.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 3 от общо 3

Hybrid View

Повече от фен Аватара на domain
    Град
    Горе на Вишната

Лека нощ, но преди да легнете - прочетете...

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=23Cca-7UX-E[/youtube]
    - Но знаеше ли, че спиш?
    - Не - поклати глава той. - Сега разбрах какво намекваш: Кастанеда пише, че в съня си можеш да се осъзнаеш. Тоест да знаеш, че спиш.
    - Точно така - съгласи се Борис. - Обикновено човек насън бива прехвърлян от сюжет на сюжет. В този смисъл прилича на сляпа марионетка. Кой обаче я управлява? Какво те ръководи насън и те заставя да правиш нещо?
    Максим сви рамене:
    - Не зная. Никога не съм мислил за това.
    - Там е проблемът - кимна Борис. - Сънищата за нас са толкова обичайно нещо, че дори не се замисляме защо в тях нещо се случва именно така, а не иначе. Сънят си е сън, какво толкова да му мислим? А хакерите се замислиха и резултатът беше твърде интересен: всеки наш сън съответства на определена програма. Променя се сънят, променя се и програмата. Представи си как някой от време на време сменя дисковете в плейъра - в съответствие със записа на поредния диск ти се предлага един или друг сюжет на съновидение. И ти, понеже си послушна сляпа марионетка, дисциплинирано „озвучаваш" този запис. Тоест, вършиш нещо, с някого се биеш, бягаш или гониш. Десетки сюжети, а в тях ти си главното действащо лице. При това нямаш възможност да промениш записа, той е достъпен само за четене – „Read only”, казано на компютърен език. Но щом нашите сънища се определят от някаква защитена програма, то веднага се появява въпросът: а не може ли тя да бъде пробита, „хакната"?
    - Оттук и названието на групата: „Хакери на сънища" - досети се Максим.
    - Да - съгласи се Борис. - Какво съветва Кастанеда да правим, за да се осъзнаем насън?
    - Да търсим ръцете си - уверено заяви Максим.
    - Да ги видим насън. Правилно. Но какво представлява това действие, защо ни е то? Има ли смисъл?
    Помага да разбереш, че спиш. Засега това разбрах. Борис продължи:
    - Смисълът е в това, да вмъкнеш в програмата на съновидението своя малка програмка. „Вирус", който бавно, но неотклонно ще върши разрушителната си работа. В края на краищата съновната програма ще аварира - и ти ще осъзнаеш, че спиш. Фактически ще се събудиш насън, съзнанието ти ще се освободи от контрола на съновната програма. Сънят ще се превърне в съновидение. Как мислиш, какво ще се случи после?
    - Ще направя нещо в съновидението си. Нещо по своя воля.
    - Да, но за кратко. Много скоро - след минути, или дори секунди, съновната програма ще забележи аварията. Ще се опита да възстанови статуквото, тоест: или ще загубиш съзнание и ще се потопиш в обикновен сън, или просто ще бъдеш изхвърлен от съновидението и ще се събудиш. Но все пак ще получиш трохичка опит. С времето, ако не правиш грешки, тези трохички ще стават все повече. Накрая ще стане нещо чудно: на съновната програма ще й омръзне да се занимава с теб и просто ще прехвърли статуса ти на по-високо ниво. Тоест ще узакони съществуващото положение. Също като в живота. Колкото повече е нагушил някой крадец, толкова повече шансове има да стане депутат, губернатор, че и президент. Изборите окончателно ще укрепят новия му статус.
    - Това вече е ясно - Максим се усмихна. - Макар че засега разговорите за съновиденията си остават за мен гола теория. Но вече започнах да търся ръцете си насън.
    - Това с ръцете е добре, но мога да ти предложа по-ефикасен начин. Чете ли нещо за картографията на сънищата?
    - Четох, но засега не съм се задълбочавал - призна Максим. - Наблягам върху Кастанеда.
    - Това е добре. Но в практически смисъл се заеми с картографията на сънищата. Ако, разбира се, наистина те привличат тези теми.
    - Привличат ме - отговори Максим. - И още как...
    - Просто трябва да си дадеш сметка, че животът ти може кардинално да се промени. Нещо повече - може да загинеш и аз съм длъжен да те предупредя за това. Рискуваш вече само заради факта, че седиш заедно с мен на тази пейка. Това не е игра. Трябва да разбереш, че нещата наистина са сериозни.
    - Разбирам - каза Максим. - Съжалявам само, че не узнах по-рано за хакерите на сънища.
    Борис кимна.
    - Естествено, приятно ми е да чуя това - каза той. - И все пак бъди предпазлив. Никой от твоите приятели и познати не бива да знае с какво се занимаваш. И разбира се, не разказвай за мен. Това е залог не толкова за моята, колкото за твоята безопасност. Просто ми повярвай!
    - Вярвам ти.
    - Тогава имам още една молба: както вече си разбрал, в интернет има множество най-различни форуми за съновидения и в някои от тях се обсъждат техники на хакерите на сънища. Моля те засега да не участваш в тези дискусии. Чети, но не се регистрирай в тях и не изпращай никакви съобщения.
    - Опасно ли е?
    - По-точно казано - може да бъде опасно. Затова бъди предпазлив.
    БлОГът
    Цитирай Първоначално написано от domain
    Виж колко свобода имаш, за да избереш на какво ще си роб!
    Бийте мазни гюбеци по масите, метайте 20-ки, взети от портфейлите на мама и тате по сепаретата, ебете с с шаврантии по кенефите, а после ми се оплаквайте от БГ РЕАЛНОСТТА! ШИБАНЯЦИ НЕУКИ! БГ РЕАЛНОСТА СМЕ НИЕ, БЕЗ ИЗКЛЮЧЕНИЕ!!!
    Реалността... е... тежък филм
    Толкова сте плачебни, че не заслужавате да ви троля... *сад

The Ruler of Tides Мега фен Аватара на NaOH
    Град
    /dev/null
    Да, точно тръгнах да го чета, сеш се

Краят ме трогна.Толкова романтично свърши.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си