- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Училище и приятели
- Кандидатстване - университет
Тази учебна година завършвам и искам да отида на изпит по журналистика и на изпит по английски в СУ. Та въпроса ми е дали е възможно така на едно място с два съвсем различни изпита и след това като подам документи да наредя желанията Психология, Журналистика, Връзки с обществеността?
"Пеперудата е влюбена в огъня, но изгаря в него. Не искам и ти да изгориш - и мен ме боли от изгарянията ти."
Държиш си изритите по съответните специалности. Всички се явяват на повечето, дори и нищо да не знаят. Едното не ти пречи на другото.
Изрита по английски в СУ е труден, но може и с оценка от матурата.
За журналистика трябва да изкараш над 4,50, защото тази година бяхме доста хора и преобладаваха 4-те.![]()
"Най-голямото ми богатство е дълбокият покой, където се стремя,израствам и печеля онова, което светът не може да ми отнеме с огън и меч."- Гьоте
"Scio me nihil scire" - Сократ
Ами мен изпита по английски не ме притеснява, десет години съм го учила тоя език и съм с 2 сертификата. Купих си и книжката на софийския с примерни изпити. Въпроса беше, че някак странно ми звучи в един документ различни специалности с различни изпити, защото повечето се готвят само за 1 изпит. А пък не ми дава да се регистрирам във форума на университета...
Мерси са отговора![]()
"Пеперудата е влюбена в огъня, но изгаря в него. Не искам и ти да изгориш - и мен ме боли от изгарянията ти."
Аз което знам само е, че нищо не ти пречи да държиш две или повече изпита на едно място..
И аз имам един въпрос и много ви моля за помощ..
"Аз съм 12 клас.. и изобщо не мога да реша с какво да продължа.. на мен ми върви и математиката, и биологията и химията, ..просто не знам с медицина ли да продължа или нещо с математика..сигурно няма да ми вярвате но ме влечат и двете посоки 50:50 %.. и вече гледам където има повече пари и добра реализация там да продължа.. моля ви дайте ми съветиии
( .. ако бяхте разбрали математиката много.. по същото време и химията и биологията, вие с какво щяхте да продължите.."
Благодаря ви много)
По добре сам с книга, отколкото в компания на глупци!
Първоначално написано от silverRose
Няма такова нещо. Всеки си явява на каквото може.![]()
"Най-голямото ми богатство е дълбокият покой, където се стремя,израствам и печеля онова, което светът не може да ми отнеме с огън и меч."- Гьоте
можеш да държиш и 10 изпита ако искаш в СУ,няма абсолютно никакъв проблем,нали си плащаш.Също така ако не изкараш хубава оценка на изпита по АЕ можеш да кандидатстваш психология с оценката от матурата по английски.Имай предвид,че изпитите в СУ по езици са различен формат от всякакви изпити за сертификати и т.н.,доста са сложни,на всичкото отгоре се отнемат точки за грешни отговори,което ти приспада значително оценката.Първоначално написано от silverRose
Благодаря ви много за отговорите. Това за грешните отговори не го знаех, ще го имам в предвид
Аз лично бих се ориентирала към фармация, ако ми беше интересна химията. Ако станеш един магистър фармацевт ще имаш и пари и работа. Защото на магистрите им плащат повече в аптеките, пък ще имаш и шанса да си отвориш ти аптека.Първоначално написано от different2803
Какъв е проблема да държиш повече от два изпита? Има специалности, които го изискват.
In a mad world , only the mad are sane...
Да, но тези, към които съм се ориентирала - не. Аз разбрах каквото ми беше нужно.
Не![]()
Ох , суперПонеже съм чувала ,че е доста труден
А ако можеш да ми кажеш за кои специалности с география няма ще съм ти много благодарна
![]()
Първоначално написано от vikyyy123
Влизаш в сайта на конкретното заведение и гледаш изискванията.![]()
Ако става въпрос за СУ:Първоначално написано от vikyyy123
http://www.uni-sofia.bg/index.php/bu...rilojenie2.doc
История и география, Педагогика, Социални дейности, Неформално образование, География и биология, Геология, География.
Иии това май са всички само с география.
Once upon a time I was falling in love ...
But now I'm only falling apart ...
А можеше и да се влезе в сайта и да се избере един изпит и то си изброява всички специалности с него. Обаче как стигнах до тази опция нямам идея и едва ли ще го намеря...
Мерси за инфотоТо и аз гледах в сайта ама нещо не успях да се ориентирам и за това реших тук да питам
![]()
Първоначално написано от vikyyy123
Ето от тук си изтегли приложение 2 и виж какво се изисква за специалностите, които желаеш.![]()