.
Отговор в тема
Страница 1 от 2 12 ПоследнаПърви
Резултати от 1 до 25 от общо 41
    Мечи Клечи
    Guest

Недостик на кислород до мозъка,следва епилепсия ?!?

Има ли някой тука,който да страда от същото нещо?Значи на мен за пръв път ми се случи преди около 3 години-припаднах.Бях на даскало,а в кабинета беше супер жега и аз припаднах.И от тогава всеки път като ми е задушно,топло и т.н. ми става лошо и припадам.Припадам и от джойнт Пражиха ми много изследвания и ми казаха,че ако не направя всичко възможно да огранича припадъците до минимум-ще го обърна на епилепсия
    Има ли някой запознат с тия неща ?

Супер фен
    Град
    Wide awake in Dreamland
    mi, ako mn 4esto si si udrqla glavata...i nali mu stava ne6u na mozuka...i ne dostiga kislorod....i pripada6...tam polu4ava6 pristup...i mai...se piqt hap4eta nqkvi..i mislq4e ne moje da bude izlekuvano....

Мечи Клечи
    Guest
    Ами не,казаха ми,че не се лекува.Било нещо пубертетно...ебаси пубертета ръ'йш не съм си удряла главата никога ... в смисъл сериозно.

Супер фен Аватара на ycMuBkaTa
    Град
    Beyond the door, there`s peace, I`m sure,and I know there`ll be no more...tears in heaven
    За да получиш епилепсия не е нужно да си си удрял сериозно главата и да си имал сериозна травма...
    Това твоето ми изглежда сякаш кръвното ти се срива от жегата и затова получваш припадъци. На мен ми се е случвало 2-3 пъти в жегата и от задуха да ми падне рязко кръвното и да припадна.
    И все пак ние не сме лекари. Има 2-3, които могат да ти дадат компетентен съвет, но най-добре говори с лекари. Ако тази диагноза звучи страшно, потърси преценка и от друг лекар. Епилепсията е доста сериозно заболяване, което обаче по мое мнение и информация възниква или от удар на глава или ей така...Но все пак отново казвам не съм лекар и не мога да кажа, но да развиеш епилепсия от тези припадъци...звучи ми странно.
    Но тези твои припадъци като припадъци при епилепсия ли са или просто губиш съзнание? Не са ли ти мерили кръвното след припадък да речем? А за джойната - че вреди на мозъка вреди, дали може да докара епилепсия не знам, но може и да е причина за припадъците. Като става така гледай да не употребяваш алкохол, цигари, трева или да стоиш в задушни помещения. Щади се сама, за да не стане нещо мнооого по-сериозно.
    ...На колене той моли я,
    не зная как да ти го обясня.
    Става дума,че не искам нищо повече от това
    да остарея заедно със теб,
    да ме направиш по-добър човек!
    Тръгваме боси,пътят не е лек,
    но сега ще бъдеш мое слънце,
    аз пък-слънчоглед!

Супер фен
    Е някви други здравословни проблеми имаш ли?

Супер фен Аватара на batkodoki
    Град
    между Риман§Рахманинов
    години&пол?

зарежи джойнта и производни!!!

ОПЛ направление-> провери хормоните на щитовидната жлеза / T4,T3+TSH/

Мечи Клечи
    Guest
    Ами на 17 години съм,женче.
    А колкото до джойнта..лапешки акъл...от всичко да опита.Все пак вече 3-4 години имам този проблем.Рядко ми се случват припадъците,но са много продължителни и с гърчове,без пяна.Когато почвам да се свестявам(което става много бавно) винаги повръщам непосредствено след ставането ми 1-2 пъти.И след това цял ден не мога да се оправя и ми е лошо,постоянно повръщам и т.н.
    Последния ми припадък беше преди около 2 месеца
    Гадна история

Не че да те плаша,ама...пътник си...
    I see the angels,I'll lead them to your door.There's no escape now no mercy no more......

Зависи от припадъците, но епилептичните не се бъркат. Те са последвани от гърчове, обръщане на езика. Изобщо страшна работа. Най-малкото така ще ти треперят ръцете, че не сама ще го усещаш, а всички около теб. А и като лекари са се съмнявали за епилепсия, то няма начин да не са те пратили на изследвания!

Най-вероятно проблема при теб е ниско кръвно и разни други фактори. Като начало можеш да си мериш кръвното сутрин и вечер в продължение на седмица-две, да си записваш данните на листче и да питаш личната. То и всеки който го види ще може да ти каже ниско ли е, не е ли. Доста момичета страдат от ниско кръвно. Важното е да избягваш задушните, непроветрени, малки помещения претъпкани с хора. Да пиеш много вода (даже е задължително да имаш в себе си винаги, и например солети). Много добро въздействие оказват зеления чай (той в жегите може да се пие и студен и пак си е супер) както и айряна със сол. Когато ти е замаяно, пречернява ти или ти е супер горещо пий един солен айрян и ще се оправиш и не прибягвай в такъв момент към кафе, защото то само изкуствено ти вдига кръвното и може да получиш обратен ефект. Друго важно е да се храниш добре, никакви диети, никакво пушене! Особено ако си в цикъл. Много плодове, зеленчуци, кисело мляко и шоколад. И мисли по-малко за това, че може да ти стане зле
    -----
    Използвайте кондоми, че паниката, а не бебетата ще ви вземат здравето!

Супер фен Аватара на batkodoki
    Град
    между Риман§Рахманинов
    ОПЛ->направление, невролог -> ЕЕГ

след него ще е ясно.

петър
    Guest
    на мен ми установиха епилепсия сега. т.е. вчера.
    същите припадъци, но до момента съм имал само 2.
    пия вече депакин хромо.
    иди да ти правят ЕЕГ, какво чакаш

петър
    Guest
    имаш ли треперене на ръцете преди припадъка? какво ти става преди самия припадък? аз двата пъти пред компа.

Повече от фен
    Град
    sofia
    Цитирай Първоначално написано от Black_Witch
    Не че да те плаша,ама...пътник си...

Ne taka deee Trqbda da se podkrepqme. I az mislq 4e e ot nisko kruvno. Kakto ti kazaha po-gore qj pove4e plodowe i 6OKOLAD!

Мечи Клечи
    Guest
    Цитирай Първоначално написано от петър
    имаш ли треперене на ръцете преди припадъка? какво ти става преди самия припадък? аз двата пъти пред компа.
    Не ми треперят ръцете.Просто ми става лошо поне 5-10 мин преди да припадна.След това почва да ми се вие адски бързо всичко..имам чувствтото,че главата ми се върти с някакви луди обороти и ще хвръкне.След което почва да ми причернява и в следващия момент припадам и съм в безсъзнание.Не знам какво става.Изглежда тогава се получават и гърчовете.Когато отворя очи,не мога да дишам..тогава главата ми сякаш почва да се върти още по-бързо,не мога да мисля,не осъзнавам какво става,сякаш е болезнен сън.В следващия момент усещам как поемам дълбока глъдка въздух и почвам да крещя,а сякаш не се чувам въобще.Ушите ми пищят адски силно и чувам гласовете на хората като някакво далечно ехо,имам чувството,че и те не ме чуват.Всеки път ми се случва да усещам как крещя с всичка сила когато отворя очи.Но не е от ниско кръвно.Ниското ми е кръвното след припадъка.Правиха ми много изследвания.И на ЕЕГ ходих.И това беше диагнозата - недостиг на кослород до мозъка.

петър
    Guest
    да не те плаша, значи нямаш епилепсия??

Мечи Клечи
    Guest
    Ами то не става въпрос за това,че сега е епилепсия...казаха ми просто,че ако припадъците продължават - ще премине в епилепсия.

Guest
    не се притеснявай. на колко си години? спри джойнтове и всякакви простотии, защото ще ти навредят и могат да спмогнат за епилепсията.
    дори и да премине ще ти изпиашт лекарство, което да подтиска припадъците. може да се лекува и не е страшно!

Цитирай Първоначално написано от SeXyTo_f
    mi, ako mn 4esto si si udrqla glavata...i nali mu stava ne6u na mozuka...i ne dostiga kislorod....i pripada6...tam polu4ava6 pristup...i mai...se piqt hap4eta nqkvi..i mislq4e ne moje da bude izlekuvano....
    А аз като съм си удрял главата два пъти с чук и един път с дурвен пън, куче ме захапа за дясната вежда, а никога не съм припадал. Не е от това

Guest
    от това може да е. удар силен в главата предразполага!!

Guest
    Цитирай Първоначално написано от Анонимко
    не се притеснявай. на колко си години? спри джойнтове и всякакви простотии, защото ще ти навредят и могат да спмогнат за епилепсията.
    дори и да премине ще ти изпиашт лекарство, което да подтиска припадъците. може да се лекува и не е страшно!
    На 17 години съм.От както ми казаха каква ми е диагнозата - не съм пушила джойнт точно поради тази причина.Случи ми се и от него да припадна.Казаха уж,че било пубертетно и щяло да отмине...но първия ми такъв припадък беше преди 3 години!!!!! И все същата работа.Още си припадам.Нищо не ми изписаха-казаха,че не се лекува.Ако мине-мине,ако продължат-имало опастност да премине в епилепсия,което не ми е много ясно защо и как,ама...казва ли ти някой,пък и смееш ли да питаш... Всякакви изследвания ми правиха...скенери разни...ЕЕГ-та...п*тки майни и това е положението.

Guest
    кажи на майка си и баща ти да ти издействат Ядрено магнитен резонанс.
    и ЕЕГ и давай напред докато не разбереш, че не е шега работа!!

"Ядрено магнитен резонанс"
    Т'ва звучи гадно.
    I see the angels,I'll lead them to your door.There's no escape now no mercy no more......

Guest
    голям прас как звучи, важното е да се разбере, какво му има!

Guest
    на искам изобщо да те плаша но - сестра ми имаше абсолютно същите признаци като теб , разкарвах ме я по лекари насам натам , скенери ЕЕГ-та кви ли не работи но ......... две години по късно тя почина, просто от толкова припадъци незнам какво стана най-накрая падна и не се свести после. Така и не и дадоха точна диагноза

Мечи Клечи
    Guest
    Цитирай Първоначално написано от Анонимко
    на искам изобщо да те плаша но - сестра ми имаше абсолютно същите признаци като теб , разкарвах ме я по лекари насам натам , скенери ЕЕГ-та кви ли не работи но ......... две години по късно тя почина, просто от толкова припадъци незнам какво стана най-накрая падна и не се свести после. Така и не и дадоха точна диагноза
    Много успокоително И кво сега?Никой не може да ми каже какво ми има?Сестра ти често ли припадаше???какво точно представляваха припадъците й?Дай малко повече инфо

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си