Моята е доста лъскава. Домашните маски му е майката Правила съм си втората и последната, харесаха ми. Мисля и другите да пробвам когато имам време да се занимавам с това... Последната я правя доста често, понеже няма тривитаминоли, масла и тем подобни, които да ми омазняват косата.. Последно я правих с грозде, праскова и киви. Добре се получи

Маска за лъскава коса
Сока на 2 лимона се смесва с 1 с. л. масло от пшенични кълнове. Втрива се в корените и по дължината. След 20-30 мин. се измивате и накрая изплаквате косата си с подкиселена вода с 2 с. л. лим. сок.

Маска за блясък
1 ампула или 1 лъжичка бадемово маслo, 1 с. л. сок от лимон или оцет (за предпочитане ябълков), 1 с. л. алкохол без значение какъв (ракия, водка, уиски или др.), 1 жълтък, 1 с. л. кисело мляко
Съставките се разбъркват в съд, поставен на котлона, до получаването на хомогенна, леко затоплена смес. Намазват се първо корените на главата, а след това и краищата. Главата се завива с кърпа и с найлонова торба. Маската трябва да седи около 1.30- 2 часа. Прави се веднъж месечно.

Маска за здравина и блясък
Пасирайте една връзка магданоз. Смесете го с 1ч. л. водка и 2- 3 ч. л. зехтин. Втрийте в корените на косата и направете топъл компрес. След 1 час измиите косата с шампоан и изплакнете с 1 л. вода + 1 с.л. оцет.

Маска за възвръщане блясъка на косата
Изцедено кисело мляко или заквасена сметана се смесват с пасирани плодове по избор. Получената каша се разнася по цялата коса и се оставя за около 30 минути. След това се измива само с вода и един жълтък, без никакъв шампоан.