- Форум
- По малко от всичко
- Спорт и здраве
- Мускулна треска всеки път
От 1 месец ходя на фитнес и след абсолютно всяка тренировка имам доста силна мускулна треска .. Тренировката ми за гърди и трицепс е в понеделник, а в четвъртък мускулната треска още се усеща и така всяка седмица ...Добре ли е това, защото аз мисля, че мускулна треска = стресиран мускул = растеж на мускула, но един приятел ми казва, че не било така и ако тренирам по-често мускулната треска ще се махне ..
Да,добре е това. Значи правиш нещата както трябва. Хич не го слушай тоя приятел. От по-често трениране ще претренираш и губиш маса и сила. Карай по сегашния вариант. Само в понеделник и четвъртък ли ходиш?Първоначално написано от monster123
Значи по твоята логика ако нямаш мускулна треска значи не си тренирал както трябва така ли? Или нещо си направих извода грешен?Първоначално написано от redbul2
![]()
Не точно. Може да имаш мускулна треска след тренировката,а може и да нямаш. И когато нямаш мускулна треска,може да си тренирал добре,а може и нищо да не си направил.Първоначално написано от Rolezzz
Мускулната треска не е задължителна и не е мярка колко си блъскал в залата. Обаче когато я има след месец тренировки (изобщо не говорим за първите една-две седмици,което е от нетренираност) значи работата е свършена добре.
Изобщо няма никакъв смисъл питащият да я премахва изкуствено,с прекалено чести тренировки.
Мускулната треска след месец-два-три редовни тренировки означава добре свършена работа. Обратното е невалидно. Ако няма мускулна треска, причината е според зависи.
Яденето ти е слабо. Тренировката ти може би я бива, но като не се храниш добре всичко отива на вятъра.
Малко е трудно да поддържам хранителен режим като съм цял следобед на училище (тренирам точно преди да започна училище и следтренировъчното ми ядене обикновено е 1 Корни) . Просто около училището ми има само баничарници, дюнери, пици, subway, mcdonalds и т.н, но все пак гледам да ям по 4-5 пъти на ден, макар и не много правилно (като съм на училище ям вафла/кроасан/бисквити белвита в първото голямо междучасие и пица във второто, след това вечерям вкъщи) ...
Няма нищо правилно правилно в храненето тиНоси си кутийка и тъпчи здраво пилешко ориз извара картоф овес мляко - всичко,щом си цял ден там..
Знам храненето ми е доста зле докато съм на училище поне вкъщи закуската и вечерята са ми като хората ... Но някак не върви да си нося ориз извара и т.н в училище ...
не е вярно че като имаш мускулна треска правиш нещата както трябва .. когато започнах да тренирам борба след 1вата тренировка имах 7-8 дена мускулна треска и треньора ми каза че това е в резултат на накъсани мускулни влакна и ще трае докато мускула ти свикне с по-голямо натоварване
Доста зависи от това какво и как го правиш. Всеки ден може да имаш мускулна треска.
Тренировката след която имам най-силна мускулна треска е в понеделник
Лежанка - 5 серии х 8 повторения
Кофи - 5 х 5
Затваряне на пек-дек машина 5 х 8
Флайс 5 х 8
Кикбек 3 х 8
Френско 3 х 8
Лежанка с тесен хват 3 х 8 и за край на тренировката 3 серии по 10 лицеви опори
Добра ли е тренировката ?
Ами накрая правиш две изолиращи,които се дублират: пек-дек и флайс. Ако правиш добре флайса е най-добре да махнеш пек-дека. И ако не можеш да правиш добре флайс,тогава го смени с пек-дек.Първоначално написано от monster123
А за трицепса аз бих ги подредил наопаки,отдолу нагоре:
1.лег с тесен хват
2.френско разгъване
3.кикбек
Лицевите опори са напълно излишни след като имаш упражнения за гърди и допълнително лега с тесен хват.
Добре ще махна пек-дека но мисля че само 3 упражнения за гърди не ми стигат ... Искам да добавя още едно но не знам какво да е то ?
Предполагам, че начина на изпълнение не ти е много добър, така че три упражнения са ти предостатъчни.
и как го предположи тва ?
Защото ходиш от един месец.