.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 17 от общо 17

Кандидатстване - университет

Тази учебна година завършвам и искам да отида на изпит по журналистика и на изпит по английски в СУ. Та въпроса ми е дали е възможно така на едно място с два съвсем различни изпита и след това като подам документи да наредя желанията Психология, Журналистика, Връзки с обществеността?
    "Пеперудата е влюбена в огъня, но изгаря в него. Не искам и ти да изгориш - и мен ме боли от изгарянията ти."

Мега фен Аватара на ledenakrasota
    Град
    София :)
    Държиш си изритите по съответните специалности. Всички се явяват на повечето, дори и нищо да не знаят. Едното не ти пречи на другото.
    Изрита по английски в СУ е труден, но може и с оценка от матурата.
    За журналистика трябва да изкараш над 4,50, защото тази година бяхме доста хора и преобладаваха 4-те.
    "Най-голямото ми богатство е дълбокият покой, където се стремя,израствам и печеля онова, което светът не може да ми отнеме с огън и меч."- Гьоте

"Scio me nihil scire" - Сократ

Ами мен изпита по английски не ме притеснява, десет години съм го учила тоя език и съм с 2 сертификата. Купих си и книжката на софийския с примерни изпити. Въпроса беше, че някак странно ми звучи в един документ различни специалности с различни изпити, защото повечето се готвят само за 1 изпит. А пък не ми дава да се регистрирам във форума на университета...

Мерси са отговора
    "Пеперудата е влюбена в огъня, но изгаря в него. Не искам и ти да изгориш - и мен ме боли от изгарянията ти."

Аз което знам само е, че нищо не ти пречи да държиш две или повече изпита на едно място..
    И аз имам един въпрос и много ви моля за помощ..
    "Аз съм 12 клас.. и изобщо не мога да реша с какво да продължа.. на мен ми върви и математиката, и биологията и химията, ..просто не знам с медицина ли да продължа или нещо с математика..сигурно няма да ми вярвате но ме влечат и двете посоки 50:50 % .. и вече гледам където има повече пари и добра реализация там да продължа.. моля ви дайте ми съветиии ( .. ако бяхте разбрали математиката много.. по същото време и химията и биологията, вие с какво щяхте да продължите.."
    Благодаря ви много )
    По добре сам с книга, отколкото в компания на глупци!

Град
    Цитирай Първоначално написано от silverRose
    Ами мен изпита по английски не ме притеснява, десет години съм го учила тоя език и съм с 2 сертификата. Купих си и книжката на софийския с примерни изпити. Въпроса беше, че някак странно ми звучи в един документ различни специалности с различни изпити, защото повечето се готвят само за 1 изпит. А пък не ми дава да се регистрирам във форума на университета...

Мерси са отговора

Няма такова нещо. Всеки си явява на каквото може.
    "Най-голямото ми богатство е дълбокият покой, където се стремя,израствам и печеля онова, което светът не може да ми отнеме с огън и меч."- Гьоте

Re: Кандидатстване - университет

Цитирай Първоначално написано от silverRose
    Тази учебна година завършвам и искам да отида на изпит по журналистика и на изпит по английски в СУ. Та въпроса ми е дали е възможно така на едно място с два съвсем различни изпита и след това като подам документи да наредя желанията Психология, Журналистика, Връзки с обществеността?
    можеш да държиш и 10 изпита ако искаш в СУ,няма абсолютно никакъв проблем,нали си плащаш.Също така ако не изкараш хубава оценка на изпита по АЕ можеш да кандидатстваш психология с оценката от матурата по английски.Имай предвид,че изпитите в СУ по езици са различен формат от всякакви изпити за сертификати и т.н.,доста са сложни,на всичкото отгоре се отнемат точки за грешни отговори,което ти приспада значително оценката.

Благодаря ви много за отговорите. Това за грешните отговори не го знаех, ще го имам в предвид

Цитирай Първоначално написано от different2803
    Аз което знам само е, че нищо не ти пречи да държиш две или повече изпита на едно място..
    И аз имам един въпрос и много ви моля за помощ..
    "Аз съм 12 клас.. и изобщо не мога да реша с какво да продължа.. на мен ми върви и математиката, и биологията и химията, ..просто не знам с медицина ли да продължа или нещо с математика..сигурно няма да ми вярвате но ме влечат и двете посоки 50:50 % .. и вече гледам където има повече пари и добра реализация там да продължа.. моля ви дайте ми съветиии ( .. ако бяхте разбрали математиката много.. по същото време и химията и биологията, вие с какво щяхте да продължите.."
    Благодаря ви много )
    Аз лично бих се ориентирала към фармация, ако ми беше интересна химията. Ако станеш един магистър фармацевт ще имаш и пари и работа. Защото на магистрите им плащат повече в аптеките, пък ще имаш и шанса да си отвориш ти аптека.

Повече от фен Аватара на NoMore
    Какъв е проблема да държиш повече от два изпита? Има специалности, които го изискват.
    In a mad world , only the mad are sane...

Да, но тези, към които съм се ориентирала - не. Аз разбрах каквото ми беше нужно.

За всичките специалности ли се държи изпит по английски ???

Не

Ох , супер Понеже съм чувала ,че е доста труден А ако можеш да ми кажеш за кои специалности с география няма ще съм ти много благодарна

Град
    Цитирай Първоначално написано от vikyyy123
    Ох , супер Понеже съм чувала ,че е доста труден А ако можеш да ми кажеш за кои специалности с география няма ще съм ти много благодарна

Влизаш в сайта на конкретното заведение и гледаш изискванията.

Голям фен Аватара на Crazytu
    Ако става въпрос за СУ:
    http://www.uni-sofia.bg/index.php/bu...rilojenie2.doc
    История и география, Педагогика, Социални дейности, Неформално образование, География и биология, Геология, География.
    Иии това май са всички само с география.
    Once upon a time I was falling in love ...
    But now I'm only falling apart ...

А можеше и да се влезе в сайта и да се избере един изпит и то си изброява всички специалности с него. Обаче как стигнах до тази опция нямам идея и едва ли ще го намеря...

Мерси за инфото То и аз гледах в сайта ама нещо не успях да се ориентирам и за това реших тук да питам

Град
    Мерси за инфото То и аз гледах в сайта ама нещо не успях да се ориентирам и за това реших тук да питам

Ето от тук си изтегли приложение 2 и виж какво се изисква за специалностите, които желаеш.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си