- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Здравни проблеми и болести
- Операция на апендиксът-Как беше при вас?
Здравейте искам да получа малко информация относно операцията на апендикса. В главата ми е пълно с въпроси на които няма отговори:
как сте били облечени по време на операцията (ако въобще сте били)
били ли сте в интензивно отделение. Там по пижама ли бяхте, в еденична стая ли сте били. на колко бяхте, когато са ви оперирали и всякакви други подробности моля ви за отговор. мс предварителноо.
Мен са ми оперирали бъбреците. За съжаление нищо не помня, била съм на 2 години.
Момиче съм!
"Моята роля в обществото, и ролята на всеки музикант или поет, е да изразявам това, което всички изпитват. Не да казвам на хората какво да изпитват. Не като проповедник, не като лидер, а като отражение на всички нас." - Джон Ленън
На мен са ми правили.
Както си ритах на стадиона веднъж и нещо ме сви стомаха ... Като се прибрах пипнах там ,където ме болеше стомаха и имаше нещо като топче. Баба ми ми каза ,че е апендицит ... Аз не повярвах ... закараха ме бързо в болницата и ми казаха че след 1-2 часа ще ме оперират...Излязохме навън купих си 1 пижама от най-близкия магазин върнах се сложиха ми система вкараха ме в операционната (бях с пижамата). Приготвяха се тама за опирация
беше много яко да ги гледаш
и така ... слагат ти тама некви неща на краката да не мърдаш ,връзват ти едната ръка (поне на мен така) , нещо ти наместват главата да е на ниско , светкат нещо отгоре , ... през това време ми дръпнаха и долнището на пижамата ... (аз не очаквах защото при мен това топче не беше много надолу ,но ... какво да направя) след това дишах райски газ и така ... нищо не усетих ... след като се събудих гадното беше докато изляза от упойка ... после боли само разреза ... (особено ако мърдаш) ,но ми удариха инжекция в гъза и ми попремина болката
... после трудно спах същата нощ ... другия ден пак е леко кофти (тогава се опитах да ходя ,защото исках да ида до кенефа а не да пикая в буркан ...) и на другия ден ме изписаха ... след това лежиш във вас (много по яко е) и със всеки изминал ден се чувстваш по-добре . След 1-2 седмици отиваш да ти свалят конците ... и това не боли ...
Не бях сам в стая... имаше и други ... бях 8-9 клас.
Нищо страшно не е операцията (една от най леките операции е)
Бях в 7ми клас когато ме оперираха.Не е нищо страшно.По време на операцията бях с потник и боксерки...било най-добре така ми каза жената която ме оперира... Лежах към 7-8 дена не помня точно (аз имах усложнение,иначе се лежи по 2-3 дена) бях си с пижама...и едни чехли от пазараБях в единична стая,щяха да ме сложат с един батко,ама аз казах че си искам сама.Най-гадно е като започваш да излизаш от упойка...едно такова,абе... не е лесно да се движиш след това...и аз че бях с усложнение не можех да се подместя....минава бързо,зависи на колко си и кога са те оперирали.
ми аз съм на 15 навърших ги през Юли и евентуално ще ме оперират в сряда
Хех,аз не говоря за дата...има пациенти което се оперират по спешност... защото им има нещо... (разни медицински работи)Първоначално написано от fenpirth
ми при мен го няма този проблем (слава бого) мен даже ме питаха дали искам да отложа щото ме боли мн рядко и не е толкова възпален![]()
не отлагай ...
иди да го махнат това и да знаеш ,че няма да имаш проблеми занапред.
щом е започнало да поболва значи ще имаш проблеми и в бъдеще (може да стане по-зле) ... колкото по от рано го махнеш толкова по добре ...
Мен ме оперираха преди 2 години.Никой нищо не ми връзваше(става въпрос за краката и ръцете).Бях с пижама,но в операционната ме накраха да се съблека чисто гол(това всъщност беше една от най-гадните части,защото имаше около 5-6 сестри всички над 50 години)и като ме сложиха на операционната маса,ги гледах как се приготвят за операция после ми сложиха маската и айде...Като се събудиш е най-гадно,защото те боли(особено мен,като ме караха на легло до моята стая,минаваха през някакви като прагове на вратите и се друсаше адски здраво и умирах от болка) и после повърнах специално аз и заспах.Да кажа само,че 2 пъти са ме оперирали с пълна упойка и 2-та пъти повърнах 15-20мин след като ме пусне упойката.После седях 2-3 дена и ме пуснаха.И другото гадно,но не чак толкова е махането на конци(боли малко,но не е кой знае какво).
Другото което е,твоят апендикс е като моя-хроничен.Затова са ти казали,че можеш да я отложиш.Апендиксите са 2 вида-хроничен и остър.Острия става един път,и докато не го извадят не ти минава.А хроничния може да те заболи веднъж на 5 години веднъж на 10 може и през месец и отшумява.Но идва и момент,в който вече е неизбежно(като при мен)и трябва да се извади.За съжаление мен ме приеха по спешност,защото лекарите,които ме гледаха в болницата бяха некомпетентни и ми казваха,че са газове да не се притеснявам.Та не ми се мисли ако не бях отишъл в спешното,да ми кажат,че е апендикс...
"Death is not the greatest loss in life. The greatest loss is what dies inside while still alive. Never surrender."
— Tupac Shakur