за тоя пример да си представин че има такъв дявол),не страда от морал.
    Един нормален човек няма да нагажда поведението,мисленето и характера си съответно оковите на обществено-жигосаният в мозъците ни 'морал'.
    Моралът е илюзия,сянка и химера,използван само за контрол над плиткоумните маси,прекалено глупави за да мислят за себе си и прекалено слаби за да поемат отговорност за собствените си желания и наклони.
    Няма морал,другари,съвременното човешко поведение на индивид,отърсил се от белезниците на 'моралът',има само две фази от които се контролират действията :

1) Законно
    2) Правилно за мен

Sanity is for the weak
    Продъжение на гордата регистрация от 26.12.2006та с 3600+ поста.
    Кофата -> /кофата/ -> /к/ | Кофата = Bin | Bin -> /bin/ -> /b/ @_@

Мега фен Аватара на koshtramba
    Ммм, не, не е бил типичния християнин, със сигурност, важно е да се отбележи, че Хитлер е създал собствена идеология, той е обожествявал себе си

, а идеологията му базирана на окултни текстове. Дори идеята за "чистата арийска кръв" е взета от окултни текстове, където били писани митове, че такива арийци са хората, населявали високите планини на Тибет, и Хитлер лично се погрижил това да се проучи, като е пращал хора там, за да правят изследвания на тези дълголетници. Даже има и филм, посветен на тази тематика, можете да си го свалите оттук : http://kolibka.com/download.php?mid=2498
    Пази моториста !!!

Моля те, не карай кола, ако ти е трудно и не забравяй, че огледалата не са аксесоар. Ние сме на пътя и не сме невидими. Благодаря ти.

Да не би да използваха обидна дума по мой адрес? Олелеееее:

Ефесяни 4:29

29 Никаква лоша дума да не излиза от устата ви, но онова, което е добро, за назидание според нуждата, за да принесе благодат на тия, които слушат;

Лука 6:45

45 Добрият човек от доброто съкровище на сърцето си изнася доброто; а злият <човек> от злото <си съкровище> изнася злото; защото от онова, което препълва сърцето му, говорят неговите уста.

Филипяни 2:3-11

3 Не вършете нищо от егоистични амбиции и празно високомерие, а със смирение гледайте на другите като на по-добри от вас.

Деяния 3:9-12

9 С него благославяме Господа и Отца, и с него кълнем човеците създадени по Божие подобие!

10 От същите уста излизат благословение и проклетия! Братя мои, не трябва това така да бъде.

11 Изворът пуща ли от същото отверстие сладка и горчива вода?

12 Възможно ли е, братя мои смоковницата да роди маслини, или лозата смокини? Така също <не може> солена вода да дава сладка.

Псалми 10:7

7 (27)Устата му са пълни с проклинане и угнетяване и насилство; Значи под езика му има злоба и беззаконие.

Боже, боже колко нехристиянско поведение от твоя страна. Не каза ли сам че този чиито действия са в разрез с библията не е истински християнин, а само лъжец?

The Bird of Hermes

Град
    Ей,ей,ей,в момента се обсъжда съременният обществен морал,фантасмагорични цитати от измислена книга със множество различни преводи,в която се описват фантазии и приказки за лека нощ,нямат място в тази тема.
    С други думи,престанете да ми цитирате библията,най-малкото защото тя няма никаква почва в съвременната култура на еволюиралият над бича и насадения страх на организираната религия човек.

Sanity is for the weak

Повече от фен
    Естествено е че Хитлер е обожествявал себе си. Така че обвиненията за съпричастност на християните със нацистите отпадат. Библията е най-великата книга на всички времена. Библията е книгата на книгите и всичко написано в нея е дадено от Бог (които е нейният автор) на хората.

^ Значи онези части, които не са срещани в оригиналите, а знайно са добавени от църквата са error в реалността така ли?

И как ще адресираш това че ме наруга, брутално потъпквайки въпросната книга? Сигурно и ядеш мири/раци и прасешко въпреки че тя ти забранява

The Bird of Hermes

Град
    Да се покажа полезен
    http://en.wikipedia.org/wiki/Cult_of_personality

Sanity is for the weak

Бог е написал Библията? Я replay ?
    Пази моториста !!!

Моля те, не карай кола, ако ти е трудно и не забравяй, че огледалата не са аксесоар. Ние сме на пътя и не сме невидими. Благодаря ти.

Град
    ^ Значи онези части, които не са срещани в оригиналите, а знайно са добавени от църквата са error в реалността така ли?

И как ще адресираш това че ме наруга, брутално потъпквайки въпросната книга? Сигурно и ядеш мири/раци и прасешко въпреки че тя ти забранява
    O велики,не,аз сбърках.Помоли всевишният за милост и не стоварвай върху мен божественият гняв на небесният ти изнасилвач,настояващ за човешки жертвоприношения.

Sanity is for the weak

^ Не визирах тебе, а комендеца. Аз съм пастафарианец, библията не е моето свещено послание (ако аватара ми не го крещи достатъчно)

The Bird of Hermes

Град
    A,a тъкмо щях да почна да нищя теорията ми,обхващаща заклетият ти христиенинизъм и магесникът гандалф,гордо мъдрещ се на форумният ти ник.

Aaa,някой път трябва да се съберем хората от тая тема на бири,голям смях ще падне,чувствам го в кокалите си.

Sanity is for the weak

^ Това е много яка идея, ама страхливците няма да дойдат. Иначе, и аз съм вътре.
    Пази моториста !!!

Град
    Форумбро,кой на света го е страх от бира и интелектуални дискусии бре?

Sanity is for the weak

Де да знам, за тях неверниците са врагове, а и много се палят, ще помислят, че ще ги замеряме с камъни.
    Пази моториста !!!

Град
    Ех,ще видим.

Сега по темата...защо никой не пише нищо по темата?!

Sanity is for the weak

Съвестта е измислица на евреите. Това е, което мога да кажа аз по темата.
    Пази моториста !!!

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си