Здравейте.. не ме напрадайте относно това, че има и други теми, защото не намерих, а в другите не отразяват какво си написал... таа проблемът ми е следния... аз съм момиче, което е леко пълничко, тоест не съм разплута свиня, но си имам излишъка, но ми писна от бързо отслабване и после наново всичко.. искам да се консултирам с добър диетолог, някъде април-май месец... за да ми предпише диета и начин на хранене за да може до септември месец някъде даа оправя всичко.. ще включа и спорт, но побяволите искам да се наблегне на начина на хранене.... имам проблем с това, а майка ми ме дразни постоянно с това, че диетолозите предпидват нещо и после веднага се качва.. едва ли не е като плодовите диети и другите глупости... та надявам се се досещате, че няма къде даа се консултирам за това, какво да правя и реших да питам вас... моля вии не ме нападайте, а ми помогнете и ми обяснете как стоят нещата при отслабването и дали ако се консултирам с диетолог той ще ми помогне да отслабна трайно, ще изкорени старите навици и ще ме научи да се храня по-добре... и мацки... говоря ви за отслабване с около 15 кг.. много са, но аз не искам да имам излишък.. след като тослабна ще тренирам по-усилено, за да стегна всичко.. : ))) просто ми помогнете и ми обяснете, защото ми писна да плача понеже килограмите ми са в повечко.. искам като отида в ново у-ще да започна наново и за това ви моля ОБЯСНЕТЕ МИ ПОДРОБНО .. : )) БЛАГОДАРЯ ВИ ОТ СЪРЦЕ : ))