- Форум
- По малко от всичко
- Информационни технологии
- Относно Уеб дизайнинга
та въпроса ми е какви продукти/езици трябва да владееш и на какво ниво за да станеш уеб дизайнер? Освен JavaScript, html, php, photoshop.....
Като цяло смятам да се пробвам в сверата не точно професионално ами любителски, по-точно като допълнителна работа за свободното ми време. 12 клас съм специалност информатика. До сега съм учил С++ и java, в момента уча java html след това и php ще учим както и още някои продукти. Проблемът е че както предполагате нивото на което се вземат не е достатъчно и съм наясно че ще трябва да се самобучавам от книги и т.н.![]()
Не смятам да влизам в университет със специалност свързана с ИТ технологии но го има и този вариант.
Един познат който е на 25 работи точно като Уеб дизайнер и се е научил сам за 1 година, само че му нямам координатите да го разпитам подробно![]()
Първоначално написано от machoka
neeDaBosSПървоначално написано от dirtyyy
Фуу, ами
html ти е основата.
CSS ти е за стиловете
Щом си учил джава, JavaScript ще ти е най-удобен за скриптов език.
php
MySQL - за бази данни .
На такова ниво трябва да ги знаеш, че да можеш да ги прилагаш без проблеми .
Иначе, какво смяташ да учиш , защо не искаш в ИТ сферата ?
Девет кули дзидини,
девет враке железни.
Никой немой да отоври
да прерила, ей ей...
Зад високи дзидини
девет темни одаи
едно сърце те люби
заплетено, ей, ей...
щото много се учи
иии не ми се учи висша математика :>
като цяло съм мързелив и не си представям да уча такива неща, като им изпуснеш нишката всичко заминава![]()
смятам икономика да уча![]()
И джавата съм го учил но ми е много зле, трябва да се хвана да го понауча но имайки предвид че има общи неща със С++ надявам се да не ми е проблем![]()
Аз се занимавам с това любителски и също съм профил информатика и уча C++ в училище. Просто трябва много работа и всеки ден да се занимаваш с това и се получава.
„След два дни утре ще бъде вчера !“ – Димитър Пенев
кой клас си?
php, нек'ва база данни и прилични умения на ps, illustrator..
Roll. Light. Smoke. Shine! <3
Access го умея доста добре но предполагам че не се ползва като база данни![]()
Препоръчвам ти това сайтче!
Всичко е обяснено страшно добре и по заинтригуващ начин .По-специално виж уроците на carnophage.Не очаквам да започнеш ученето от някакви си видео уроци ,но все пак ще придобиеш бегла представа за основите и изграждането сайт![]()
+1Първоначално написано от asp1r1n94
Аз от там научих web design. Занимавам се с това от година и половина. Да съм научил HTML и CSS на 80% / а и освен това за да си добър дизайнер трябва добре да работиш с Adobe Photoshop и Illustrator , както и да знаеш Actionscript и Javascript / ... В момента с един мой приятел се подготвяме за състезания и ще участваме с 2 сайта... Единия който е главен, а другия е свързан с дейността на главния и мислим, че ще може да стане нещо. За след 12 клас, не мисля да кандидатсвам с точно това. Мисля да следвам в Германия или Турция, а ако не стане ще си остана в България. В Германия май ще бъде цивилна авиация, в Турция нещо архитектура или пак авияция и за България вече ще изключа авиацията, защото само ще си загубя годините и остава архитектура или нещо с банково обслужване. Сега съм 10 клас и ще видим, но и ИТ не са лоши![]()
П.П.
www.maxamuss.co.cc - първи проект (мой, от сега казвам това няма да е дизайна с който ще участвам. В момента подготвяме нещо с по-голяма палитра от цветове...)
www.psd-codings.co.cc - втори проект (на моя приятел, има още какво да се прави, но от към система е с 100% защита...)
-Щастието е нещо вътрешно, а не външно, затова то не зависи от онова, което имаме, а от това, което сме.
-Учи се от вчера, живей за днес, вярвaй в утре!
HTML , CSS , JavaScript.
Ако искаш сайта да има някакво динамично съдържание, а не само това което си написал в кода - PHP , MySQL и горе изброените.
Ако смяташ си изкарваш прехраната с това - всичко описано горе + jQuery , AJAX , JSON. Java и Flash също могат да ти бъдат полезни.
Полезни материали можеш да намериш на http://www.w3schools.com